Прескочи до съдържание

Търся евтин билет до Дубай, някакви идеи?


Препоръчани мнения

Здравейте,

Отново ми трябва малко помощ. Опитвам се да намеря възможно най-евтината цена до Дубай.

Ще пътуваме (2ма човека) до Филипините през февруари и вече са купени всички билети, освен тези от София до Дубай. Датите, на които ще пътуваме Дубай - Манила - Дубай са 05.02.2017 (излитане в 23:10, DXB) до 24.02.2017 (кацане в 21:20, DXB).

Вече от около 6 месеца се опитвам да намеря добра цена до Дубай, но нещо не ми се получава, а времето си минава. Търся билети, за дати: от 3, 4 или 5 февруари до 24, 25 или 26 феврурари. Може да има прикачвания, нощувки, пътувания с автобуси до други градове / между летищата...., без значение колко са и къде са - важна за мен е крайната цена. Багажът ще е само ръчен.

Първоначалната ми идея беше Wizzair - 04-25.02.2017, но билета ми е все скъп - сега е около 350 евро (виждала съм го и за 140 евро, но тогава реших, че са много и има време :(). Проверих и всякакви други авиокомпании, но все цена около 360 евро.

Може би ми остава само вариант за пътуване с Flydubai:

София - Дубай - София - ~ 140 евро (03-26.02.2017) + 4 нощувки в Дубай по ~ 50 евро = 240 евро на човек (но пък не съм фен на Дубай и нощувките там са ми малко много)

Белград - Дубай - Белград - ~ 240 евро (04-25.02.2017) + 2 нощувки в Дубай по ~ 50 евро = 290 евро на човек

Ще бъда страшно благодарна, ако някой даде идея, през кои градове може да се прекача и с кои авиокомпании, така че да си намаля крайната цена на билета. (За сега гледах полети през Белград, Скопие, Букурещ, Будапеща, Тбилиси, Солун, Атина, но приемам и други идеи :) )

Връзка към мнение

Не, че помага особено, но наистина е трябвало да вземеш билетите по 140 евро. Подобна цена за толкова добър сезон (освен всичко съвпада и със Свети Валентин (което лично за мен не е никакъв празник, но това е друга тема)) рядко се вижда. 
Най-доброто, което виждам е 219 евро от Истанбул с азерските авиолинии (май не ти трябва транзитна виза :?). Или малко по-скъпо с Флайдубай пак от Истанбул.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Дааа трябваше, амааа съм зле и то много :(

Видях ги тези билети от Истанбул, амаа като включим и пътя от София до там иии пак става цена - около 270 евро - няма да има нощувки толкова в Дубай, ама ще има пък повече часове с автобус. Май пак с Flydubai от София ще е една идея по-добре  :wacko:

Връзка към мнение
Дани Магелани

Флайдубай летят от Дубай до Коломбо и Мале като лоукост. А нощувките са с по-ниски цени. Като не искаш нощувки в Дубай, провери цените до там. И да ти се оскъпи малко, преживяванията и красотите за четирите дни ще компенсират.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Nati,аз като теб се чудех два месеца и ми писна всеки ден да ровя.

 Най- накрая изчаках да падне цената Дубай- София, после след месец взех и София-Дубай .Нали са ниско-тарифни няма значение че ще ги купиш отделно посоките.Купиш ли в едната посока,отпада ти вече вариант за редовна авиокомпания,защото само на двупосочен пада добра цена.  Късмет  :)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

оффф май все повече се навивам за тези на Flydubai. Мислех го варианта да купя само едната посока, а после другата като намеря нещо по-евтино. Ама тези на flydubai са по 60-70евро в посока и честно казано не вярвам да намеря за по-малко пари.

В Коломбо съм била, амаа до Мале не съм ходила. Може да погледна тази идея, мерси :)

Връзка към мнение

Греда е малко с тея полети, няма по-добра оферта от тея на flydubai. Всичко друго е по-скъпо и то не малко. Моят съвет е поразцъкайте да видите дали за спането не може да се намали малко цената.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Да, голяма греда. Друг път няма да се прецаквам така. Всички други 11 полета, които имам: до Филипините, вътре и до Борнео, са по-малко пари, отколкото тези до Дубай.

Трябва да погледна за нощувките дали няма да се намери нещо, което да е една идея по-малко

Връзка към мнение

Такава разлика между flydubai и Wizz не е нормална като цяло, може би Wizz по-добре са се справили с продажбата към агенции (т.е. агенциите са се справили добре с продажбата на тур пакети :)).

 

Ако в едната посока е евтино, а в другата скъпо, съвсем спокойно може да купиш нея и да почакаш за другата, шанса да намериш до Дубай цена по-ниска от Уиз и flydubai с традиционна компания клони към нула...без да броим всичките прекачвания и полети в обратна посока. 

 

Но като цяло и аз мисля, че тази цена на flydubai е ок, тези 4 дни там не ги брой като загубени в разходи, емирствата има с какво да впечатлят хора с всякакъв вкус. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Мдааа, аз съм си харесала някакви неща в Дубай, които предния път не видях, но ще ми се оскъпи почивката :) Ама какво да се прави.

Не знам само кой нормален човек ще си купи билет на "нискотарифната" Wizz, при положение, че за същите пари ще може да лети до Дубай с British air., Qatar air., Turkish air. ..., където ще има багаж, храна и нормално разстояние между седалките

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Ами хора, които не искат да се прекачват и да губят по 3-6 часа допълнително, или просто си знаят, че Уиз летят до Дубай и търсят само там.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Ако тур операторите са изкупили повечето места , не е чудно Wizz да държат високи цени на останалите седалки , та дано някой се върже. Агенциите не биха купили полети с прекачване :)

Така си мисля.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Хем сте прави, хем си мисля, че щом Flydubai пускат такива цени, значи би трябвало и Wizz да могат. Все пак и Flydubai са директни, а и ръчният им багаж е по-голям. Но пък, ако Wizz могат да си продадат билетите на тази цена, значи няма причина да ги пускат за по-малко пари

Връзка към мнение

Ако тур операторите са изкупили повечето места , не е чудно Wizz да държат високи цени на останалите седалки 

 

Интересно, че например за полета SOF-DWC на 04.02.1207, засега изглежда не са продали много места - малко повече от 1/3 ...

post-139-0-98436700-1477222025_thumb.jpg

 

И за  обратния DWC-SOF на 25.02.2017 - също...

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

За февруари месец още е рано за най-добри цени с Wizz.

Винаги има възможност да ме опровергаят, но почти съм сигурна, че ще има и по-ниски от посочените суми.

Връзка към мнение

^  Проблемът е, че това е по всяка вероятност вярно за Wizz, но не е вярно за flydubai. Аз на flydubai винаги ниските цени са около 140 евро, wizz падат и по-долу ма като гледам сега какви са цените, трябва чудо да стане за да паднат под flydubai.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Вече няма какво да се чудя - flydubai  вдигнаха цените за моите дати и сега е около 250 евро :(

Остава ми да чакам и да се надявам на ново намаление  :sorry:

Връзка към мнение

Интересно, че например за полета SOF-DWC на 04.02.1207, засега изглежда не са продали много места - малко повече от 1/3 ...

attachicon.gif_.jpg

 

И за  обратния DWC-SOF на 25.02.2017 - също...

 

Тая графика май в решихме, че не е много рентабилна. Имаше някакви полети, които излизаха полупразни ден преди тях, а после си се оказваха доволно затоварени. Не съм сигурен от къде идва разминаването, ама Уиз едва ли толкова лесно биха пуснали информация как им вървят продажбите. Може би местата на тур агенциите не излизат. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Не знам дали ще помогна,но се сетих ,че вариантите освен София и споменатите "близки"балкански столици...варианта на далечния Истанбул със полети на АtlasGlobal и Аir Arabia до Шаржа.

Шаржа е близо до Дубай.

АтласГлобал летят от Ататюрк и гледах че на 4.02 имат полет,на цена 129 Евро. Не летят всеки ден.Двупосочните им са 250-270Евро.

Аir Arabia имат всеки ден полети но от азиатското Сабиха.Иначе двупосочни за твоите дати са между 240-250 Евро.

Просто споделям информация...наясно съм с оскъпяването и не малкия път от София до Истанбул.Шаржа до дубайските летища не мисля,че е някакъв проблем,вероятно е да има и директни трансфери до тях.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Ех, днес е имало error fare за двойни стай за 15 евро в 4-звезден хотел в Дубай... :@ Яд ме е, че не си проверявах rss feed-a иначе щеше да се уредиш.

Връзка към мнение
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.