Прескочи до съдържание

София - Тромсьо


noshtna_ptica

Препоръчани мнения

Моля ако някой може, да помогне ...

Търся самолетен билет, възможно по-тънък като цена за 09.01 или 10.01, с 1 куфар.

Ако пътуването е с един билет, цената става над 500 евро.

Ако е с два билета, открих два варианта:

- билет до Осло с 1 час престой в Амстердам и после Осло - Тромсьо. В този случай 1,05 ч престой за януари не е ли твърде малък, а рискът да не натоварят багажа твърде голям? Самолети Осло - Тромсьо има, но какъв пък да е престоят в Осло? За летище  Гардермоен става въпрос.

- с Раян до Барселона, престой 4,35 ч и после с норвежците до Тромсьо със стоп в Осло.

 

Не знам това ли са оптималните варианти, но ако има нещо по-удобно, ще съм благодарна да споделите

Връзка към мнение

Ако сте с България Еър до Амстердам, бих казал, че риска да не ви натоварят багажа е огромен. Направо можеш да не плащаш багаж за втория билет и да искаш да ти го доставят направо в Тромсьо.

Само отиване ли търсиш? Ако сложиш някакво връщане, тия 500 евро с един билет може да станат по-малко.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Ако си на един билет, 1 час в Амстердам е ОК, там е хубаво и ефективно летище, риска куфара да не го качат е минимален, но не разбрах дали билета е София - Осло през Амстердам и Осло - Тромсьо или София - Амстердам и Амстердам - Осло - Троьомсо. Ако е второто, никакъв шанс да стане с куфара.  

 

За съжаление влаковете не стигат до там, иначе норвежките железници имат ниски цени при предварително закупуване. Виж това евентуално за идеи за автобус/влак комбинация вътре в Норвегия или от съседни държави: https://www.visittromso.no/en/Travel_by_bus

 

Малко рисковано прекачване има и през Милано като вариант, но с куфар не бих рискувал хич.

 

2016-10-25_23-59-26.png

 

2016-10-25_23-59-56.png

 

Или с нощувка в Берлин...

 

2016-10-26_00-03-25.png

 

2016-10-26_00-03-48.png

 

Или нощувка в Будапеща...виж wizz + norwegian пак, или нощувка в Лондон, уморих се от скрийншотове :)

 

Погледни направо и резултатите от това търсене: http://www.azair.eu/azfin.php?searchtype=flexi&tp=0&isOneway=oneway&srcAirport=Sofia+%5BSOF%5D&srcFreeAirport=&srcTypedText=sof&srcFreeTypedText=&srcMC=&dstAirport=Tromso+%5BTOS%5D&dstFreeAirport=&dstTypedText=troms&dstFreeTypedText=&dstMC=&depmonth=201701&depdate=2017-01-09&aid=0&arrmonth=201701&arrdate=2017-01-10&minDaysStay=21&maxDaysStay=23&dep0=true&dep1=true&dep2=true&dep3=true&dep4=true&dep5=true&dep6=true&arr0=true&arr1=true&arr2=true&arr3=true&arr4=true&arr5=true&arr6=true&samedep=true&samearr=true&minHourStay=0%3A45&maxHourStay=23%3A20&minHourOutbound=0%3A00&maxHourOutbound=24%3A00&minHourInbound=0%3A00&maxHourInbound=24%3A00&autoprice=true&adults=1&children=0&infants=0&maxChng=2&nextday=true&currency=EUR&indexSubmit=Search

 

 

Може да пробваш и цял билет с фиктивно връщане, цената пада на "само" на около 370€. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Засега еднопосочен.

Датата на връщането ще стане ясна през декември, а се страхувам да чакам до тогава.

И да  :) , до Амстердам е България Ер - вече им сърбахме попарата, добре, че куфарът дойде непокътнат, макар и след два дни.  :)

През Барселона цената с куфар излиза под 200 евро. Престоят в Осло е 2,35 ч, но билетът Барселона - Осло е един, с норвежците. Това ОК ли е и за пътника, и за багажа? Или все пак да пробвам вариант с преспиване?

 

Георги, билетът София - Осло е един, с KLM, но до Амстердам се пътува с България Ер. 

Съвсем скоро дъщеря ми пътува пак с KLM през Амстердам, с 1 час престой и  багажът си остана там. Добре, че беше на връщане  :)

През Будапеща нощувките трябва да са две, за жалост....

Благодаря за линка, ще разгледам...

Редактирано от noshtna_ptica
Връзка към мнение

Алтернатива на варианта с преспиване може да бъде полет на 09.01.17 София-Берлин (Тегел) с Bulgaria Air за 110 евро с куфар. Кацане в Берлин в 07:15ч. + Берлин(Тегел) - Тромсьо със SAS за 143 евро през Осло с куфар. Излитане от Берлин в 13:30ч, кацане в Тромсьо в 18:15ч. Общо става 253 евро, но с нерисков престой в Берлин.

Редактирано от epetkov
  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Алтернатива на варианта с преспиване може да бъде полет на 09.01.17 София-Берлин (Тегел) с Bulgaria Air за 110 евро с куфар. Кацане в Берлин в 07:15ч. + Берлин(Тегел) - Тромсьо със SAS за 143 евро през Осло с куфар. Излитане от Берлин в 13:30ч, кацане в Тромсьо в 18:15ч. Общо става 253 евро, но с нерисков престой в Берлин.

Това май е оптималният вариант, също и Барселонския.

 

Пътуващите, обаче, приеха не една, а няколко нощувки в Барселона за черешката на тортата. :)

Така че тези дни ще купим билети Барселона - Тромсьо с норвежците. Ще купувам или с Маестро /дебитна/, или с Виза /кредитна/ - има 2% такса, видях. В тази връзка искам да попитам има ли значение в каква валута да плащам, като и двете ми карти са левови, а сайтът предлага избор на валута?

С куфар билетът до Барселона е 100 евро, а Барселона-Тромсьо - 126 евро. Не мога да си обясня тая тлъста цена на Раян и се чудя сега ли да купувам или след месец-два? 

 

П.С. Искаше ми се в Тромсьо да стигнат по светло, но то през януари няма светло изобщо  :)

Редактирано от noshtna_ptica
Връзка към мнение

Зависи от сайта, но обикновено е най-рентабилно да се плаща във валутата на държавата на излитане. Ако няма левове, евро трябва да е най-добре. Ако ти се занимава може да видиш как превалутира сайта по текущия курс, но като цяло това удобство в сайтовете на резервиране рядко е направено да е от полза за клиентите :)

 

Началото на януари е пиков период, а и датите наближават, аз не бих разчитал цените да падат. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.