Прескочи до съдържание

дневник Аржентина, Чили, Бразилия


Carrie

Препоръчани мнения

Здравейте. За първи път пиша тук и ако съм объркал темата, моля да ме извините.

Резервирал съм си самолетен билет както и хотел в Рио за карнавала. Сред мойте приятели не се намери друг ентусиаст и ще пътувам сам. Пиша в този форум с надефдата да си намеря спътници. 

Ако някой ще ходи на карнавала тази година ще се радвам да се запознаем и да прекараме весело празника.

 

 

Връзка към мнение

За съжаление ние няма да оставаме за карнавала. Тръгваме преди началото. Генералната репетиция е от 4 следобед на Самбадром, ако някой иска да отиде.

Редактирано от liliya
Връзка към мнение
  • 3 седмици по-късно ...

здравейте, ето и аз се завърнах от пътешествието в Патагония и Уругвай. 

Понеже имах големи теразния около Чилийска Патагоня, за тези които ми помогнаха за тяхното облекчаване, за което Ви благодаря, малко инфо какво видяхме:

1 ден имахме автобусен тур по почти всичките места, които описа carrie. Липсва пещерата и езерото Грей, но се надявам, че няма за какво чак толкова да съжелявам... Този ден случихме на прекрасно време и гледките бяха направо зашеметяващи! 

post-2153-0-97591400-1488186713_thumb.jpgpost-2153-0-61575800-1488186715_thumb.jpgpost-2153-0-27604600-1488186716_thumb.jpgpost-2153-0-73616600-1488186716_thumb.jpg

2 ден една част от групата трябваше да отиде до езерото Грей и оттам имахме каякинг сред ледовете, а аз и още един човек - отидохме на трекинг до базата на Трите кули! Принципно трябваше да имаме водач с нас, но след като ни закараха в началото на трека (с голямо закъснение) се оказа, че тякъв няма и ще се оправяме сами. Трекът за мен не си заслужаваше. Времето беше лошо и почти нищо не се виждаше. Колкото до степента на трудност - не ми се стори много труден, имайки предвид, че предишните дни бяхме ходили до базата на Фитц рой и почти стигнахме до базата на Серо Торе. post-2153-0-43351100-1488186717_thumb.jpgpost-2153-0-45940500-1488186718_thumb.jpgpost-2153-0-26326800-1488186719_thumb.jpg

В парка видяхме изключително много животни, като за пример ще дам пума и лисица, а кондорите просто бяха на всякъде.

Мисля тези дни да започна писането на пътепис, където ще опиша цялото пътуване с подробности.

Редактирано от veseliache
  • Харесвам 11
Връзка към мнение

ето, ако не вярваш, само че не съм се приближавала безкрайно много ;))))!attachicon.gifIMG_4629.JPG

Страхотно! :)  Това предполагам, докато сте правили трекинга и не сте били голяма група?

 

И на лисицата искаме снимка  :P

Редактирано от Carrie
Връзка към мнение

пумата я видяхме от автобуса и спряхме, за да я снимаме. Лисицата беше по време на трека (направо ни се моткаше из краката). Ето я и нея ;))))

post-2153-0-00014400-1488200841_thumb.jpg

  • Харесвам 6
Връзка към мнение
  • 4 месеца по-късно ...
На ‎13‎.‎7‎.‎2017‎ г. в 14:23, veseliache каза:

https://veseliak.wordpress.com/category/аржентина/

Ето го и пътеписът ми за пътешествието ;))))!

Адмирации! Толкова образователен пътепис не бях чела. Благодаря!

  • Харесвам 4
Връзка към мнение
  • 7 месеца по-късно ...
На 30/11/2016 в 23:26, Carrie каза:

Питам на рецепцията за инфо, един младеж ми казва с мъка, че не говори добре английски (да се разбира хич), аз се пробвам с испански и успявам да схвана, че автобуса стига до Praia do Meio (praia - плаж), оттам имало пътека уж  5 мин до друго плажче - Praia do Cachadaco, a оттам на още 15 мин някакъв natural pool.

Ние изкарахме няколко дни на море в Триндаде и ходихме до този natural pool. На теория е заграден от големи камъни, затова водата вътре е спокойна, и се предполага да е пълно с рибки. Обаче ние бяхме навръх лятната ваканция и там май имаше повече хора, отколкото вода, така че дори не снимах.

Как се стига, ако някой реши да ходи - от Praia do Meio (плажа с лодките и острова в средата) може да се отиде с лодка за R$15, ако морето не е бурно. В нашия случай беше и се разходихме. Пътеката тръгва от далечния край, след като се пресече едно поточе, сега имаше табела, пък и толкова хора като Мусала през летен уикенд. Минава се през джунглата и се стига до плажа Cachadaço, той е голям, празен, има две ресторантчета без ток скрити под дърветата и пост на спасители. Пак се пресича рекичка и още една пътека през джунглата отива до басейна. Доста е стръмна, първо нагоре, после надолу, както беше валяло и доста кално, та най-добре да се ходи бос. Сега като четох твоите приключения и не можах да разбера къде си се загубила :)

mapa_20da_20pousada.png?v=20rhyo5eackj8e

Може да пусна снимка след малко от телефона.

В другия край на селото е плажа Cepilho, с големите камъни, той е красив, но е целия залян като е по-бурно морето. При бурно море е добре да се ходи в Parati Mirim, там е спокойно.

Връзка към мнение

@neuromancer

Аз явно съм продължила по пътеката след Praia do Cachadaço и то доста след това, някъде може би около/след Cabeça do Indio от картинката, защото бяха големи скали, а плаж нямаше и помня, че вървях много :blink: Чак на връщане, като минах по друго отклонение на пътеката чух някаква музика и предполагам е бил Praia do Cachadaço надолу...

P.S. Пусни някоя снимчица да се порадваме ;)

Връзка към мнение
  • 3 години по-късно ...

Тези, които сте летели до Буенос Айрес, може ли да ми кажете с коя компания летяхте, и от къде до къде? Предполагам, че няма директен полет от София до там?

Връзка към мнение
преди 8 минути , muchachote каза:

Тези, които сте летели до Буенос Айрес, може ли да ми кажете с коя компания летяхте, и от къде до къде? Предполагам, че няма директен полет от София до там?

Няма директен полет, всички европейски компании + катарците летят дотам от София с прекачване. Избираш си по цена и удобство. Точно в момента не знам дали пускат туристи обаче.

  • Благодаря 1
Връзка към мнение

@muchachote Може да се ориентираш във flightconnections.com като напишеш летище EZE (международното летище в Буенос Айрес) за начална точка https://www.flightconnections.com/flights-from-buenos-aires-eze. Оттам може да кликнеш на всяка отсечка към Европа и да провериш с коя авиокомпания се изпълнява.

 

П.С. Аз летях с Latam, полет от Милано с прекачване в Сао Пауло, но подозирам, че линията не съществува в момента.

  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.