Прескочи до съдържание

Виза за САЩ. Проверяват ли те след като я получиш?


Препоръчани мнения

При получаване на визата за Америка правят ли проверки примерно след месец, два дали си се прибрал примерно, дали работиш все още същото и така нататъка. Някой запознат?
И могат ли да ми я отнемат като са ми я дали? 
А вече като съм получила виза могат ли да ми откажат обновяването и като и изтече срока  ?

Редактирано от Kirki
Връзка към мнение
Георги Матеев

При получаване на визата за Америка правят ли проверки примерно след месец, два дали си се прибрал примерно, дали работиш все още същото и така нататъка. Някой запознат?

И могат ли да ми я отнемат като са ми я дали? 

А вече като съм получила виза могат ли да ми откажат обновяването и като и изтече срока  ?

 

За проверки не знам, но ако сгафиш нещо по-сериозно валидна виза може да бъде отменена много лесно и бързо.

 

Няма 100% гаранция, че ще дадат нова виза след изтичане на старата, макар че много рядко има откази по принцип.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Едва ли се правят проверки. Дават се десетки визи на ден, няма кой да се занимава с това дали един отделен човек си е сменил работата или не. Какво значи, дали си се прибрал? Ако си пресрочил престоя си, си дотам. Повече няма да влезеш или да вземеш виза (поне в обозримото бъдеще). Ако не си, какво ги интересува, нали за това са ти дали виза.

 

Няма нужда да ти отнемат визата. Винаги могат да ти откажат влизане. Това е горе-долу равносилно на отнемане на визата. Веднъж като ти откажат и после няма влизане, нищо, че имаш виза.

 

Технически няма такова нещо като подновяване. Издават ти нова виза. Технически могат, ако имат основания за това. Практически, освен ако не си станал терорист или трафикант на хора, едва ли ще се случи.

 

Накратко, могат да правят каквото си решат, това си е тяхната държава. Особено ако нарушаваш правилата им.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 3 седмици по-късно ...

Kirki, понеже усещам, че търсиш варианти за заблуждаване на системата, трябва много добре да прецениш дали си струва. Нещо много важно, което трябва да знаеш е, че независимо, че имаш издадена туристическа виза за 10 години, зависи от граничарите за какъв период ще те допуснат в страната. Може за месец, може за 3 месеца. Няма кой да те проверява после дали си се върнала и какво работиш. Все едно някой проверява нелегалните студенти, които остават след бригади. Ако не се върнеш в определеният от гранична полиция срок - ставаш нелегален имигрант. Ще можеш да напуснеш страната с твоите валидни документи, но забрави за повторно влизане - завинаги! Както и за преиздаване на виза. Не мисли, че твоят казус е прецедент. Много хора правят подобни опити и остават с разочарованието си после. Просто седни и си направи план за живота. Сигурна ли си в човека до себе си и струва ли си риска. Човек подвластен на емоциите по някой път е склонен да взима неправилни решения.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

А ако сключи брак с американски гражданин как ще й откажат влизане в САЩ?

 

Много просто - отказват ѝ.

Аз чак такъв случай не съм виждал лично, но моя приятелка чака за виза две (2) години след сключването на брак с гражданин на САЩ. Момичето си беше изрядно, без никакви предишни издънки нито в САЩ, нито в България, нито където и да било. Просто ѝ казаха - ще чакаш. И толкова.

Редактирано от captain_oveur
Връзка към мнение

А ако сключи брак с американски гражданин как ще й откажат влизане в САЩ?

 

Според мен ако нещата опират до брак ... тя едва ли ще мисли как да замине за там .... Тогава просто ще го сключат този брак и няма да и трябват визи.

Подкрепям горния съвет да прецени какво иска от живота и дали си заслужава риска.

 

p.s. Имам много близък приятел, който замина на бригада там. Върна се болен от любов. Само за това говореше. Няколко месеца търси вариант да замине отново. Замина. Върна се. Защо? "Ами защото там никой не ме чакаше вече."

Връзка към мнение

Тогава просто ще го сключат този брак и няма да и трябват визи.

 

Не е вярно.

 

https://travel.state.gov/content/visas/en/immigrate/family/immediate-relative.html

 

 

Immigrant Visa for a Spouse of a U.S. Citizen (IR1 or CR1)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Не бях прочела другата тема, когато писах тук и не знаех за съществуването на американеца изобщо. Въпросът ми бе провокиран от написаното от iliana_t, че ако сгафиш нещо по срок и условия на пребиваване, за повторно влизане в страната забравяш.

Аз имам роднина, който по някакви причини бе със забрана да влиза в САЩ след продължително пребиваване там. Ожени се за българка( с двойно гражданство) и замина с нея отново. Незнам подробности за проблеми.

Връзка към мнение

Шанс за влизане в страната при бан на туристическа виза според мен би бил само женитба с американски гражданин. Дори не и постоянно пребиваващ, а гражданин. Не съм 100% сигурна, трябва да задълбочи проучването си, ако прави някакви подобни крачки за вбъдеще. Годеническите визи също имат квоти, които се изчерпват и за тях се чака с години.

Ние сме тук, за да й дадем някакви примери и да я опътим. Все пак крайното решение си е изцяло нейно. След една година може да опита пак за туристическа. Въпросът е дали дали ще са все още заедно.

Давам пример на моя близка позната: Отиде на бригада, залюби се с американски гражданин, върна се навреме, всичко точно. По същият начин търсеше варианти как да замине обратно, защото приятелят й (тогава) я чакаше. Не можа да вземе виза. Взеха решение той да дойде и да си намери работа тук. Момчета дойде, работи и след като видя, че и той няма да може да остане легално след 3 месеца в България, си замина. Разделиха се. 

Примери много. Нелегално оставане и опит да се излъже, за да се вземе виза не са вариантите. 

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.