Прескочи до съдържание

Препоръчани мнения

На 28/4/2017 в 11:10, bulpa каза:

Не съм специалист и не съм опитвала все още синьо вино (някак си не мога да преглътна нещо с цвят на антифриз)

Но това, което съм чувала е че се прави с естествени пигменти, добити от ципите на гроздето.

И аз така четох, но за мен това е някаква изгъзица-мода-реклама, защото цените са ниски и дори не са от специфичните винени региони поне в Испания.

 

 

Връзка към мнение

Едно ''мъжко'' испанско винце днес - Гран Бахос от сорта грозде Тинта де Торо, на вкус много ми докарва на нашия Мавруд. За мезе - овче сиренце Манчего ;)

 

DSCF3244.thumb.JPG.c7f2dda66a05aa81e11e3bbe68590567.JPG

 

DSCF3267.thumb.JPG.c14c1f0f8db4a28020f4ef666e8c8eac.JPG

 

 

  • Харесвам 17
Връзка към мнение
Дани Магелани
Преди 1 час, примкаря каза:

Едно ''мъжко'' испанско винце днес - Гран Бахос от сорта грозде Тинта де Торо, на вкус много ми докарва на нашия Мавруд. За мезе - овче сиренце Манчего ;)

 

DSCF3244.thumb.JPG.c7f2dda66a05aa81e11e3bbe68590567.JPG

 

DSCF3267.thumb.JPG.c14c1f0f8db4a28020f4ef666e8c8eac.JPG

 

 

Добре, че сложи кавички. Не всички жени са любители на леки вина. Има и такива, които обичат "Мавруд" и плътните вина.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

А синьото вино -нищо особено.Продава се и у нас, окало 20-22 лева бутилката, има два вида.Опитахме го от интерес и толкова. Странно е, ама то не е нещо за специалисти -познавачи, посредствено е, според мен.И това за естествения пигмент , мисля, че не е баш тъй.Антоцианинът, който се съдържа в ципите, не е достатъчно син, та се добавяло по малко и индигова боица:shout:. И подсладители, та е сладичко,  а процентът алкохол  му е 11,5, ако не се лъжа - слабичко.

Създатели на синьото вино са някакви  30 годишни младежи - бунтари,  дето искали да разчупят рамката и таргетират  с това изобретение своите връстници.Които още нямали нито претенции, нито създадени вече навици за избор на вино.

Слушах интервю на една сомелиерка и тя рече, че това било "лайфстайл " продукт за забавление.

Давала му най-много 2-3 години живот, докато го опитат всички любопитни.

Аз пък, от моята гледна точка питам, дали при по - често пиене, няма да се сдобие човек със сини зъби.

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Винен тур из долината на Струма. Темата ни беше - местните сортове: Мелник 55, широка мелнишка, сандански мискет.

 

20170513_143026-1.thumb.jpg.8af00b140b5281b1251b057db192aa20.jpg

 

 

Започваме с вила Мелник, с. Хърсово

20170513_130935-1.thumb.jpg.af91e745eb6e56dbfd78941dcaa20a80.jpg

 

Дегустацията включваше Шардоне Сюр Ли Aplauz - 2016, оранжево вино от совиньон блан, Мелник 55 Aplauz. Това беше стандартната дегустация, след това, защото сме готини ;) Собственичката на избата ни се похвали с наградените вина от  Concours Mondial de Bruxelles ЗЛАТО за Бергуле Кюве и СРЕБРО за Оранжево Вино (вече го бяхме опитали). И допълнителното вино, нейното любимо вино полусухо Совиньон блан.

 

20170513_133741-1.thumb.jpg.93e1c57a7840c073f30e7523816d39f8.jpg

 

20170513_142248-1.thumb.jpg.ed3731130371b4fa7cb47a9ed48e32ee.jpg

 

Следващата изба - Рупел, с. Долно Спанчево. Единият от топ-фаворитите ми. Отношение към виното, отношение към любопитни туристи като нас, производствената база - всичко беше на много високо ниво.

 

20170513_151236-1.thumb.jpg.5137cfa83b9587c29535a01b3d0b6062.jpg

 

Тамянка - български сорт, Розе Анита - от Мелник 55, Небиоло, Сан Джовезе; Граматик Мелник 55, Граматик Марселан, Граматик Мерло, Граматик Каберне совиньон и Граматик Екзарх - купаж от Сан Джовезе, Мелник 55, Небиоло, Каберне совиньон, и по-малко Мерло и Марселан. Към вината имаше дегустационни хапки от местни производители (български и македонски) - неврокопски суджук, печено сирене от Македония, местно сладко от червени лютиви чушки и маслини от собствената им градина. За десерт ни предложиха Сан Джовезе чист сортово, директно от съда налят.

20170513_151841-1.thumb.jpg.b4b4b82a297bbfcd78b8213ec12b7111.jpg

 

Следващата изба - Орбелия, с. Коларово

 

20170513_165456-1.thumb.jpg.e5c2b0926efd34ad1a656a8809a7c23d.jpg

 

Помещението, където отлежават вината.

 

20170513_170256-1.thumb.jpg.30c51129030a5994ca71f10c4dd2e245.jpg

 

Първите етикети на избата

20170513_170618-1.thumb.jpg.807347dd118278189449d182ef811566.jpg

 

Старт на последната дегустация

 

20170513_170921-1.thumb.jpg.8eb308ee6e60b5fb2a40ca1b84e9653d.jpg

 

Бялото вино - сандански мискет, розето не го запомних от какво е, червеното - Мелник 59, който се отглежда само от тази изба, извън класацията представиха - Виа Аристотелис Мерло.

 

В Орбелус, с. Кромидово, нямахме дегустация, там присъствахме на балкански пролетен фестивал Орбелус Ритъм & Вино. С участието на Тедосий Спасов. Ествено и вино имаше :)

20170513_191331-1.thumb.jpg.789ac1a005e23ad3df1e537b870acb2e.jpg

 

На следващият ден - стартираме със Синтика. Бивша Комплексна опитна станция в гр. Сандански, в която са създадени сортове грозде Ранна Мелнишка лоза (Мелник 55), Мелнишки Рубин, Сандански Мискет и др.

Много Тоскана стил, къщичката долу е пълначния цех.

20170514_120719-1.thumb.jpg.4eeb9a4f4318f81ada19e3626d90fdff.jpg

 

Вината за дегустиране.

 

20170514_124509-1.thumb.jpg.52f7ff5fec0a4afb49207c36bd44586e.jpg

 

 

Последната изба от нашия маршрут - Меди Валей, с. Смочево (другия ми фаворит :) ) Започнахме с Welcome Drink (Вионие) на панорамната тераса

 

20170514_164206-1.thumb.jpg.28344e2acc69ad164223330312a61902.jpg

 

От вината, които дегустирахме - серията A Good Year - шардоне 2015, (за да видим развитието му м последните шест месеца). eXcentric Incanto Rose - Сира, Мерло, Каберна совиньон и Мелник 55. От тази серия пробвахме Мерлото и като допълнение Сирата и Мавруда, общо шест вина, и то какви вина ^_^

20170514_162714-1.jpg

  • Харесвам 17
Връзка към мнение
Дани Магелани
преди 28 минути , bulpa каза:

Винен тур из долината на Струма. Темата ни беше - местните сортове: Мелник 55, широка мелнишка, сандански мискет.

 

20170513_143026-1.thumb.jpg.8af00b140b5281b1251b057db192aa20.jpg

 

^_^

20170514_162714-1.jpg

С какъв транспорт се пътува до избите в този тур? Кой го организира?

Връзка към мнение

Самоорганизираме се. В един от трите винени клуба, в които пиянствам, веднъж годишно правят такива турове. Предварително се уточнява кои изби искаме да видим. Този път бяхме с бусче за 9 човека, от Пловдив тръгване, нощувка в Рожен в една къща за гости. Организаторът резервира часовете и посещенията на избите, и се уговоря кой да води презентацията. Освен веселата част по дегустирането, на нас ни показваха приемното отделение на гроздето със съответните машини, съдовете за ферментация, помещенията с бъчвите (другата интересна част от посещението в една изба). 

 

  • Харесвам 10
Връзка към мнение
преди 10 минути , Дани Магелани каза:

Любители приемате ли? Предполагам, че сте само професионалисти.

Приемаме всички, които обичат виното :) И сме само любители, някои сме напред с материала, някои тепърва навлизат.

 

Следващото мероприятие, което е интересно от гледна точка на любителите е "Фестивал на виното Розе", част от "Празник на Розата 2017". Дати 3-4 юни в НЧ "Искра - 1860", гр. Казанлък. Мноооого хубаво мероприятие.

 

  • Харесвам 3
Връзка към мнение
преди 2 часа, bulpa каза:

Самоорганизираме се. В един от трите винени клуба, в които пиянствам, веднъж годишно правят такива турове. Предварително се уточнява кои изби искаме да видим. Този път бяхме с бусче за 9 човека, от Пловдив тръгване, нощувка в Рожен в една къща за гости. Организаторът резервира часовете и посещенията на избите, и се уговоря кой да води презентацията. Освен веселата част по дегустирането, на нас ни показваха приемното отделение на гроздето със съответните машини, съдовете за ферментация, помещенията с бъчвите (другата интересна част от посещението в една изба). 

 

Изба се нарича  ,,помещението,, с бъчвите вино ,там където отлежава при определени условия.

 

:buba:

Връзка към мнение

Както казах не съм професионалист. Така са ни били представяни тези помещения. Понятието "винарска изба" се изполва за целия комплекс от приемането на гроздето; помещенията за бурна и тиха ферментация; помещенията с бъчвите, при които отлежават вината не само тези в бъчва, но и тези, предназначени за бутилково стареене; пълначното помещение и евентуално ако има дегустационна зала. Ще се заинтересувам следващия път за точните наименования на различните помещения :)

  • Харесвам 6
Връзка към мнение
  • 2 седмици по-късно ...

Благодаря за комплимента ;)  Днес, въпреки почти лятното време, ми се допи червено винце и като видях това бордо на прИмоция изобщо не му устоях, мезенцето е френЦко козе сиренце плюс сурови орехови ядки (и няколко люти чушлета зад кадър) :lol: Наздраве :drinks:

 

DSCF3343.thumb.JPG.ff546ae9436375401f0d2aed3d0b39b3.JPG

  • Харесвам 12
Връзка към мнение
преди 12 часа, примкаря каза:

Благодаря за комплимента ;)  Днес, въпреки почти лятното време, ми се допи червено винце и като видях това бордо на прИмоция изобщо не му устоях, мезенцето е френЦко козе сиренце плюс сурови орехови ядки (и няколко люти чушлета зад кадър) :lol: Наздраве :drinks:

 

DSCF3343.thumb.JPG.ff546ae9436375401f0d2aed3d0b39b3.JPG

На Сицилия ние се научихме и в топлото време да пием  червено вино, охладено до  около 12 градуса - прекрасно е.Там -предимно Неро ди Авола.

На 5/15/2017 в 12:57, bulpa каза:

^_^

20170514_162714-1.jpg

Тоз Аплауз от бая време ни е любимото зимно вино. Невероятно е.Залюбихме го на едно изложение в панаира преди години и продължаваме да си го обичаме.

Другата ни  отколешна семейна лИбов  е Асеновградският мавруд.

Редактирано от AlexandraKo
  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Малко снимки от посещението ми в Cricova - най- голямата изба в Молдова. Всъщност си е цял подземен град - 120 километра улици, повечето от които носят имената на виното, което се съхранява на съответната улица.

IMG_8413.thumb.JPG.d2270826a38a02fd38b8d4a645f40ea2.JPG

 

IMG_8517.thumb.JPG.574b5cb7ab9178a977841dfc051901bf.JPG

 

IMG_8426.thumb.JPG.b0504f6e2bcfd4b20de6fc41763bc938.JPG

 

Най - известни са с шампанизираните вина, но и от другите има много хубави, особено местните сортове Rara Neagra , Feteasca Neagra, Viorica и Feteasca Alba /първите две са червени, вторите бели/.

 

Ето тук се "отглежда" шампанското. 

IMG_8433.thumb.JPG.a59915a0f873778ad367e701a6a02a3d.JPG

 

А в тези инсталации се довършва процеса и се бутилира

 

IMG_8443.thumb.JPG.0a996e15cc724b659d013cf55c94af9e.JPG

 

Има малък музей със стари преси и традиционни инструменти за винопроизводство, експонати на вина, произведени още по съветско време, както и на спечелилите най-високи международни награди вина, произведени в Cricova, а също и кът със снимки на някои от известните личности,  които са я посетили. /Първият е бил Гагарин, за когото твърдят че е прекарал тук два дни и на финала е казал, че му е било по-трудно отколкото в космоса :)/.

 

IMG_8469.thumb.JPG.8e10c08104c2a9c47ab3a66745313a91.JPG

 

Следват безкрайни коридори, в които се съхраняват вече бутилираните колекционерски вина. Има и частни колекции, включително и такива на известни личности.

 

IMG_8471.thumb.JPG.4cc9796be113ba5e2e03830a08ec6f76.JPG 

 

IMG_8487.thumb.JPG.a2a46c730a60d6d986d29f94f9808ec5.JPG

 

IMG_8488.thumb.JPG.c573004f4276f6073ecde848912a4a9d.JPG

 

Тук се съхраняват и музейни екземпляри - вина, които вече не стават за пиене, но са с изключително висока колекционерска стойност, най - ценно от които е Йерусалимско пасхално вино от 1902 г. - твърди се, че е единствената останала бутилка в света.

 

IMG_8495.thumb.JPG.d6ab27d85f67dc6c0a6647d559ec3786.JPG

 

Ето и някои от другите ценни екземпляри.

 

IMG_8492.thumb.JPG.6d649bc6fadaa4e10720ab1714dbe0bb.JPG

 

IMG_8494.thumb.JPG.1de93c6537edb67241330ba15500d588.JPG

 

IMG_8476.thumb.JPG.b1b2aba9dbc22b683283bca917733810.JPG

 

IMG_8481.thumb.JPG.0be69483b4edaf477d7005880a50da4f.JPG

 

IMG_8501.thumb.JPG.4fe41092e42fdb09665b3b48c048cf32.JPG

 

Следват залите за дегустация.

 

IMG_8522.thumb.JPG.ee9537ad1fc1688742e1361046a50b06.JPG

IMG_8511.thumb.JPG.593de186b81e57ebd1002bfa2bb2f219.JPG

 

IMG_8524.thumb.JPG.ddc15f53fcf367407318b32680c1eaae.JPG

 

IMG_8528.thumb.JPG.d1a813dbdb5d05ab750692198c9300de.JPG

 

Последната е най-голяма - тук се провеждат конференции и правителствени приеми и тъй като акустиката е много добра и се чува всичко, към нея има и по-малка зала за частни разговори и дегустации.

 

IMG_8531.thumb.JPG.2a82b1c320bd08219d8f060d72d8260c.JPG

 

Нашата дегустация включваше четири вина - две червени /Каберне Совиньон и Feteasca Neagra - личният ми фаворит/ , едно бяло /Feteasca Alba - много свежо и и ароматно/ и едно шампанско - също много добро, макар да не съм фен на шампанизираните вина. За съжаление не съм се сетила да ги снимам, качвам снимка от магазина - колекцията, от която са дегустираните от нас вина се вижда частично в долния ляв ъгъл на снимката.

 

IMG_8549.thumb.JPG.470caf7c2236497c78b56f07d8ff5cae.JPG

Редактирано от lyusi
  • Харесвам 19
Връзка към мнение
преди 2 часа, lyusi каза:

Малко снимки от посещението ми в Cricova - най- голямата изба в Молдова. Всъщност си е цял подземен град - 120 километра улици, повечето от които носят имената на виното, което се съхранява на съответната улица.

IMG_8413.thumb.JPG.d2270826a38a02fd38b8d4a645f40ea2.JPG

 

IMG_8517.thumb.JPG.574b5cb7ab9178a977841dfc051901bf.JPG

 

IMG_8426.thumb.JPG.b0504f6e2bcfd4b20de6fc41763bc938.JPG

 

Най - известни са с шампанизираните вина, но и от другите има много хубави, особено местните сортове Rara Neagra , Feteasca Neagra, Viorica и Feteasca Alba /първите две са червени, вторите бели/.

 

Ето тук се "отглежда" шампанското. 

IMG_8433.thumb.JPG.a59915a0f873778ad367e701a6a02a3d.JPG

 

А в тези инсталации се довършва процеса и се бутилира

 

IMG_8443.thumb.JPG.0a996e15cc724b659d013cf55c94af9e.JPG

 

Има малък музей със стари преси и традиционни инструменти за винопроизводство, експонати на вина, произведени още по съветско време, както и на спечелилите най-високи международни награди вина, произведени в Cricova, а също и кът със снимки на някои от известните личности,  които са я посетили. /Първият е бил Гагарин, за когото твърдят че е прекарал тук два дни и на финала е казал, че му е било по-трудно отколкото в космоса :)/.

 

IMG_8469.thumb.JPG.8e10c08104c2a9c47ab3a66745313a91.JPG

 

Следват безкрайни коридори, в които се съхраняват вече бутилираните колекционерски вина. Има и частни колекции, включително и такива на известни личности.

 

IMG_8471.thumb.JPG.4cc9796be113ba5e2e03830a08ec6f76.JPG 

 

IMG_8487.thumb.JPG.a2a46c730a60d6d986d29f94f9808ec5.JPG

 

IMG_8488.thumb.JPG.c573004f4276f6073ecde848912a4a9d.JPG

 

Тук се съхраняват и музейни екземпляри - вина, които вече не стават за пиене, но са с изключително висока колекционерска стойност, най - ценно от които е Йерусалимско пасхално вино от 1902 г. - твърди се, че е единствената останала бутилка в света.

 

IMG_8495.thumb.JPG.d6ab27d85f67dc6c0a6647d559ec3786.JPG

 

Ето и някои от другите ценни екземпляри.

 

IMG_8492.thumb.JPG.6d649bc6fadaa4e10720ab1714dbe0bb.JPG

 

IMG_8494.thumb.JPG.1de93c6537edb67241330ba15500d588.JPG

 

IMG_8476.thumb.JPG.b1b2aba9dbc22b683283bca917733810.JPG

 

IMG_8481.thumb.JPG.0be69483b4edaf477d7005880a50da4f.JPG

 

IMG_8501.thumb.JPG.4fe41092e42fdb09665b3b48c048cf32.JPG

 

Следват залите за дегустация.

 

IMG_8522.thumb.JPG.ee9537ad1fc1688742e1361046a50b06.JPG

IMG_8511.thumb.JPG.593de186b81e57ebd1002bfa2bb2f219.JPG

 

IMG_8524.thumb.JPG.ddc15f53fcf367407318b32680c1eaae.JPG

 

IMG_8528.thumb.JPG.d1a813dbdb5d05ab750692198c9300de.JPG

 

Последната е най-голяма - тук се провеждат конференции и правителствени приеми и тъй като акустиката е много добра и се чува всичко, към нея има и по-малка зала за частни разговори и дегустации.

 

IMG_8531.thumb.JPG.2a82b1c320bd08219d8f060d72d8260c.JPG

 

Нашата дегустация включваше четири вина - две червени /Каберне Совиньон и Feteasca Neagra - личният ми фаворит/ , едно бяло /Feteasca Alba - много свежо и и ароматно/ и едно шампанско - също много добро, макар да не съм фен на шампанизираните вина. За съжаление не съм се сетила да ги снимам, качвам снимка от магазина - колекцията, от която са дегустираните от нас вина се вижда частично в долния ляв ъгъл на снимката.

 

IMG_8549.thumb.JPG.470caf7c2236497c78b56f07d8ff5cae.JPG

Наскоро чух за молдовските винени традиции, и определено поведоха в класацията " Следващата дестинация" :) особено след този пост :)

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

За съжаление няма друго какво да видиш в Молдова. Освен тази изба ни препоръчаха и един замък /частен, най - вероятно далеч от автентичността/, в който също можело да се дегустира, но не стигнах дотам. Другата голяма изба Purcari правят страхотни вина - личният ми фаворит е Negro de Purcari, но не знам може ли да се ходи на дегустация там. С две думи, ден - два там, евентуално и с манастирите ще са предостатъчни за Молдова и не знам доколко си заслужава да я мислиш като дестинация, освен ако не я съчетаеш с нещо. Аз попаднах там случайно - просто ме изпратиха в командировка. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 4 месеца по-късно ...

Да повдигна темата с две предложения за винени мероприятия.

 

17-19 ноември 2017, София, в НДК - изложението на DIVINO - официалната страница на мероприятието - цък.

Надявам се да успея в съботата да стигна до София и да се видим, ако има желаещи за вино.

 

24-26 ноември 2017, Пловдив, в Стария град - Дефиле на младото вино - фейсбук страница на мероприятието - цък.

Място за срещи с приятели, разходка в Стария Пловдив, ще ви очаквам :)

 

За да не е сух пост в тема за виното, ще покажа малко снимки от дефилето през годините

20151129_125306-1.jpg.b74fbfa63423beb9c7fad348dbde3fc6.jpg

 

20151129_123316-1.jpg.d7da68a9f30cfc0f14388a4dc5a8381b.jpg

 

20151128_131524-1.jpg.4daf2e7fd4360d952a825276b78092c1.jpg

 

20141129_150652-1.jpg.8dd3c839422c12112ecfcf1335595520.jpg

 

20141129_140411-1.jpg.08b0145a77990038a17351675e65265b.jpg

 

20141129_124637-1.jpg.612cfb8f739b4a56794899b99540ca6c.jpg

 

 

 

 

Редактирано от bulpa
добавени снимки
  • Харесвам 12
Връзка към мнение
Дани Магелани
преди 16 минути , bulpa каза:

Да повдигна темата с две предложения за винени мероприятия.

 

17-19 ноември 2017, София, в НДК - изложението на DIVINO - официалната страница на мероприятието - цък.

Надявам се да успея в съботата да стигна до София и да се видим, ако има желаещи за вино.

 

24-26 ноември 2017, Пловдив, в Стария град - Дефиле на младото вино - фейсбук страница на мероприятието - цък.

Място за срещи с приятели, разходка в Стария Пловдив, ще ви очаквам :)

 

 

Направо организирай групов билет и магеланска дегустация.;)

Връзка към мнение
преди 33 минути , Дани Магелани каза:

Направо организирай групов билет и магеланска дегустация.

 

Тъй като хич ме няма по организациите, направо давам часовете :parting:

 

За първото мероприятие -  12 ч. на входа на НДК, в събота.

За второто мероприятие - 12 ч. в градинката на Джумаята, в събота.

 

  • Харесвам 2
  • Благодаря 1
  • Браво 1
Връзка към мнение
  • 1 месец по-късно ...

Да повдигна темата за виното.

Днес се открива DIVINO в София, утре съм на линия за дегустации, ако има желаещи ще се радвам да се видим в НДК-то :)

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Да кажа две приказки за DIVINO. Въпреки лошата организация тази година, отново имам фаворити сред вината :girldrink:

Бели вина

Русе - Левент  Траминер х Врачански мискет

Старо Оряхово - Врачански х Варненски мискет

Мараш - Ленеа - совиньон блан

Шато Копса - совиньон блан

Марян - Кера Тамара - совиньон блан и оранжевото вино

 

Червени вина

Кортен - Каберне фран

Шато Копса - Страдивариус червения

Винекс Преслав - Хан Крум 1939 - червения бленд

 

За тези вина имам спомени, останали някъде измежду навалицата не успях да ги усетя. Ще се радвам и другите присъстващи магеланци да се включат с коментари.

И една снимка за цвят

 

divino.jpg.1efbf6e9ba552fad4314bd04f9df43dc.jpg

 

Изба Карабунар - впечатлиха ме с използването на глаголицата в етикетите им :)

 

 

 

 

  • Харесвам 7
Връзка към мнение

Да се включа и аз с моят репортаж от DiVino.Taste 2017.

След дегустиране в рамките на 2 дни около 150 вина от 30 изби, най-важният мой извод за това издание – избите от Долината на Струма започнаха рязко да се открояват с винефицирането на регионални сортове (чисти и в купаж).

Сега ще опиша и вината, които ме впечатлиха.

БЕЛИ

район

изба

вино

сортове

реколта

Дунавска равнина

Tsarev brod

Gergana

гергана

2016

Черноморие

Santa Sarah

Black C

совиньон блан и пино гри

2016

Сакар

Eolis

Traces de soleil

гевюрцтраминер

2015

 

 

Traces de soleil

вионие

2015

Западна Тракия

Vila Vinifera

Kings wine white

мавруд

2016

 

Dragomir

Sarva

шардоне и димят

2016

Долината на Струма

Damianitza

Ormano white

совиньон блан и вионие

2016

 

Via Verde

Nomad Spirit

сандански мискет,
мускат отонел и керацуда

2016

БЕЛИ млади

район

изба

вино

сортове

реколта

Сакар

Terra Tangra

 

тамянка

2017

Черноморие

Salla Estate

 

врачански мискет

2017

Северозапад

Dos Alamos

 

совиньон блан (по новозеландска технология)

2017

 

 

ОРАНЖЕВО

Западна Тракия        Vila Vinifera                Phoenix orange wine             траминер       2016

 

РОЗЕ

район

изба

вино

сортове

реколта

Дунавска равнина

Tsarev brod

Rose de Pinot

пино ноар

2016

Черноморие

Santa Sarah

We Are No Saints

каберне совиньон,

каберне фран, гренаж и мурведър

2016

Източна Тракия

Alexandra Estate

Alexandra Estate Rose

мурведър и гренаж

2016

Западна Тракия

Bessa Valley

Rose by Enira

пти вердо и сира

2016

Долината на Струма

Damianitza

Tipsy Virgin

широка и ранна мелнишка лоза

2016

 

Rupel

Rose Anita

мелник 55, санджовезе и нобило

2016

 

Sintica WinerY

La Poesie Rose

каберне совиньон и сира

2016

РОЗЕ млади

район

изба

вино

сортове

реколта

Северозапад

Dos Alamos

 

каберне фран и рубин

2017

Дунавска равнина

Ялово

 

каберне совиньон,

каберне фран и рубин

2017

Черноморие

Salla Estate

 

пино ноар

2017

Сакар

Chateau Kolarovo

 

гренаж, сира и мурведър

2017

 

 

ЧЕРВЕНИ

район

изба

вино

сортове

реколта

Северозапад

Dos Alamos

Gamza

гъмза

2016

Дунавска равнина

Ялово

Cuvée Rubin

рубин

2015

Черноморие

Salla Estate

Cabernet Franc

каберне фран

2015

Сакар

Terra Tangra

Terra Tangra Mavrud

мавруд

2016

 

Eolis

Traces de soleil

мерло

2015

 

Bratanov

Syrah Sans Barrique

сира

2015

Западна Тракия

Vila Vinifera

Barrell fermented

мавруд и каберне совиньон

2016

Източна Тракия

Alexandra Estate

Alexandra Estate

мерло, каберне совиньон и пти вердо

2015

Долината на Струма

Damianitza

Dzindzifkite

каберне фран

2015

 

Sintica WinerY

Conomladi

мелник 55

2015

 

Via Verde

Motif Merlot

мерло

2014

 

Medy Valley

Melnik eXcentric

мелник 55

2016

 

Rupel

Philosoph Reserve

мелник 55, каберне совиньон, спанча, мерло и марселан

2016

ЧЕРВЕНИ млади

район

изба

вино

сортове

реколта

Сакар

Bratanov

 

мерло

2017

Източна Тракия

Edoardo Miroglio

 

букет

2017

 

Май стана много дълъг списък, но какво да се прави – хубави вина.

 

  • Харесвам 6
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.