Прескочи до съдържание

Как се става пилот на самолет


rdd

Препоръчани мнения

Е как, човек без пломба просто не е живял живот... 🙂

Защо директно не се свържеш с мястото, където искаш да кандидатстваш и не попиташ? Учебните заведения имат дни на отворени врати или правят кампании. Ще кажат всичко за медицинските изисквания. Ти в https://www.nvu.bg/node/221 ли мислиш да кандидатстваш или другаде?

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

@Coo Благодаря за идеята! И да бих искал да кандидатсвам там. Питам, защото съм чувал от приятели, че за такива неща не са ги приемали и просто искам да се уверя дали това е вярно.

Връзка към мнение

Не звучи сериозно този въпрос.  Не знам как е във военната авиация, но в гражданската обтурациите не са проблем. Нито за любители, нито за професионални пилоти. 

Ето за ориентир как работи специализираната комисия за определяне на медицинската годност. 

https://econ.bg/Нормативни-актове/Наредба-21-от-25-април-2007-г-за-правилата-за-освидетелстване-при-определяне-на-медицинската-_l.l_i.130742_at.5.html

 

  • Харесвам 3
Връзка към мнение
преди 22 часа, RedBG каза:

От малък се интересувах от изтребители и сега идва моментът, в които аз трябва да се подготвям за кандидатстване. И само на един въпрос не мога да намеря отговор - дали ако имам пломби ще мога да стана пилот на изтребител

Не е кой знае какъв проблем, че имате пломби. Да не кажа никакъв. До колкото знам ( вече съм малко встрани от проблематиката) края на март започват предварителните мед. прегледи за кандидат-курсанти за летци. Бих дал съвет на Вас и всеки, който има желание да учи за военен летец да се яви на тези прегледи преди официално да кандидатства лятото. Така ще получи точна и ясна представа за здравния си статус, време да реши, ако има някакви проблеми, или насочи усилията си към друга специалност, ако мед. комисия реши, че кандидатът е негоден за летателно обучение.

преди 22 часа, dimitrov6 каза:

По време на изпита може да ги завъртят в тренажор,имитирайки авария и ако имаш хлабава пломба да ти падне и да се задушиш

Няма нищо вярно в това. Приемам го, а и съветвам всички четящи да направят същото да приемат казаното за една неуместна шега.  

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Най-новото висше училище у нас – Висшето военновъздушно училище "Георги Бенковски", обяви началото на кандидатстудентската си кампания за прием във военните и цивилни специалности. Това съобщи началникът на училището бригаден генерал Юлиян Радойски.

На сайта на училището (http://www.af-acad.bg/) са качени възможностите за избор на специалности, условията за кандидатстване и сроковете. За учебната 2020 – 2021 година е обявено ранно записване на курсанти за редовно обучение по специалността „Организация и управление на военни формирования на тактическо ниво“ в професионално направление „Военно дело“ за бакалавърска степен, както и по следните специализации. Обявени са 14 места за летци – пилоти – 12 за МО и 2 за МВР. Има 8места за ръководител на полети (щурман – управление на въздушното движение), 7 места за летателни апарати и авиационни двигатели, 5 места за летищно осигуряване,5 места за авиационно въоръжение и 6 за Навигационни, комуникационни и информационни системи.
 

  • Харесвам 8
Връзка към мнение
  • 5 месеца по-късно ...

     Здравейте. И аз изчетох много по-темата напоследък и искам да изкажа впечатления и евентуално оборен ако не съм прав. Уиз Еър и Луфтханза имат възможност за плащане след като завършиш курса и започнеш работа. Но там ти трябва издръжка, квартира и т.н. и те се натрупват. Казаха ми в едно училище в България 90хил. лв. до АТРL. Аз нямам такива финанси разбира се, но такива пари за 2г. си мисля, че като шофьор например можеш да спетстиш, при положение, че нямаш жена, деца и други по-големи разходи. Голям минус според мен е, че стажът в една компания не се брои в друга. Например Първи офицер си 8 години, имаш висока заплата заради стажа, на път да станеш капитан и компанията фалира. В новата започваш като новобранец. И трябва да живееш в близост до летище, което ще ти се води база.

Връзка към мнение
  • 2 месеца по-късно ...

На 16 съм от София и съм решил да се занимавам с авиация като професия след време( пилот на граждански самолет). Тъй като съм още  зелен в тази сфера имам няколко въпроса. Къде трябва да завърша, за да си взема висше, но да е свързано с авиация. Къде мога да се обучавам за граждански пилот.  Благодаря предварително. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 1 месец по-късно ...

Здравейте! Не знам дали мястото му е тука, но имам няколко въпроса относно авиацията. Къде има заведения за обучение, какво се изисква, какви изпити се държат и най важното колко струва обучението за пилот. Благодаря Ви предварително!

Връзка към мнение
преди 18 минути , stanimir каза:

 

Прочетох всички коментари, но останах с някакво смесено мнение относно дали се плаща или не. Също така дали има някакви промени през 2020 год.

Връзка към мнение
  • 3 месеца по-късно ...
На 3.01.2018 г. в 21:43, дядо Пепи каза:

Здравей!  Завиждам ти на ентусиазма. Преди много-много време - 35-36 години бях на същото дередже. Ходех на училище само за да взема диплома за средно образование. Цялото си свободно време прекарвах в Аероклуба. И... Така се започна. Сега, когато всичко това за мен са само спомени мога да те посъветвам да се въоръжиш с голямо  търпение и упоритост. Да намериш най-доброто съчетание на това, което  изучаваш с това, за което мечтаеш. Освен финансовите средства ще ти струва и много свободно време - теория, изпити, полети, лицензиране. Но ще дойде ден, когато всичко това ще ти се отплати. най-вече с вътрешната удовлетвореност от това, което си постигнал. А повярвай ми, че мечтата да летиш тепърва ще се развива и обогатява. Но младостта и дръзновението са на твоя страна. Пожелавам ти успех и ти стискам палци!!! П.С. Винаги, можеш да ме потърсиш, когато прецениш, че мога да съм полезен с нещо. Дерзай!     

Как мога да се свържа с вас?

Връзка към мнение
На 10.10.2020 г. в 11:02, Pavlin1 каза:

Здравейте! Не знам дали мястото му е тука, но имам няколко въпроса относно авиацията. Къде има заведения за обучение, какво се изисква, какви изпити се държат и най важното колко струва обучението за пилот. Благодаря Ви предварително!

братле и аз в процес на търсене. имаш ли против да ми дадеш фейсбука ти или каквото и да било, да обсъдим тази тема там 

Връзка към мнение
  • 10 месеца по-късно ...

Марио Бакалов: Въпреки кризата моментът е добър за старт на авиационна кариера

...Настоящата пандемия не трябва да променя дългосрочните планове на младите хора, които преследват кариера във въздуха. Даже напротив, най-добре е да се действа антициклично, т.е. да се започне авиационно обучение точно сега...

За професията си той разказва, че пилотите, летящи из Европа, имат по-няколко полета на ден и кръстосват континента за отрицателно време. Често преспиват накрая на работния ден в някоя европейска столица и продължават полетите на следващия ден. На този принцип те летят по четири до шест дни, след което се завръщат и почиват между два и три дни там, където са базирани. Предимството на този режим е, че има голямо разнообразие с много кацания и излитания и се обикаля цяла Европа.

Пилотите на трансконтиненталните полети имат коренно различно работно ежедневие. Те летят по веднъж на ден, съответно имат само по едно излитане и кацане, но работното време често надминава 15 часа и се прелитат много държави, климатични и времеви зони. Наградата е повече свободно време на крайната дестинация, често по няколко дни и най-малко 24 часа. Така остава време за разходки и кратки екскурзии. Вечен придружител на този режим е времевата разлика, но всеки намира собствена стратегия да се справи успешно с нея...

 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 1 година по-късно ...

Да раздвижа темата. Чета отдавна, сега се включвам. Предстои ли на някой скоро да ходи на лекарска комисия и да се обучава за PPL теория в частния колеж? Имат дата за начало на 02.10.2023 г.?

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.