Прескочи до съдържание

Югоизточна Азия - Тайланд и Камбоджа през май 2017


georgi1141

Препоръчани мнения

Здравейте ,

Казвам се Георги на 26 години от Добрич.Много обичам да пътувам , но съм обикалял само из Европа.

Планирам да пътувам из югоизточна Азия, сам с раницата си ,през месеците април-май или май-юни. Ще се радвам, ако някой би споделил съвети, мнения за съответните дестинации или ако някой би желал да се присъедини към моето пътешествие! Още не съм си букнал билети , но планирам София-Банкок или София-Копенхаген-Банкок като София - Копенхаген (wizzair) много евтини полети , а после Копенхаген - Банкок директен полет с Norwegian.

Ако имате интерес можете да ме намерите във фейсбук ххх , тъй като там съм по-активен.

Благодаря!

Редактирано от Георги
премахнат фейсбук профил
  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Добре дошъл. 

 

Ще е добре да дадеш малко повече информация какво точно търсиш, във форума име десетки теми за този регион, много информация, но при положение, че не питаш нищо конкретно единствения отговор ще е да ходиш да прочетеш тези теми. Мисля, че още си много в началото и си объркан, може да започнеш с това колко грубо мислиш да прекараш във всяка държава, какви са ти интересите, какво искаш да видиш и т.н.

 

Махнах връзка към фейсбул профила ти, такива неща се разменят на лично, а и като цяло тук не сме табло за обяви, където да пускаш други места, в които си по-активен :) 

  • Харесвам 3
Връзка към мнение
  • 2 месеца по-късно ...

Георги , благодаря за коментара. Прав си , объркан бях. Сега съм малко по-наясно.

 

 Та.. билета ми е за 6-ти май, кацам в Банкок на 7ми и съм си букнал хостел, където се надявам да срещна някакви хора тъй като ще пътувам сам. За сега плана е (кацам рано в неделя сутринта) да посетя Chatuchak weekend market и храма Wat Pho. Мисля да остана около 3-4 дни в Банкок. После полет до Камбоджа за Angkor Wat , чудя се колко време да остана там, а след това Краби и островите наоколо. Смятам да си буквам всичко по пътя за да не се ограничавам с време по различни места. Билета ми е за 2 седмици с възможност за удължаване ,от което май ще се възползвам. Всякакви съвети ще са ми от полза! :)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

За Камбоджа трябва да прецениш до колко те интересува и какво искаш да видиш, за да сметнеш колко дни ти трябват. Аз лично очаквах нещо много по-грандиозно от Ангор Ват и се разочаровах някак. Бяхме предвидили да прекараме в комплекса от изгрев до залез, но просто не издържахме и след Та Пром помолихме да ни приберат. След един определен момент, всичко ми се виждаше еднакво. На други хора не им стига и 3 дни да обикалят. Ако искаш да идеш и до Тонле Сап, предвиди си още един ден. Самият Сием Реап не е нищо особено, Слънчев бряг без море - централните улици са пълни с пъбове за туристи, навсякъде се дъни музика. Малките улички се редуват - мизерия, хотели, мизерия, хотели, храм и тн.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Благодаря за мнението "feel the rush" ! За сега искам да видя само Ангкор Ват , смятам да се фокусирам най-вече над островите в южен Тайланд.

 

А как стоят нещата с ваксините? Бих си Хепатит А и Б , бяс, тетанус и коремен тиф. Препоръчаха ми да си бия и за жълта треска и японски енцефалит. Какво мислите вие?

Редактирано от georgi1141
Връзка към мнение

Благодаря за мнението "feel the rush" ! За сега искам да видя само Ангкор Ват , смятам да се фокусирам най-вече над островите в южен Тайланд.

 

А как стоят нещата с ваксините? Бих си Хепатит А и Б , бяс, тетанус и коремен тиф. Препоръчаха ми да си бия и за жълта треска и японски енцефалит. Какво мислите вие?

 

На мен в Камбоджа ми искаха документ, че имам имунизация за жълта треска. Аз минах границата сухопътно от Виетнам. Шофьорът ни поиска по $1-2 (не помня вече) и ни раздаде едни жълти листчета с печат, които ни каза да го показваме в страната, ако ни ги поискат. Иначе не съм си правил никакви ваксини и не смятам, че точно за тези страни има нужда. Все пак имай едно наум с хигиената.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
Здравко Ангел

Ние не сме си правили никакви ваксини, нито за Тайланд, нито за Камбоджа. Нямахме и никакви здравословни проблеми, говоря за 3 пъти Тайланд и веднъж Камбоджа.

За Сием Реап все пак си брой две нощувки, и на нас ни писна в един момент, но си е впечатляващо.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Аз също се въздържах от ваксини и нямах никакъв проблем в Тайланд и Камбоджа, като не съм се ограничавала в посещения на различни места, местна кухня. Нямах никакви проблеми (бях там през февруари). 
За Краби препоръчвам остров Пода. Мисля, че доста от магеланци също бяха очаровани от него. Аз отидох там по препоръка на "bay Kolio". От Ао Нанг можеш да вземеш лодка до там, а също страхотни заливчета в близост до Краби са Тонсай, Ралей бийч и Пра Нанг. В Пра нанг има и скални пещери, брегът е изключително чист и красив. Може да се вземе кану с което да се отиде до близките острови - 200 бати за половин ден, 300 за цял. Има лодки, лонгтейл, от плажа на Ао Нанг до тези места. Нещо като градски транспорт, само че чакат да се съберат 4-5 души и тогава тръгват. 
Ето и ценоразписа

 

post-2201-0-73646600-1489698163_thumb.jpeg

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Ние също не сме правили ваксини за Тайланд и Камбоджа и никой не ни е питал за такива. Относно програмата, прецени на теб какво ще ти е интересно, тъй като хората сме различни-уж ходим по едни и същи места, а ги виждаме по различен начин. На нас например много ни хареса Сием Рийп / и храмовете, и самото градче/и две нощувки определено ни бяха малко. Хареса ни и в северен Тайланд, и на юг, че даже и в Бангкок. Започнахме пътуването с него и макар да не ни е любимото място в Тайланд, определено ни беше интересно - има много неща за гледане и правене, така че прекарахме три пълни дни без да сме скучали за секунда.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Никави ваксини освен ако не ти е единственото пътешествие, щото ако пътуваш доста и изпълниш изискванията за ваксини в Азия, Океания и Африка ще си умреш от ваксините-с унищожена имунна система. Но все пак всеки носи отговорност за себе си, аз не слагам ваксини никъде, пазя се но не е гаранция(внимавам какво ям, никакви бъркочи, не се добавя лед в питието например, по добре пиене от бутилка отколкото от неумита чаша, плодовете се белят и т.н. А компания в Банког ще си намериш със сигурност, особено в хостел.....

Путуването сам е една от най-чистите форми на свобода! И аз пътувам 95% сам и си е ок, но на друга възраст съм и пропускам хостелите ;) И най-хубавото на Югоизточна Азия е че по нищо не прилича на Европа. Съгласен съм и с горните мнения-Сием Реп максимум 2 дни. Тайланд е страхотен за новобранци и е страхотно начало-плаках като си тръгвах първия път. А за следващото пътуване ще се чудиш много повече какъв да е избора.....:)

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

И аз не съм си правил никакви ваксини. До колкото знам са препоръчителни само за джунглите из Сев. Тайланд и провинциална Камбоджа, а ти си планирал основно разработени и туристически места. Аз в Сием Реп бях 2 нощувки и много съжалявам за това - искаше ми се поне 1 нощувка още,но не успях да я наглася в движение.

Отделно имай предвид, че април-май ще си е бая топличко и обикалянето няма да е на висок темп.

Редактирано от naTpuoT
Връзка към мнение

Никакви ваксини не сме си били. Аз имам хепатит А и Б, това е. Никаква жълта треска не ти трябва, ниго енцефалита. Честно казано, единствените комари, които видяхме, бяха в хотела в Сием Реап. Никъде другаде. Пръскат ли, не им е сезон ли, аз се бях приготвила много здраво с репеленти - върнах ги почти пълни.

На мен друго ми направи впечатление - Камбоджа е все още на вълна да се помогне на туриста, да му се угоди, да се чувства добре. Тайланд беше - ако могат да те прецакат, ще го направят. Гледай да се пренастроиш като минеш границата. Ние минахме сухопътно с автобуса от Сием Реап до Банкок.

Връзка към мнение

На мен друго ми направи впечатление - Камбоджа е все още на вълна да се помогне на туриста, да му се угоди, да се чувства добре. Тайланд беше - ако могат да те прецакат, ще го направят. Гледай да се пренастроиш като минеш границата. Ние минахме сухопътно с автобуса от Сием Реап до Банкок.

 

Есенцията на двете държави в едно изречение.  :lol:  НО има нещо, което може да използваш в своя полза, особено за хотели и турове. В Камбоджа са с нагласата, че големият бял човек е милионер и трябва да плати колкото му кажат. В Тайланд са просто далавераджии, ако мине номера. На рецепцията като покажеш, че не си поредният лапнишаран, с половин приказка дават невероятни оферти на много места.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.