Прескочи до съдържание

Най-високобюджетна и най-нискобюджетната екскурзия


Препоръчани мнения

След като вече си имаме тема за най-дългия и най-краткия полет,на мен ми стана интересно кои са най-високобюджетните и най-нискобюджетните екскурзии.Имам предвид общата цена от хотели,самолетни билети и др.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Не знам дали ще намерим отговор на тези въпроси,но ще започна така:

1.Високобюджетни екскурзии.

1.1.Труднодостъпни и опасни за организиране

-Еверест/изкачване/-100000 долара за разрешително,екипировка,носачи,водачи,спане,шерпи и какво ли още не.

-Антарктида-кораб да те закара до седмия континент,или пък самолет-десетки хиляди долара 

1.2.Луксозни екскурзии-като се започне от полета в бизнескласа и се мине през хотела,където стаите могат да стигнат до няколко хиляди долара и се стигне до чревоугодничеството,забавленията и всичко останало

2.Нискобюджетни.

-полет за нула лева с нискобюджетна компания;

-хотел или апартамент с отстъпка или без пари с точки или от лоялна програма,airbnb,хостели за 10 лева;

-храна от магазините или пък от улицата,където пазаруват местните;

-посещение на безплатните забележителности

 

Висок/нисък бюджет е доста относително понятие,защото за теб висок бюджет може да е 10хил.лв,но за някой друг това може да е нисък бюджет. ;)

  • Харесвам 10
Връзка към мнение
  • 4 седмици по-късно ...

Аз също съм си задавала този въпрос.Тук във форума, към момента, е коментирано като най-скъпо -с ''бюджетен '' ледоразбивач до Географския Северен полюс между 28 000-45 000долара за 14 дни(Бай Добри,благодаря).На фона на това Антарктида бюджетно е около 6-7 000долара(от София до София).Една страхотна магеланка си търси другарче за търсене на планински горили за около 10 000долара.Чувала съм,че круиз до Аляска от Северна Америка е от 10000 долара нагоре,но може и да не съм много точна. Любителите на Африка не си казват разходите.Споделят само ''по-добре да не казваме''.

Не мисля,че Еверест трябва да включваме в екскурзиите,защото изкачването му изисква специални качества.

Нискобюджетно може да е почти всяко пътуване при определени условия-време на пътуване,начин на пътуване,продължителност,претенции към местата за настаняване,изисквания към храната,изходна точка,крайна точка.

Като си ориентиран за от-до ,обаче е много по-лесно да мечтаеш!

Редактирано от patilana
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Най-нискобюджетно е разходка в парка, но ако говорим за пътуване със самолет аз веднъж имах една спечелена екскурзия до Рим, кедето за два дни не успях да похарча и 1 цент, защото всичко ми беше финансирано и организирано :)

  • Харесвам 8
Връзка към мнение

Най-нискобюджетно е разходка в парка, но ако говорим за пътуване със самолет аз веднъж имах една спечелена екскурзия до Рим, кедето за два дни не успях да похарча и 1 цент, защото всичко ми беше финансирано и организирано :)

 

Ама на тия, които са го финансирали и организирали едва ли им е било най-бюджетното :)

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Ама на тия, които са го финансирали и организирали едва ли им е било най-бюджетното :)

 

На организаторите им излезе много по скъпо от колкото може да си представиш ;) Това беше една промоция на Малев, която я рекламираха по билбордове. Трябваше да отидеш на едно място в града, което го обявиха 2 часа преди събирането и да попълниш един тест, като първите 300 души пристигнали на мястото с международен паспорт в себе си имаха право да попълнят теста. Поради сложността на играта на място се появиха около 170 души и 150 от тях пътуваха :) По коректно е да кажа, че получих, а не спечелих пътуване до Рим :) Избраните да пътуват трябваше да тръгнат веднага към летището с автобус без да могат да се приберат до вкъщи за багаж, дрехи и т.н.

Поради многото “спечели“ имаше организиран специален чартърен полет, като самолета седя с нас цял уиекенд в Рим, а програмата беше много богата и влючваше посещението на доста скъпи ресторанти.

ПР ефекта от играта беше нулев, но аз и бившото ми гадже останахме много доволни. Единствено имам леки угризения на съвестта, че и аз допринесох с малко за колосалните загуби на авиокомпанията и последвалия и фалит ;)

Редактирано от Topfly
  • Харесвам 16
  • Шок 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.