Прескочи до съдържание

Рим за 7 дни


Cos

Препоръчани мнения

Здравейте, Февруари месец аз и моята приятелка ще сме в Рим за 7 дена. Освен обичайните забележителности, обмислям да се разходим някъде извън Рим за ден. По принцип мислех да отидем до Неапол, защото съм живял за кратък период там и има какво да се види според мен, но не съм го решил още. Та ако имате идеи и предложения за еднодневна екскурзия някъде, ще съм ви благодарен.   :rolleyes:

Връзка към мнение

за екскурзия извън Рим, препоръчвам Тиволи, вила Д'Есте. Има автобуси, които отиват до там, струват около 3-4 евро в посока, вземат се от метро спирка и едновременно  мини автогара Ponte Mammolo, на фирма Cotral. Много е приятно във вилата, страхотна красота, входът беше около 6/8 евро. 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Лятната резиденция на папата- замъкът Гандолфо се намира само на 25 км от Рим . Цената на билетите е 26 евро на човек или може да се купи в комбинация с билет за Ватикана , не съм сигурна за цената обаче. Тук във форума Spqr има написани страхотни неща за Остия Антика...можете да извадите много полезна информация. Колкото до вила Д'Есте мисля , че билета е 11 евро по последни спомени. Където и да отидете сигурна съм , че ще изкарате прекрасно...:)

Връзка към мнение

Възможностите за Лацио са много. Към споменатите досега бих добавил вилата на Адриан в Тиволи. Съчетава се с вилата на Есте.

 

За по-напреднали и любознателни: Фраскати, най-вече с вила Алдобрандини; град Витербо; паркът на чудовищата в Бомарцо, вила Фарнезе в Капрарола, етруските некрополи в Тарквиния и др. Част от тях планирам да ги посетя скоро време, така че не ги изброявам на случаен принцип. Набелязал съм ги. :)

Редактирано от Spqr
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Благодаря ви за отговорите. На мен идеята ми беше да отидем примерно до Сиена, Неапол, или някой друг град за ден по-различен от обстановката в Рим. Не да се ограничаваме само в покрайнините му. Витербо е добър пример. Иска ми се да отскочим до Сиена , дори и да загубим цял ден в пътуване бих рискувал, защото знам, че си заслужава.

Редактирано от Cos
Връзка към мнение

Тогава по път за Сиена може да помислиш и за Орвието със славната си катедрала.

Редактирано от Spqr
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.