Прескочи до съдържание

Планове и идеи за Великден


Препоръчани мнения

Ние ще водим дЕца и внуци в Загреб, Венеция, Верона,Постойна яма и Белград. Ама в седмицата пред Великден, че иначе е лудница. :)

Тъй, тъй, и ние така - пътуваме в седмицата преди Великден (че имам и да "изчиствам" отпуска ;) ).

Връщаме се баш за месенето на козунаците и боядисването на яйцата в събота :lol:

Редактирано от Роца
  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Жалко, от вчера все забравям да вляза в темата с предложение. Изненадващо за мен поне, цените на Уиз за 08.04. - 18.04.2017 г. за Кутаиси все още са доста прилични, да не кажа ниски.

След като от Уиз явно анулираха полетите до Малмьо (въпреки че все още не съм получил мейл за това) моят великден около протока Йоресунд клони към разпад. И аз загледах тези цени за Грузия точно с идеята за отскок къмто Армения. След двудневката в Кутаиси с посрещане на православната коледа се убедих, че точно Кавказ е регионът за обикаляне по време на християнски празници.

Обаче първо трябва да отида другата седмица да си подам документи за нов паспорт, че съм срам и позор за цялата магеланска общност. Вече пета година все го отлагам това събитие с довода, че има предостатъчно места по Европата, за които паспорт не ми трябва.

От друга страна, в Армения ми се ще да направя еднодневно трекче до върха на Арагац, а през април никак няма да е подходящо. Засега още не съм се качвал на четирихилядник, а надали в света има по-лесен за изкачване такъв от Арагац.

Та още се колебая малко. В краен случай винаги го има вариантът да събера група от по-кашкавал туристи и да отидем до Черна гора+Дубровник.

  • Харесвам 5
Връзка към мнение

А някой с идеи за по-далечни пътешествия? Аз си нямам другарче и се чудя накъде да забегна...

 И аз се чудя къде да забегна, така че можем нещо съвместно да организираме. Пуснали са Индия за 201 евро отиване и връщане, пускам линк: http://www.fly4free.com/flight-deals/europe/error-fare-amsterdam-to-india-for-only-e201/

 

Офертата не е вече актуална :(

Редактирано от alis_word
Връзка към мнение

Ние ще посетим остров Родос. Ще спим в столицата. Надявам се времето да е хубаво и  да имаме възможност да отидем и до остров Сими, освен задължигелната обиколка на острова  и посещение на Линдос. Смятам, че 4 дни са добра опция. Ако ни хареса, пак ще се върнем след време.

Редактирано от Asya Assenova
  • Харесвам 2
Връзка към мнение

А аз, макар и да съм Водолей, явно второто ми име е "триумя се и не мога да реша". Чудя се между Guernsey, но за там нещо не ми харесва цената на билета Лондон-Guernsey за двама, след това минах през пещерите Grote Frassasi близо до Анкона, с пътуване от Рим, посещение и на Сан Марино, но мнението за Италия през техния Великден почти ме отказа, и накрая видях, че полетите до Будапеща са много удобни, а там не сме били, та това ми е третата, и най-вероятна опция. Сега чакам Топфлай да се появи и да ми пише дали около техния Великден е толкова почиващо, колкото в Италия, за да го реша. Отделно, бях проверявала Мюнхен, също удобни полети има, посещение на Нюсвайнщайн и околностите... Абе ужасна работа съм. За далечни дестинации няма как за нас. А тази тема е страхотна и ми дава още идеи, които обаче съвсем ще ме побъркат и няма да мога да избера. :mad: 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Аз също мислех да купя билети за Грузия, точно 8-15ти за пролетната ваканция и Великден.Учудих се , че Уиз не са аложили високи цени за тези дни.  В момента се колебаем за обиколка с колата някъде по Европа, още без точен маршрут.

Връзка към мнение

Аз също мислех да купя билети за Грузия, точно 8-15ти за пролетната ваканция и Великден.Учудих се , че Уиз не са аложили високи цени за тези дни.  В момента се колебаем за обиколка с колата някъде по Европа, още без точен маршрут.

Идете в Грузия, няма да съжалявате!

Връзка към мнение

Наистина ли ще е толкова неподходящо за посещение по Великден в Италия (имам предвид Болоня, Флоренция и Пиза_?

 

Аз съм от 16-ти до 23-ри Болоня-Флоренция-Пиза.. Като се върна, ще кажа :) Според Mary /а на нея може да се доверя/ е уникално хубаво точно там и тогава.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Аз пък имам планове за всеки месец до есента, само за април нямам. Може да ида до Париж, ходи ми се пак, а не съм го включил в плановете си все още.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Аз съм от 16-ти до 23-ри Болоня-Флоренция-Пиза.. Като се върна, ще кажа :) Според Mary /а на нея може да се доверя/ е уникално хубаво точно там и тогава.

И аз съм била в Болоня (заедно с Венеция и Милано) по Великден (петък до понеделник), всичко работеше и имаше хора навсякъде. А и продаваха нещо много подобно на нашия козунак и много вкусно.

Редактирано от Masmiya
Връзка към мнение

Аз пък се реших да видя  "Мека-та" на католицизма ,процесиите и почитането на всякакъв вид светии-Севиля.Ще бъдем точно по време на Семана Санта в града. По всички справочници, мнения, филми си личи ,че е страшна "лудница" ,но пък един път се е паднало да се гледа. М/у другото точно за Страстната седмица 11.04 до 16.04 цените на хотелите и апартаментите там стават двойно и тройно по-високи, та ако за някой Севиля през празниците е  опция нека да побърза.

Бях преди 2 години за Страстната седмица из Андалусия, невероятно изживяване си е! Заслужава си да се види и преживее

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Аз съм почитателка на специалните предложения за Великден.Това за Андалусия ми харесва много и май има време да се организирам.

Преди няколко години бях по Великден на Санторини.На Велики Четвъртък след службата в градчето Пиргос,най-високото място на острова ,има ритуално палене на факли. След края на вечерната служба,дядо поп дава знак за запалването.Факлите са на покривите на къщите.Изпълнителите са местни младежи -около 20 годишни. Отдалеч се вижда най-добре-целият град е обвит от светещи кръгове. Най-горе е главната църква,която разбира се, е най-добре осветена.Гледката е невероятна!

На Корфу преди години на самия Великден са хвърляли през балконите глинени стомни пълни с вода.Било е знак за голям късмет,ако се сдобиеш с онази част от стомната,на която има поне малко от дръжката.За съжаление днес вече го правят само като ритуал с няколко големи стомни и то само в столицата.

Извън това,обаче ,Гърция се превръща само в територия,без нито един жител ;)

Връзка към мнение
  • 1 месец по-късно ...

Здравейте, с мъжът ми и детето на 2г. се чудим дали да не отидем до Солун за Великден, има апартаменти на прилични цени. Четох из форума че по Великден в Гърция нищо не работи и въпросът ми е дали ще има къде да се храним? Все пак е голям град предполагам че ресторантите ще работят или ...

Връзка към мнение

За гърците Великден е много ''тежък ''празник.Семействата се събират.Идват си''чужденците'' и се слага софрата.Все пак може и да мислят за гладните туристи. ;) Сигурно.Аз винаги съм била на някой курорт и не сме търсили храна вън от хотела.Но едната година се прибирахме навръх Великден и по цялата магистрала от Пирея почти до границата бяхме сами на пътя.Единствената отворена бензиностанция с ресторант(не че те са като у нас през 20-тина км) едва работеше с две млади момчета персонал.Решихме,че те не са слушали и затова са били наказани с дежурство. :P

Връзка към мнение

Аз съм до 09.04 в Бали. В Сием Реп 10-15.04 и Куала Лумпур 15-17.04. Ако ти харесва - заповядай!

Що ми се струва, че ще се опечеш?

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.