Прескочи до съдържание

Япония 2017 една все още мистерия


flavie_pipi

Препоръчани мнения

Здравейте на всички магеланци! Дойде и моят ред да поразпитам опитните за организацията на пътуването ми до Япония ,за сега една още като че ли размита концепция, но надявам се заедно да я изясним ;) .

Ще пътувам за Япония април 2017 и престоят ми ще е 10 дни. След много четене и препрочитане на tokyo - guide, по първоначални планове 4 нощувки Токио, 2 - Киото и 4 - Осака, като Осака ще е базов град за еднодневни пътувания до близките градове.

Започнах да правя план за всеки ден и искам да се консултирам с вас дали това , което съм нахвърляла като за начало е осъществимо или не, защото не мога да преценя. Искам да видя и това, и това и това..., но си мисля, че всичко няма да е възможно. Ще започна с плана ми за Токио:

1-ви ден: Кацане 19:00ч местно време и намиране на квартирата, която е в Shibuya. Мисля си, че ще сме толкова изморени от дългото летене, че няма да имаме сили за нищо повече. Може ли да споделите някое местенце за хапване там, защото съм сигурна, че гладът ще ни преследва?

 

2-ри ден: Shinjuku и Shibuya като последователността е следната:

 - Meiji Shrine

 - Yoyogi park

 - Takeshita Dori

 - Omotesando

 - NHK Studio, като все още не мога да си представя къде точно да я вместя

От тук си мисля да се отправим към Shinjuku:

 - Tokyo Metropoliten Government Building

 - Kabukicho

 - Shinjuku Goyen

След това връщане към Shibuya и прекарване на вечерта там

 

Интересува ме мога ли да видя всичко това за един ден, ако е много какво да отсея, а а ко може да се види още нещо какво да е то?

 

3-ти ден:

- Asakusa - Kaminari gate, Nakamise shoppinh street, Sensoji Temple, Asakusa culture tourist info center и към Sumida park

 - Tokyo Skytree

 - Ueno park

 - Rikugien Gerden

 - Ikebukuro

 - Koishikawa Korakuen

 - Tokio Imperial Palace

 - Ginza

Евентуално Tsukishima

 - Акихабара

 

Мисля си, че този ден е доста натоварен и може би навъзможен, но моля да изкажете мнението си. Интересува ме кои градини си заслужава да се видят, за да посетим само тях и да ги отсея.

 

4-ти ден: Nikko

Идеята е да станем рано и да отидем до Nikko, където да видим Toshugo Shrine, Kanmangafuchi Abyss и Shinkyo Bridge, а вечерта да се върнем в Токио и да разгледаме Odaiba, като там не мога да отсея кое е интересно за гледане освен Rainbow bridge, така че може да давате съвети.

 

С това приключва престоят ни в Токио и на следващия ден тръгваме към Киото.

 

Това е планът към този момент. Нека всеки се чувства свободен да коментира, критикува, дава съвети и предложения! На среща съм да чуя опитни мнения, за да осъвършенствам моето преживяване в Япония.

Спокойна вечер на всички!

 

 

 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Здравей!

Ще я разбулим мистерията, не се притеснявай! Много хубав и спретнат план като за начало, много добре се ориентираш, не се тревожи излишно. Отсега си свикни с идеята, че нама да видиш всичко набелязано, но ще видиш предостатъчно - и ще ти олекне.

За първия ден ето ти един много добър сайт, можеш да си търсиш по карта, по вид , по каквото искаш. В Токио проблема е как да не се поддаваш на искушението, а не как да се нахраниш - ресторанти на всяка крачка, буквално.

 

Вторият ден е добре, малко натоварен, но колкото успеете. Ако се наложи пропускане сама ще се ориентираш според времето и умората. Набележи си ги на картата - и докъдето.

Третия ден е не само много натоварен, но и разбъркан. Махни го това Икебукуро и някоя от градините (че и двете даже) в Киото ще се нагледаш на хубави градини, Токио е интересен с друго. По-добре виж Акихабара. Tsukishima го пропусни съвсем спокойно!

 

За последния ден - разгледайте Никко (няма да имате време за всичко) и си оставете време за Одайба - там самата Одайба е очарователна, но Мега Уеб го препоръчвам, особенно ако харесвате нови технологии и японски коли.

 

Много добре се справяш, не се шашкай!

Връзка към мнение
  • 4 седмици по-късно ...

Здравейте на всички! Продължавам с нагласянето на програмата и Киото ми се струва много трудно. Там ще сме 2 дни и ми е трудно да отсея кое е постижимо и кое не. Може ли да ми дадете някакви съвети - примерно кои са местата, които са абсолютно задължителни и не трябва да се пропуснат? Като чета ми се иска вдичко да видя, но знам, че няма да е възможно. Ще се радвам на съвети от ваша страна ;)

Връзка към мнение

Номер едно е Kinkakuji Temple.

На мен ми хареса по снимки и отидох специално до Fushimi Inari-taisha Shrine.

Нататък, за каквото стигне време. Аз не бих обикалял 10 храма, приличат си малко или много.

Arashiyama също ми беше интересно да видя.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Кои точно дати април си там? Питам, защото ние бяхме от 14.04 до 22.04 и след първата нощувка пътувахме към региона Киото-Нара за да хванем края на сакурата. Разходката по философския път в Киото сред цъфтежа на вишните е красива и запомняща се. Този регион е по-автентичен. Пак зависи от приоритетите, кой какво харесва.

Киото - Както каза  Oshko - Златния павилион.

Нашата програма за Киото за почти три дни:

1. Фушими-Инари, Кийомидзу-дера, Kodaiji, Maruyama park, Гийон – ин

2.Златния павилион, Риоанджи или Храмът на Дракона, Сребърния павилион, Философския път.

3.Nijo - резиденцията на династията Токугава

Това е за два пълни дни и малко - от около 10ч. на първия до 12ч. на третия. Мисля, че около 13-13.30 тръгнахме.

 

Имахме и една още един ден с нощувка в Киото, но тогава ходихме до Химеджи и до Окаяма. Връщане около 20ч.

Редактирано от lesy
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Здравейте! Нахвърлих някакъв план за Киото и искам да го споделя с вас, за да ми дадете съвети дали е възможно или не. Както казах по-горе ми се струва много трудна организацията за това  Киото, но нека нахвърлям примерната програма. както казах в Кито имаме две нощувки, та времето не е много.

1-ви ден - путъване от Токио до Киото. Надявам се, че ако хванем към 8ч най-късно влак за Киото, там да сме в обедните часове. Пристигане на Kyoto station и разглеждане на гарата, хвърляме един поглед от далеч на Kyoto Tower. От тук се двуумя дали да тръгнем към Fushimi Inari Shrine или Nijo Castle с Kyoto Imperial palace. Ориентирайте ме колко време е необходимо за разглеждането им ;) Ако имаме сили вечерта Gion

2-ри ден - Сутринта отправяне към Arashiyama. Там да видим Tenryuji Temple, Bamboo Grove, Togetsukyo Bridge и  Monkey park. От там се отправяме към Knkakuji. Можете ли да ме ориентирате кой е най-краткия начин за стигане от Arashiyama до него. продължаваме към Ginkakuji, Philosopher's Path ,Kiyomizudera Temple и Higashiyama District. 

Много се чудя дали този ден е осъществим, или е по-скоро невъзможен?

3-ти ден - тръгване от Киото към Осака, като си мисля да разгледаме това, което не сме видяли от първия ден или Fushimi Inari или Nijo Castle. И следобяд потегляне към Осака.

Ще се радвам, ако споделите как ви се вижда това амбициозно посещение на Киото. Насреща съм за критики и препоръки!

Връзка към мнение

Nijo cstle - около 2 часа.

И в моя план влизаше бамбуковата гора, но не остана време. Императорскя дворец го пропуснахме по препоръка на форумци. До Фушими инари се стига с влак, ако ползвате JR паса и е малко отналечено от другите забележителности.

Редактирано от lesy
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Според мен през първият ден отидете до Фушими Инари - това е едно от най-хубавите места в Киото и вечерта направете един голям балон на Гион. Би трябвало времето да ви е достатъчно с нормално темпо. Все пак Япония се разглежда от тъмно до тъмно. Вечерта седнете в някои от местните кръчмета в Понточо да хапнете окономояки или производните му.

Вторият ден е непосилен според мен. Имай предвид, че по време на сакурата и транспорта е препълнен и може да чакате на опашка (да, всеки си чака културно реда) повече от половин час, за да се качите на рейса. Ориентировъчно време за пътуване от гарата до Златния или Сребърния павилион е около 40-50мин в едната посока. От гарата до Фушими Инари е около 15-20мин. До Киомиджудера пак е толкова.

Мисля, че трябва да разделите програмата за два дни и тогава да тръгвате към Осака. Единия ден за Арашияма, бамбуковата гора, маймунки и околности и оттам да отидете до Златния павилион. Даже в обратна посока ще е по-добре, тъй като слънцето сутрин огрява директно павилиона и златото блести повече. Ние сменихме автобус и влак, за да стигнем до Арашияма от Кинкакуджи. Ако държиш мога да погледна точно кои бяха, но предполагам, че вече ще сте минали през информационния център на гарата и ще са ви дали пълни насоки.

На следващия ден отидете до Сребърния павилион Гинкакуджи, пътя на философите и оттам пак с рейс до Киомидзудера. Спокойно ще си запълните деня до късния следобед. Замъкът Ниджо го разгледахме за час и половина заедно с градините му, но съвсем спокойно може да се изпусне, ако трябва да се избира измежду другите обекти. Императирския дворец не сме го посещавали.

Обърни внимание и на работното време на обектите, защото повечето храмове мисля, че работиха до 4-5 часа. И при това положение трудно се съчетават повече от 2 храма на ден, пък и не е нужно. В един момент се пренасищаш и храмясваш :).

Връзка към мнение

Благодаря много за отговорите! Oli_mali мисля да послушам съветите ти и да видя първо Фушими Инари, както и последователността за Златния павилион и Арашияма. Както и според вашите мнения май Императорския дворец ще отпадне.  Такива пракически съвети са много от полза и това е опитът, от който имам нужда ;) .

Имам въпрос. Зачетох се за Окаяма. Първоначално не ми влизаше в плановете, но сега за чудя дали ще е възможно да я посетя в един ден с Химеджи и евентуално Кобе, като в Окаяма основната цел е градината. Отправна точка ще бъде Осака. Как мислите?

Относно Осака като град,  който ще използваме за отправна точка за еднодневни трипчета, кое си заслужава да се види в него основно. Като чета ми се струва, че няма да има с какво толкова да ни впечатли след Токио.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

http://magelanci.com/topic/7039-%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%B0%D0%B9-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BB%D0%BE%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F/#entry160420

 

Виж в това мнение как съм описал ходенето ни до Химеджи, Окаяма и Кобе. Перфектно се съчетават трите града за един ден и си струва. Ако имате JR пас транспорта въобще не го мисли - бърз, на малък интервал и цепи секундата разбира се. :)

 

Относно забележителностите в Осака - ние пропуснахме замъка, две вечери се разходихме и хапнахме в Дотонбори, а една сутрин преваляваше и за около час отидохме до Умеда билдинг. Като цяло няма нещо супер впечатляващо след като вече ще сте видяли Токио, но е перфектна отправна точка за региона.

 

Нищо не споменаваш за Нара - да не би да мислите да я пропуснете? Би било голяма грешка! Аз бих заменил всеки един ден за посещение на старата столица... :)

 

Ето и някое кадро от другото ми мнение:

http://magelanci.com/topic/6859-%D0%B2-%D0%BC%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%82%D0%B0-%D1%81%D1%8A%D0%BC/page-151#entry147357

Редактирано от oli_mali
Връзка към мнение

Ех сега, чувствам се много неловко с тази Нара, имам чувството, че я натрапвам.

Нара за половин ден си е добре при вашата програма. Мисля, че Осака ще ви хареса като атмосфера и нощен живот. Храмовете затварят в 4.30-5 и после е за купон.

Връзка към мнение

Oli_mali, съветите ти са доста ценни, за което благодаря! Нара няма как да бъде пропусната. Тя е в задължителната програма. Смятаме единия ден от Осака да отидем в Нара разбира се. Samuraika - ти нищо не натрапваш, а си от голяма помощ на лутащите се пътешественици като мен. Благодаря! Разбрах от Ilguinness че в Нара си му казала страхотни местенца за хапване и се надявам и нас да ни упътиш. Ще се радвам, ако се видим там ;)

Редактирано от Георги
без латиница, моля
Връзка към мнение

Привет! 

Бих допълнила само още няколко неща.

За Токио, като първо ходене там, силно препоръчвам да посетите Tokyo Tower - задължително вечер. Гледката, която се открима отгоре е просто страхотна! Няма ви отнеме много от времето, максимум час, но мисля, че си заслужава. След това може спокойно да отидете на друго място да продължите вечерта - примерно Shinjuko, където също смятам, че вечерта се вижда атмосферата там.

Императорският дворец не го посетихме, защото се оказа затворен, когато отидохме, но за него знам, че трябва много време, т.е. ако изберете да отидете там, поне половин ден ще замине .... не си струва, мисля, при положение, че ще ходите в Киото.

Пробвайте задължително суши баровете, невероятни вкусотии, нямащи нищо общо с вкуса, който познаваме от тук.

Не пропускайте да си направите забавни снимки в автоматите за снимки, има ги на много места, по игралните зали (в които също е добре да влезете поне за 3-4 игри, усеща се отново атмосферата).

Горещо препоръчвам рибния пазар Tsukiji Fish Market сутрин рано. Независимо, че вече не разрешават туристи да присъстват по време на търговете за риба сутрин, веднага след това е отворено и е нещо, което си заслужава.  Отидете гладни сутрин и си направете една закуска там в близост има пазар, където ще ядете изключително вкусна сурова риба... ако ви звучи неподходящо за закуска, след като пробвате, ще се убедите, че е точно обратното :) Ние дори я комбинирахме с джинджифилова бира.... в 7 сутринта хахах 

Вечерната атмосфера в Шибуя е страхотна!

Harajuku е нещо като улицата на младежите, близо до Йойоги парк е и там може да се смесите с хиляди младежи с всевъзможни изгледи :) Страхотно е, отново за усещане духа на града и на младите най-вече.

И не на последно място - вечерната атмосфера в Шибуя е страхотна!

 

 

Киото

 

златния павилион - задължителен

Ryoan-ji - също много красиво място

Киюмизу дера - още едни храм на много красиво място (последните три може да се комбинират и в един ден)

 

Фушими Инари - невероятна красота. Препоръчвам ви да го посетите късен следобяд, но все пак да работи. По това време слънцето слиза вече ниско и светлината е страхотна, ще направите невероятни снимки.

Кино студиата Toei Kyoto Studio Park - това е нещо като тематичен парк в бивши кино студиа, където са заснемали японско  традиционно кино, много е интересно. Срещу входа му има малко заведение на една баба и дядо, които правят най-страхотното тепаняки. Дума не отбират от други езици, но пък са супер сърдечни и правят страхотни неща.

Nishiki Market - покрит пазар с невероятни неща за хапване, много от тях на клечка, минавайки можете да обадвяте като си купувате от тук от там за проба по 1-2 неща от сергия. Супер колоритно!

Музея на мангата също е в Киото :)

 

Личната ми препоръка е да не се хвърляте да посещаате много на брой места като за норматив, а дори и да е по-бавно да се потопите в атмосферата на всички места, така ще изпитате истинско удоволствие! 

 

Но където и да изберете да отидете, при всички случаи ще изкарате страхотно!

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.