Прескочи до съдържание

Електронни цигари във Франция - позволени ли са?


kpeu3e

Препоръчани мнения

Здравейте,

 

Предстои ми пътуване до Париж. Аз пуша електронни цигари и проучвам как стои въпросът с тези устройства там. Позволени ли са по заведенията? Всякаква информация би ми била полезна.

 

Благодаря!

Редактирано от kpeu3e
Връзка към мнение

Да, позволени са по принцип. Но има ограничения - например в обществени сгради, в училища, в работните помещения (ако са повече работещи в едно и също затворено помещение), в обществения транспорти и в гарите са забранени.

По отношение на кафенетата и ресторантите - не са стриктно забранени, но не са и официално разрешени. Тоест, всеки бар/кафе/ресторант решава самостоятелно. Миналата година имаше обаче препоръка от Висшия Съвет по Здравето ограниченията за електронни цигари в заведенията да станат същите като за нормалните цигари, но това засега е само препоръка, още няма издадена официална забрана (мисля). Затова може да има кафенета/расторанти, в които ще е разрешено пушенето на електронна цигара в помещението, така и такива, в които ще ви помолят да излезете да пушите навън. Затова при влизане е най-добре да попитате каква е политиката на заведението по въпроса. Естествено, ако седнете на "терасата" (на маса на тротоара) в заведението, няма проблем да пушите.

Редактирано от Роца
  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.