Прескочи до съдържание

Будапеща - Виена - Прага + евентуално Братислава / края на април/май


Витко

Препоръчани мнения

Здравко Ангел

И нашите 5 стотинки по темата - с две ръце за зоопарка във Виена, били сме и в Прага, и в Будапеща, но този във Виена е най-добрият.

И горещо препоръчваме къщите на Хундертвасер във Виена.

https://www.wien.info/en/sightseeing/sights/hundertwasser-house-vienna

 

В Будапеща не пропускайте минералните бани - Сечени е най-лъскавата и най-посетената, но ние лично предпочитаме Кирали - проблемът е, че там отделенията са разделени на мъже и жени и доколкото си спомням нямаше общо помещение, докато в Сечени има.

 

А в Прага отидете до кино Луцерна, което е най-старото кино в Чехия, дори и да не гледате филм, ще видите фоайето, което е много красиво.

Редактирано от Здравко Ангел
Връзка към мнение

Благодаря на всички за споделените коментари. Много са ми полезни. Аз малко по малко продължавам с подготовката . Имам още един въпрос . До сега не бях купувал билети от flixbus , но там са най  - изгодните за отсечката Братислава - Прага ,но когато искам да ги платя ми дава грешка Payment failed. Please check the data you provided (PE116). Може ли да споделите на какво може да се дължи , защото пробвах с 2 различни карти и на двете ми изписа тази грешка :( 

Връзка към мнение

И при Фликс и при Региоджет ми излезе по 10 евро на човек . Цена под 10 евро никъде не ми излезе . 

Редактирано от Витко
Връзка към мнение

Според вас коя от двете гари е по - удобна при няколко часова разходка в града преди отпатуването за Прага  . Bratislava, AS Mlynské Nivy или Bratislava Most SNP ? Тъй като продължавам да немога да си взема билети от фликс бус и почнах да се изнервям от банката ми ,а реджи джет са от Bratislava, AS Mlynské  и нямам идея коя ще е по удобна :(  

Връзка към мнение
  • 2 седмици по-късно ...

Пак съм аз с досадните ми въпроси :laugh:

 

Така вече чисто логистично повечето неща са уредени остава горе долу планът за самите градове какъв да е . 

28 София - Будапеща 9:15-9:40

29 Будапеща

30 Будапеща

1 Будапеща - Виена 8:40 - 11:20

2 Виена

3 Виена

4 Виена - Братислава 9-10:30 часа  Братислава - Прага 17:45 - 22:00 часа

5 Прага

6 Прага

7 Прага - Будапеща 23:00 – 6:15 часа

8 Будапеща - София  10:15 – 12:35

 

Така изглежда горе долу разпределението. Бих приел всякакви съвети как да запълним дните . В Будапеща сме намерили апартаментче до площад Октагон на улица Кирали . Въпросът ми тук е дали има нужда да си вземаме за тридневни карти за градският транспорт или можем да обикаляме нормално и пеш ?  Във Виена хотелът ни е в квартал Маргартен . Тук чуденето ни е за толкова време дали има смисъл да взимаме Виена пас и дали ще е оправдана покупка .  В Братислава ще сме няколко часа и приемам предложения за толкова кратко време какво може да се разгледа. Другата ми питанка тук е тъй каато ще сме с багаж дали имате идея къде можем да го оставим за през деня ?  За Прага е сходна схемата последният ден на 7 май ще освободим апартамента около 12 часа , но къде можем да си оставим багажа до вечерта докато стане време за автобусът ни до Будапеща ? Засега това са ми въпросите приемам всякакви предложения и съвети , защото никога не сме били в никой от градовете.  Предполагам ,че с всеки изминал ден и приближаването на пътуването ще изплуват нови въпроси , но засега толкова :dancing:

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Нашата програма е подобна на твоята, но с друга последователност - София-Будапеща-Братислава-Прага-Виена-Белград-София. Много се чудихме дали Виена да е преди Прага, но в крайна сметка решихме, че така е най-добре. Присъединявам се към питането за Братислава. Най-голямата забележителност доколкото видях е замъкът. Но ако знаете и нещо друго интересно, което може да видим, ще се радвам да споделите. Ние също ще сме там само няколко часа.

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.