Прескочи до съдържание

Търся спътници за пътешествие....


Препоръчани мнения

Здравейте пътешественици!

Преди да напиша каквото и да е ,искам да благодаря на Георги,че ми позволи да публикувам в сайта.Аз съм начинаещ пътешественик(затова не се включвам в дискусиите-просто нямам опит),до миналата година бях просто турист ,където стадото там ни ние.Миналата година имах щастието да бъда част от самоорганизирана екскурзия до Тайланд ,с едната от спътничките ни се запознахме именно в този сайт.Видяхме толкова много неща ,за които в организирана екскурзия трябваше да платим баснословна сума.Някой може ли да ми каже, защо по дяволите трябва да имам такова скъпоструващо хоби!?! На моменти се хващам, че каквото и да става аз си мечтая за момента, в който ще събера малко пари и ще тръгна нанякъде. Май  не съм добре, нали!?Сега ми е влязло в главата идеята на Рио.Планираме го някъде към октомври .Имаме няколко варианта,ще се радвам ако някой реши да се присъедини към нас, приемаме всякакви идеи и промени.(пътуваме семейно със съпругът ми ,затова говоря в мн.ч).

С полет от Милано

1.Сао Паоло-Игуасу-Рио, 

2.Сао Паоло-Игуасу-Манаус-Рио. 

3. Сао Паоло-Игуасу-Буенос Айрес-Монтевидео-Пунта дел есте-Рио

Не мога да си позволя луксозни хотели и скъпоструващи самолетни билети ,затова всяка информация и съвет ще ми бъдат от полза!

Това е... Дано не ви натоварих с мойте глупости...

 

Успех на всички!

  • Харесвам 5
Връзка към мнение
  • 2 седмици по-късно ...

Здравей,

Бразилия е супер, но честно казано не бих препоръчала Сао Паоло. Това е много скъп индустриален град. Няма забележителности. Има един много приятен централен парк и скъпа шопинг зона, която е приятна. Има и една улица с много заведения (но не е в центъра). Бих ти препоръчала да го пропуснеш.

Рио - задължително

Игуасу - задължително (от Бразилската страна май е по-хубаво), там може да направите  и рафтинг по реката

Манаус - задължително ако обичате природата, а дори и да не ви е присърце (моята градска приятелка остана влюбена в джунглата там)

Буенос Айрес - страхотно е там, ако имаш възможност иди. Цените са нормални, стековете уникални. 

Монтевидео - не знам, не съм била. Ние отидохме от Буенос Айрес с ферибот до Colonia del Sacramento (малък стар пристанищен град) за през деня. Пътя беше 1 или 2 часа.

Ако имаш нужда от още информация пиши. :)

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Здравей, matse1

Монтевидео не е нещо уау, но аз останах много доволна от деня, прекаран там. Взехме сутришния ферибот от Буенос Айрес и вечерта се прибрахме пак с него. До там се стига за 2-2,5 часа. В града има доста графити, които ни направиха впечатление:

post-1179-0-32122600-1486391499_thumb.jpg

post-1179-0-77234100-1486391512_thumb.jpg

От Plaza Independencia  всеки ден тръгват безплатни турове с местен гид. Така разгледахме старата част за около 3 часа пеша. Турът завърши на пазара на пристанището Mercado del Puerto, където останахме да хапнем и да си напазаруваме сувенири. После с автобус стигнахме до Парка Прадо, за да видим "La Diligencia". Градските автобуси си имат обозначени спирки, на които пише кои номера спират, но ако не вдигнете ръка да им махнете, няма да спрат и да ви качат.

post-1179-0-42361300-1486391767_thumb.jpg

Не сме оставали по тъмно там, но ни предупредиха, че вечер не е безопасно да се разхождаме.

Повече инфо за пешеходния тур - тук.

Ако имаш още един ден за Уругвай, задължително отидете до Colonia del Sacramento, както е писано по-горе. Бях гледала страхотни снимки и много съжалих, че имах толкова малко време. Освен това разбрах, че там няма никакви грижи откъм безопасност.

Редактирано от Яничка
  • Харесвам 7
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.