Прескочи до съдържание

Идеи за Лигурия


galina1504

Препоръчани мнения

Здравейте! Планирам пътешествие с приятели в Италия, Лигурия, само и единствено до Чинкуе Терре (Риомаджоре-Манарола-Корнилия-Вернаца и Монтеросо ал Маре и  още ........) през втората половина на май 2017.

Големите градове като Пиза и Генуа са на следващ етап, влизат в дестинациите на това пътешествие само като airport :)

 

Идеята е полет до Пиза, с 6 базови нощувки някъде (отправна точка към всички точки :) с влак, автобус .........

Споделете идеи!

Благодаря!

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Здравей,

 

През лятото на 2015 посетих района. Освен Чинкуе Терре - невероятни селца, които си заслужава всеки да види - можеш да разгледаш и някои от околните градчета. Ние по случайност попаднахме в Ла Специя и страшно много ни хареса. Доста по-голям и по-жив град в околността. Казваш, че имаш 6 нощувки, аз бих отделила 1 или максимум 2 на Чинкуе Терре, 1 за Пиза и 1-2 в Ла Специя, щом няма да стигаш до Генуа. Провери и за Портовенере - не стигнахме до там, но знам, че е доста красиво място.

Всичко зависи от транспорта, който ще използваш. Ние бяхме с кола, но между 5те селца се придвижихме с влака.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

И ние бяхме през 2015-а на хотел в Ла Специя, откъдето има влакове и автобуси до всички села. Освен петте, мога да препоръчам Portovenere и Lerici (до тях се ходи с автобус, а между двете има лодка, може да се продължи с нея и до Cinque Terre), както и Camogli и Levanto (те са след 5-те села, в посока Генуа). Ла Специя е симпатичен град, предимството са по-евтините нощувки и транспорта, но не може да се сравнява с Генуа.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 3 седмици по-късно ...

Ние бяхме в района в края на септември 2016г. Понеже кацнахме в Милано от там с влак до Рапало, което ни препоръча приятел работил там две години. Градчето е много приятно, хотелът беше на крайбрежната, с много заведения, а гарата на 7-8 минути пеша, има стара крепост и лифт. Единият ден с корабче разгледахме Портофино и Санта Маргарита. Корабчето тръгваше на 200 метра от хоттела. На следващият ден - Чинкуе Тере с влак. Спокойно се прави за 1 ден, като на връщане спряхме в Леванте, но не си струваше. Не сме от ранобудните и тръгвахме към 9:00.часа сутрин.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

 Не сме от ранобудните и тръгвахме към 9:00.часа сутрин.

 В кръга на майтапа, това е въпрос на гледна точка. ;)  Ние този маршрут го правихме с хващане на влак за петте земи в 6.50 сутринта. А бяхме поне на 20 мин. От гарата, та ставането ни е било около 5.30.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Градчето е много приятно, хотелът беше на крайбрежната

 

Рапало наистина е много приятно, може ли да кажеш кой е хотелът?

Връзка към мнение

Миналото лято бяхме и ние. Полет до Пиза, нощувки в Ла Специя. Два от дните ни бяха перфектни, третият - само до половината..

Един ден  - Портовенере и Леричи, вторият - Чинкуетерре(времето ни стигна идеално, заедно с пешеходния преход между Вернаца и Корнилия) и третият - Портофино, след което се замотахме и вечерта свършихме в Генуа, но не го препоръчвам като вариант...

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.