Прескочи до съдържание

Падуа като отправна точка за Венеция и Верона


Petya

Препоръчани мнения

Здравейте!

Моля за съвет - дали е удачно да наемем хотел в Падуа за около 6 нощувки и да пътуваме до Венеция и Верона с влак. Примерно 2 дни да отделим за Венеция, 1 ден за Верона, 2 дни за Падуа и 1 ден за друго интересно местенце наоколо? Болоня можем да разгледаме последния ден, тъй като полетът е от там. В кой район на Падуа е за предпочитане да търсим хотел? Преди 2 години бяхме във Флоренция и успяхме да отделим по един ден за Лука, Пиза и Сиена. С регионалните влакове нямаше проблем и като време и като цена. Затова идеята ми е да направим същото тази година, но в друга посока. Ще бъда много благодарна за всеки съвет и препоръка за този район.

 

Връзка към мнение

Може да добавите Виченца или Ферара. А Верона си върви с Мантуа и Гарда.

 

Относно нощувките може да ги разделите на две. Три в Падуа и три във Верона, примерно. Но всичко зависи, кои ще са градовете.

Редактирано от Spqr
  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 1 месец по-късно ...

Здравейте! Ползвал ли е някой от вас Padova card? Смятам да си взема такава за 2 дни, но не можах да разбера дали се избягват опашките с нея както беше с Firence card? И дали трябва да си правя предварителна резервация за Scrovegni chapel, четох, че от 19,00 до 21,00 часа престоя вътре е за 20 минути и може би ще има по - малко хора, заради късните часове. Дори има възможност за двоен тур - 40 минути.

Връзка към мнение

Падова е чудесен град, но два дни са може би твърде много.В друго отношение е ключова гара, през която минават много влакови посоки.Спали сме тук. И отново да препоръчам уникален ресторант.

Виченца си заслужава 1/2 -1 ден. Верона, както каза и Spqr, заедно с другите градчета е супер.

Редактирано от Цвете
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.