Прескочи до съдържание

Визи за Русия - нови условия?


Препоръчани мнения

Здравейте,

Някой скоро изваждал ли си е туристическа виза до Руската федерация? Към момента имам самолетен билет и застраховка. Нямма хотел все още. От туристическата агенция ми искат 180 лв такса за хендлирането на визата? Държавната част, която е включена в тази такса е 69 лв. Те ми казаха, че трябва да подам документи във визовите центрове, които добавят допълнителни такси, а не можело в посолството или консулството. Дали това е така?

 

Отделно в сайта на посолството има едни странни условия за нужни документи като:

 

Потвърждение от руската туристическа фирма за настаняване в хотел по установен формуляр
Оригинал на договор за оказани туристически услуги, сключен с чуждестранна туристическа фирма или със задгранично представителство на руска туроператорска фирма /ваучер/.
 
Аз не искам да пътувам организирано, а индивидуално!
Някой има ли скорошен опит с това?  Ще бъде супер, ако споделите!
Редактирано от Георги
премахнато име на агенция
Връзка към мнение

Здравей,

Трябва да имаш покана от руска туристическа агенция, която е оторизирана да издава подобни документи - ето как е описано в сайта на руския визов център: "Потвърждение за приема на туриста от руската организация, осъществяваща туроператорската дейност, информация за която е включена в Единния Федерален регистър на туроператори".

 

Няма изискване за самолетен билет за кандидатстването за виза, но все пак ако имаш можеш да го приложиш. Необходимо е да имаш туристическа застраховка с минимално покритие от 30 000 USD за целия срок за пребиваването. Също така, ако планираш престой от повече от 15 дни е необходимо да предоставиш подробна туристическа програма по дни и градове.

 

Ако в тези 180лв са включени поканата и таксата за самата виза, то тогава цената за мен изглежда приемлива. 

Връзка към мнение

Същата агенция за малко да ме откаже да пътувам до Виетнам преди години. Нямам опит с руските визи, но комисионните им са зверски.

Връзка към мнение

Не са нови условията, не са променяни в последно време. Въпросния документ се издава както от българските агенции тук, така и от много руски хотели и хостели (включително без да има нужда да се отсяда при тях), а по-скъпите дори го осигуряват безплатно. 

 

Агенция не мисля, че ти е нужна, но не съм сигурен до колко може да се избегнат визовите центрове. ZORI твърдеше в другата тема, че може и направо в посолството: цък. Смътно си спомням, че и някой друг беше финтирал визовия център, дали не беше Матеев?


П.С. Намерих темата, където сме дискутирали с Георги Матеев, може да видиш тук: http://magelanci.com/topic/6919-транзитна-виза-за-полет-от-софия-до-латвия-през-м/?p=156317

Връзка към мнение

Аз и Zori миналата година юни месец пътувахме до Москва и Сант Петербург. Освен въпросната такса от 119 лв. трябваше да имаме покани /приглашения/ от руска страна. Тези покани могат да се получат от съответните избрани хотели срещу заплащане, което е различно за различните хотели. Ние решихме да се обърнем към агенция, за да не сме обвързани с конкретни хотели. Изборът на хотел предварително те лишава от въможността да го канселираш, ако се появи по-добра оферта. Може и да се спестят някакви пари, ако минеш на вариант сам да се погрижиш за визата, но според мен рзаликата няма е драстична. Разбира се всеки сам преценява и решава. За мен лично беше по-добре да ползвам агенция, т. к. освен другият аргумент, аз не живея в София.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 2 месеца по-късно ...
преди 12 часа, Happy_Traveler каза:

А бихте ли препоръчали добри агенции ( коректни и с по-изгодни цени)?

Забранени са препоръките на агенциите във форума, но като цяло няма как да си спестиш комисионната на визовия център, това май си остава единствения начин. 

Връзка към мнение

Предстои ми вадене на виза на Русия и проучвам вариантите. Тъй като един мой приятел има роднини (руски граждани) в Москва има възможност да му изпратят покана за посещение - някой знае ли каква е процедурата при такива случаи:

1. Дали може неговите роднини да изпратят покана за него и за още двама придружаващи лица?

2. Поканата важи ли само за Москва (градът, в който живеят канещите), т.е. ако се посещава и Санкт Петербург дали се налага друга покана (от хотел например)?

Връзка към мнение

1. Не мисля, че ще е проблем, ама трябва да проверите дали ще си заслужава цялата разправия за приятелите. Поканите относнително не са чак толкова скъпи, а ако трябва вашите хора да ходят три пъти по разни институции и да чакат опашки, брррр. 

 

2. По идея поканата трябва да покрива точния маршрут на пътуването, но на практика не съм попадал на примери това да се следва стриктно. Масово хостели издават покани, без въобще да си задължен да отсядаш при тях, а освен на граничния пункт, където ти гледат вече издадената виза не мисля, че на друго място правят засечка по маршрута ти. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 1 месец по-късно ...

На 15-ти Май си подадох документи за виза във визовия център и цената за Привилегирован (което ще рече, че ти издават визата без покана от хотели, хостели, приятели и т.н.) беше 135 лева. Днес си взех паспортите и всичко изглежда наред, ще видим на влизане в Русия какво ще кажат "фуражките" :)

Току-що погледнах на сайта на визовия център и там пише цена за същата услуга 155 BGN....? Незнайно защо? Отскоро е променено, преди си пишеше 135 лева.

 

 

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.