Прескочи до съдържание

Компенсация от Qatarair за закъснение


Препоръчани мнения

Факти.Полетът ни от София до Доха закъсня с 3,5часа.За късмет и полетът Доха-Банкок имаше 203мин. закъснение.Лошото е,че си изпуснахме полета до Чанг Рай,който беше на отделен билет.

Единият вариант за искане на парично обезщетение е ясен.Ще се обърна към Аероиск.

По време на втория полет говорих с две момчета от България.Едното каза,че негов приятел е имал закъснение на полет.Писал на катарците,че иска обезщетение или в пари или безплатен самолетен билет.Те се съгласили веднага на билет.

Въпросът ми е-някой получавал ли е като обезпечение самолетен билет?Щото цялата тая история е "един приятел на мой приятел и т.н.".

Аз съм по-склонен да приема нови самолетни билети вместо пари,за да е сигурна нова дестинация.Реално мисля,че и на катарците ще им е по-изгодно да дадат билет вместо пари в брой.

Връзка към мнение

За билет не знам, но не виждам защо сам не им пишеш, че искаш обезщетение във връзка с регулация EU261. За полети между 1500 и 3500 км обезщетението е 400 евро, а за такива над 3500 км е 600 евро.

 

Случаят изглежда сравнително прост, не виждам защо трябва да се дават 25% + ДДС на Аероиск.

Редактирано от П.Кръстев
Връзка към мнение

Реално мисля,че и на катарците ще им е по-изгодно да дадат билет вместо пари в брой.

На тях със сигурност им е по-изгодно, въпросът е ти да прецениш на теб как ти е по-изгодно.

Връзка към мнение

Тоя билет ще ти го наблъскат с една камара клаузи, срок за изтичане, блекаут дати и т.н. Едва ли ще ти дадат фул флексибъл до дестинация по избор. Като нищо ще се озовеш в римейк на една култува история във форума наскоро :) Вземи си 600-те евро и си купи билет, когато на теб ти е удобно, с малко повече късмет ще ти остане и ресто. 

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

В случая само за полета София-Доха ли мога да искам компенсация или за елия билет София-Банкок?Това е важно,защото разстоянието София-Доха е 3250км,т.е. под 3500км.

Важно е да се отбележе,че като причина за закъснението на първия полет се отбелязва стоп в Техеран заради медицински случай.Дали това според регулацията не е извънреден случай?

В същото време не е посочена причина за закъснението на втория полет.

Редактирано от Emil Chakalov
Връзка към мнение

Важен е момента на кацане в крайната точка спрямо часа написан на билета. Ако самолета е отклонен заради медицински случай това би трябвало да се брои като извънредно обстоятелство при всички положения. 

Връзка към мнение

Да разбирам,че крайната точка на билета е Банкок.И както писах причина за закъснението на втория полет не е посочена.То в този случай дали изобщо имаме право на компенсация?

Връзка към мнение

Да разбирам,че крайната точка на билета е Банкок.И както писах причина за закъснението на втория полет не е посочена.То в този случай дали изобщо имаме право на компенсация?

 

Ами зависи от причината. Абе пиши им и виж какво ще стане, ако много ти писне да се занимаваш - мятай към посредник. Но не пречи в началото винаги да опиташ сам. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Абсолютно си искай за целия билет, след като си пристигнал в крайната точка със закъснение. Дори не мисля, че може да искаш само за първата отсечка, например ако е имало 12 часа прекачване и първия полет закъснее с 10 и си хванеш връзката навреме, нямаш право да искаш обезщетение. 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.