Прескочи до съдържание

Как се прибрахме от Барселона без откраднатите ни паспорти


Препоръчани мнения

Добре сте дошли и се радвам,че въпреки големия стрес всичко се е развило благосклонно към Вас.Късметлии сте да знаете! :) Откакто преди няколко години един разговорлив шофьор/ама наистина целия път от Париж до Буве говореше по телефона и пъплеше едва-едва/ ни хвърли до летището в Буве час преди полета и от гледане на часовника толкова се бях ошашавила,че не си открих чантата с документите,все си слагам личните документи в портмонето на врата.Може да е грозно,ама е спокойно...

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Oshko, благодаря ти, че сподели ситуацията, крайно неприятна, но наистина е хубаво да не забравяме да мислим за тези неща. Радвам се, че сте имали такъв късмет и сте се прибрали сравнително безпроблемно.

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

..................................................,все си слагам личните документи в портмонето на врата.Може да е грозно,ама е спокойно...

 

...и най-вече -лесно някой да го дръпне и избяга в тълпата ....

 

пп

щом пише че е грозно ,се предполага че се носи отвънка

 

:girlsmile:

Редактирано от theo
Връзка към мнение

...и най-вече -лесно някой да го дръпне и избяга в тълпата ....

 

Те личните документи май рядко са директен обект на кражба в чужбина. Просто горят между телефони, техники, портмонета и други такива неща, които са по-привлекателни цели. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Че как,то портмонето се носи под дрехите,не над... ;)

И аз така си нося на врата пари/документи. Грозно е наистина, макар и под дрехите, но да чукам на дърво, до сега ме е спасявало от неприятни случки. Дано така да продължи...

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Голям късмет сте имали на летището! Добре, че споменаваш случката, че и ние нещо сме се отпуснали напоследък.

 

Винаги носим паспорти и лични карти за нас на отделни места, но децата са само с паспорти и ако ги откраднат не ми се мисли. Чудя се къде е по-безопасно за паспортите - в нас или в хотелска стая, в която няма сейф?

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Чудя се къде е по-безопасно за паспортите - в нас или в хотелска стая, в която няма сейф?

Aз все ги оставям в хотелската стая, с идеята, че не представляват интерес за кражба. Обаче сега вече се замислям, че ако някой вдигне целия багаж, тогава така и така и паспортите заминават.

Ако пък ги носи човек, вече се увеличава шанса от загубване, забравяне, някой джебчия да те пребърка, освен това е неудобно, особено лятото...

Редактирано от Oshko
  • Харесвам 2
Връзка към мнение

A в съседната тема казваш, че не те бива в разказите?! Я виж каква хубава история си избацал :lol:

 

Между другото аз имам такава фобия, откакто стана онази случка с раницата в Будапеща (има я в темата с интересните случки). Затова винаги си правя копия на документите и ги нося тях с мен, оригиналите в хотела. Ако ме спре полицай и не го устройват копията, тогава ще му мисля.

Редактирано от П.Кръстев
  • Харесвам 5
Връзка към мнение

Доста поучителна ситуация откъдето и да я погледнеш.

От една страна е налице абсолютната грешка да оставиш документите си в автомобил, а от друга - наличието на самообладание, довело до ограничаване на щетите.

Благодаря, че сподели!

  • Харесвам 6
Връзка към мнение

Страхотна история! Справили сте се чудесно и поздравления за съпругата! 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Тая Европа се е разпасала по-зле от проститутка.

 

Много ми е  чудно как на всичките му видове полицаи и гранични чиновници им е ясно, че тези деца са именно ваши деца, а не на някой друг ?

 

Ама наистина ми е много любопитно!!!

  • Харесвам 9
Връзка към мнение

Тая Европа се е разпасала по-зле от проститутка.

 

Много ми е чудно как на всичките му видове полицаи и гранични чиновници им е ясно, че тези деца са именно ваши деца, а не на някой друг ?

 

Ама наистина ми е много любопитно!!!

Общо взето се гледа как се държат, дали са спокойни, дали възрастният е спокоен, дали ги държи изкъсо за ръка. Разни такива, а и други неща се гледат. При минаване на граница с кола, искат да са будни, да е сигурно, че не са приспани. Имат си чек лист за такива случаи.

 

Ако са с единият родител, много важно, че са негови, ако са неправомерно отведени.

Редактирано от Zaro
  • Харесвам 5
Връзка към мнение

Интересна случка с неочаквано щастлив край! Ще пътуваме до Испания наскоро, ще бъдем по-внимателни. Не знам доколко е и опция да си оставяме документите в хотела, защото преди години от хотела в Париж откраднаха на мои близки портфейли и документи.

Връзка към мнение

Преценката на риска си е цяла наука. Нека да не обобщаваме, че и с квалификации... ;)


Ошко, абсолютно адекватна реакция, личи си магеланската закалка... :P

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Много се впечатлих! Браво на съпругата ти - страхотен рефлекс! А иначе е точно така, ако нищо не ни се е случило до сега, си мислим, че сме застраховани. 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Ошко, много неприятна ситуация.:(Важното е, че е с щастлив край.:)И сте си дошли живи и здрави.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Ошко,не знам да приема ли  начина по който  благополучно е завършила случката.Май предпочитам да има повече разправия на летището.После се чудим как са влезли терористите в еди-коя си страна.

Сигурно ви се вижда доста крайно моето мнение,но всички сме виждали как се заяждат с хората за леко издут преден джоб на чанта.Други пък са виждали сигурно доста по-кофти неща от страна на  гранични полицаи и летищни служители.

Като си представя,че става дума за деца,май не бива да се разчита само на някакъв чек-лист.Дори и съставен от професионалисти.

Благодаря за ''червената лампичка''!Надявам се никога повече да нямате подобни изживявания!

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Като си представя,че става дума за деца,май не бива да се разчита само на някакъв чек-лист.Дори и съставен от професионалисти.

Ами тя процедурата се прилага при всички случаи при деца, дори и всичко да е наред. А това, че остава незабелязана говори достатъчно.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Преди години си изгубих личната карта в Брюксел. Скъсах си нервите в българското консулство, но ми извадиха временен паспорт за един ден.Полетът ми беше вечерта, отивам на летището, показвам новият паспорт на check-in-a и господинът от другата страна ми казва, ама той е чисто нов. Аз му разказвам какво е станало и си показвам шофьорската книжка и отговорът му беше, че и с нея биха  ме пуснали.  Все пак пътувах за Хамбург, не за БГ, но той каза, че в Шенген е нужен документ със снимка, нямало значение какъв. Явно е въпрос на късмет. 

А вие как сте минали с децата, голям късмет!

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Тaблетa сa го остaвили, зaщото имa имей номер и лесно може дa се проследи. Пaспортите пък сa си ценнa стокa зa мигрaнти. Добре че всичко е зaвършило бързо и сте избегнaли много рaзпрaвии и зaгубa нa време.

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Zaro,човече,за тези деца дори не са поискани документи!т.е.процедурата не е довършена.Прехвърлят си отговорност.

Да не би само нашите гранични да знаят кой-къде има право да пътува без документ!Можели са да кажат испанците и хората да не треперят като трафиканти на не знам си какво.

Впрочем експертите по документи дали не могат да ни кажат как стоят нещата?

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.