Прескочи до съдържание

Намюр, Белгия - градски транспорт?


mangysta

Препоръчани мнения

 Здравейте,

 

 На 31.03.2017 ми се очертава един поне шестчасов престой на Шарлероа между полетите и реших да ползвам flibco до Намюр. Проблемът е, че спират на Station Texaco (Route de Hannut 88), което си е далече от Цитаделата например. Виждам на гугъл, че на този път минават някакви автобуси на TEC, обаче не разбирам на какъв принцип са, а билети евентуално? Някой да помогне?

 

 

 

 

Връзка към мнение

На страницата на TEC си задаваш маршрута , датата и часа - цък  

На мен обаче не ми бяха удобни часовете на Flibco и затова избрах вариант автобус от летището до гарата в Шарлероа и после влак до Намюр. 
( През уикенда има билети за влака с 50% намаление и ритърн билета  Шарлероа - Намюр ми излезе 7eur, билетите са отворени без определен час, влакове има през около половин час) 
Също така на летището обикновено чакат едни черни бусове-таксита, които возят за 5евро до Шарлероа-сюд (жп-гарата), тръгват почти веднага и пътуват 15-тина мин. 


"Шестчасов престой между полетите"...  :rolleyes: , ама това между самите полети, или изваждаш необходимото време след кацане и после преди излитане? Защото ако е между полетите - ще останат към 3.5-4часа и като сложиш мин. 2 часа път до Намюр и обратно ..., то какво остана...  :rolleyes:

Редактирано от Фичо
Връзка към мнение

Разцъквах го това нещо през сайта на TEC, но явно ми трябва повече време за ориентация. Дава ми една отсечка дето трябва да мина пеша, а на стрийт вю не виждам да има място за пешеходци...А и билети как да бъдат закупени, от шофьора? Дава, че флибко пътува 30 минути от Шарлероа, а автобус + влак отива над час, а и цената ще е по - висока. Все пак си остава вариант, наистина заради не толкова удобното разписание на флибко.

 

Общото време между полетите ми е 9 часа.  :)

 

Много благодаря за включването и бих се радвала на още полезни съвети за Намюр.

Връзка към мнение

Нямам впечатления от градския транспорт на Намюр, за мен градът не е голям и понеже винаги сме били с автомобил, нямам опит. Ще погледна след малко и ще пиша. Според мен, това което Фичо предлага е добре. Освен това е проиграно вече.

 

Така. От Charleroi Sud има директен влак до Намюр. Пътуват средно 35-40 минути, като интервалите им са през около час, напр. 10,51 след това 11,51.

 

Ето примерни часове за отиване/връщане следваща събота: http://www.belgianrail.be/jp/sncb-nmbs-routeplanner/query.exe/fn?ld=std&AjaxMap=CPTVMap&seqnr=1&ident=m9.04756113.1486490007&OK#focus

 

Цените не ги знам, но наистина през уикендите белгийското жп предлага уикенд билети, които са на 50% от цената на нормалния билет и нямат фиксиран час за пътуването. Определено мисля че с влак ще ви е по-удобно. Още повече, гарата на Намюр е на сравнително пешеходно разстояние от града. Иначе, онази спирка Texaco е на "девет дена път с камили" :)

Редактирано от Lyubina
Връзка към мнение

Разцъквах го това нещо през сайта на TEC, но явно ми трябва повече време за ориентация. Дава ми една отсечка дето трябва да мина пеша, а на стрийт вю не виждам да има място за пешеходци.

А и билети как да бъдат закупени, от шофьора? Дава, че флибко пътува 30 минути от Шарлероа, а автобус + влак отива над час, а и цената ще е по - висока. Все пак си остава вариант, наистина заради не толкова удобното разписание на флибко

Спомням си, че и аз гледах на стрийт вю, че не е много удобно за пешеходене, но сайтът на TEC го дава че е 5мин. ходенето, та не вярвам да е голям проблем. 

 

Ако искаш и не представлява някакъв проблем - кажи кои са ти конкретно датата и часовете на полетите да погледнем заедно какъв би бил най-оптималният вариант за придвижване.  ;) 

 

Много благодаря за включването и бих се радвала на още полезни съвети за Намюр.

Ща погледна довечера да сканирам/снимам една туристическа карта на града и да я кача тук  ;) , а също и да си погледна брошурите и "записките по намюрските въстания"  ;)

.........

( Апропо - пустите валонци, след като преди време се противопоставяха на споразумението за свободна търговия с Канада, сега пък не ни искали в ЕС  :rolleyes:  :O  - цък  )

Редактирано от Фичо
Връзка към мнение

 

Ако искаш и не представлява някакъв проблем - кажи кои са ти конкретно датата и часовете на полетите да погледнем заедно какъв би бил най-оптималният вариант за придвижване.  ;) 

 

 

 

На 31.03.2017 (петък) трябва да кацнем от Прага на Шарлероа в 07:50 ч. и да уплътним времето до 17:05 ч., когато е полета за София. Следя flibco - още нямат разписание за тогава, но пък може да хвана билети по 5 евро  :)

Връзка към мнение

На 31.03.2017 (петък) трябва да кацнем от Прага на Шарлероа в 07:50 ч. и да уплътним времето до 17:05 ч., когато е полета за София. Следя flibco - още нямат разписание за тогава, но пък може да хвана билети по 5 евро  :)

Мдааа.

Лошото е, че шатъл на Flrbco за Намюр има чак в 9:40 и най-вероятно ще струва 10eur + още евро и нещо за автобуса до центъра на Намюр и ще пристигнеш там около 10:30 

Затова ти предлагам на отиване:

Автобусът ( линия А) от летището  до гарата в Шарлероа - тръгва 8:23 и пристига 8:41 на Шарлероа сюд, алтернативно, ако излезете по-рано от летищего - хващате тия черните бус-таксита за които ти казах, те са точно до стоянката на автобусите, ето  тук съм показал схема с мястото на стоянката  ( 5 евро) 

После влак до Намюр - тръгва в 8:52 и пристига в Намюр 9:22 (5.90 евро) 

 

За връщането 

вариант A:

автобус 40 в 13:51 от спирка Namur Rue Rogier  и слизаш на спирка Faubourg St-Nicolas, след това 6 мин пеш до Station Texaco, шатълът на Flibco - тръгва 14:25 от Station Texaco , пристига 14:55 на летището ,  

Шатълът вероятно ще струва 12евро плюс още евро и нещо за автобуса.

 

вариант B 

влак Намюр - Шарлероа - тръгва 13:51 и пристига на Шарлероа сюд в 14:42, там излизаш пред гарата и хващаш автобус А за летището тръгва в 14:55 и пристига на летището 15:13.

Ще ти струва 5.90 влак  +5 евро автобуса. 

 

За мен и в двата случая вариантите с влака са по-удобни и най-вероятно няма да са по-скъпи ;)

(а и са проверени  ;) и ясни логистично, за разлика от тая ш***на бензиностанция в нищото  :biggrin: )

 

 

Редактирано от Фичо
  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.