Прескочи до съдържание

Помощ и съвети за Тайланд, Лаос, Виетнам, Камбоджа, Малайзия и Малдиви


daniel85

Препоръчани мнения

Кажи ми, спред твоята класация, кои са най-прекрасните плажове 'пред хотела'? 

 

Класация за Тайланд не бих се наел да правя по този критерий (Suncho is the king), но имам някакво лично и бая субективно мнение. Аз лично харесвам плаж, но ако е възможно да съм и с басейн в хотел-а, че не се знае знае ли се колко ще е претъпкано и какво ще е времето. Това се отнася особено за период около Нова Година (предпочитан от мен за пътуване), най-вече за Тайланд, когато руснаците се преселват за по-дълго :)

 

Е отговора на въпроса за "най-прекрасните" при мен означава - спокойни и да има какво да се прави/гледа в района.

 

Понеже по-горе идеше реч за Краби, в този аспект, без да коментирам цените:

Ао-нанг (Краби) -  Aonang Villa Resort на 3 до 5 м. от плажа и паралелно на това самостоятелно достатъчно. Хотелът има кръгли бунгала и басейн. Околните хотели също са оборудвани с басейни.

Ао-нанг - друго по-бюджетно решение, не съвсем до плажа е Ibis или Krabi Tipa Resort.

Освен въпросните острови достижими с еднодневни екскурзии има гмуркане и шнорхелинг. Би добавил и факта че не малка част от района Краби е национален парк.

 

За Пукет ако има интерес мога да препоръчам няколко в това направление - до плажа, с басейн, тихо и недалеч от някакъв транспорт.

 

Също идея за разпускане без особени активности е Hua Hin - намират се много хотели и то до плажа. Hilton дори има. Там е лятната кралска резиденция и едни не лоши ботанически градини, ако не ти се бъхта до тези в Патая :)

Връзка към мнение

Ко Панган е такъв тип остров. Не съм аз човекът да препоръчам, защото не харесвам този вид екскурзии/почивки. Питай Сънчо или виж неговите мнения във форума, той има опит тук. :)

 

На Ко Панган само на север съм била на един невероятен плаж - бунгалата са направо на пясъка, има палми за сянка, рифа е до глезените... Mae Haad Beach

Но на юго-запад плажовете не стават! Затова пък там има Full Moon Party (хаус музика на плажа, кофи с алкохол и много много неадекватни хора, забавно беше).

Острова е голям, така че сигурно има много скрити съкровища там.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
  • 4 седмици по-късно ...

Привет! Според вас струва ли си да се направи допълнителна нощувка в Халонг Бей освен тази на кораба? В момента сме в Ханой, днес ни е втори ден, но като че ли не ни се нощува пак в Ханой след Халонг Бей преди обратния полет към Банкгкок.

Връзка към мнение

Най-вероятно ще направим така. След усилен спор с агенциите решихме (от едната ни наредиха, че явно сме отишли само заради тоашетната), че не си струва спането в лодка, тъй като от вече букна тия хостел в Халонг Бей не искат да ни откажат направената резервацията. Така ще имаме и цял ден за Нин Бин :)

Връзка към мнение

Аз пак да натъртя, ако нямате време и за двете неща до Ninh Binh, изберете Thrang An, а не Tam Coc :-)

Аз пак да натъртя, ако нямате време и за двете неща до Ninh Binh, изберете Thrang An, а не Tam Coc :-)

Благодаря за съвета!

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.