Прескочи до съдържание

Живот в ашрам


Препоръчани мнения

Привет! Някой живял ли е в ашрам? Интересуват ме всякакви впечатления, плюсове и минуси, както и препоръки за място.

Редактирано от milenita
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

В тоя ред на мисли, някой живял ли е в ашрам?

 

Аз не съм, че не е мой тип преживяване, но имам позната, която покрай йогата беше отсядала в ашрам в Индия.Дълго време след това имаше проблеми със стомаха. Не знам много други подробности, ама като цяло си е леко хард преживяване и не е за всеки.

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Познавам трима души, които периодично ходят в Индия и пребивават в ашрами. И тримата са учители по йога. Всички впечатления, които споделят са вдъхновяващи от гледна точка на развитие на човешката душа. Зависи какво търсиш и какво очакваш от живота в ашрама. Това, което знам от тях е, че отивайки в ашрам, отиваш да служиш. Осигуряват ти подслон и храна. Прието е да се остави дарение на ашрама в порядъка от 100-200 евро, които пари се използват преди всичко за хранене на бедните. Битовите условия не са от добрите, но с това  каляваш волята си и "израства" душата ти. Целта е да успееш да подчиниш физическите несгоди до степен да не им обръщаш внимание. По същия начин се подхожда и към болката. Затова в ашрама не можеш да внесеш всякакъв вид лекарства. Споделяли са, че влажността на въздуха е голяма, задушно е, има насекоми, храниш се малко, ставаш рано, практикуваш йога и работиш, каквато работа ди дадат.

Редактирано от mimikhr
  • Харесвам 7
Връзка към мнение

"каляваш волята си и "израства" душата ти"- точно за това говоря.. :) Поддържаш ли контакт с тях да ми препоръчат някой конкретен?

Връзка към мнение

Двама от тях са мои учители по йога. Потърси във Facebook Kapka Georgiеva (Devashakti). Понастоящем живее в Италия и преподава йога там. Много е заета, но мисля, че няма да откаже да даде информация, когато й остане време. Можеш да се обърнеш и към Българска йога асоциация. Те организират такива пътувания до Индия на желаещи да посетят ашрами или да получат посвещение в мантра или  духовно име, но не зная подробности.

Редактирано от mimikhr
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Имам познати, които всяка година ходят в Гърция на ашрам. Може да се поинтересуваш и преди Индия да "загрееш" с един в Гърция :)

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.