Прескочи до съдържание

Тази неизлечима болест – пътешествието!


Препоръчани мнения

          Здравейте Пътешественици! Казвам се Мартин и пътешествам от как се помня. Като малък - заровен в географските карти, с книгите на Гжимек, Севърин, Хейрдал и Берон, някой брой на ''Нешънъл Джиографик'' (пробил Желязната Завеса), гледайки ''Атлас'' на Идакиев и предавания по Руската (Съветска) телевизия. Гледайки чуждите туристите в курорта ''Албена'', винаги съм се питал защо за едни хора пътуването зад граница е нещо като въздуха и водата а за други блян и неосъществена мечта.

           И хоп - първото реално приключение - 1989 година, края на ноември, до Атина семейно с ''Москвич''. Незабравими спомени от Солун, манастирите Метеора и Акропола, изобилието на магазините, от което на ''социалистическият човек'' веднага му прилошава, екзотичните гледки, пейзажи и аромати на топлия юг.  

          Но за жалост, с идването на демокрацията, много скоро се разбра, че новата ''свобода'' бе мъртво родена! За 20 години, с младост погребана в прехода и хронично безпаричие, мога да се похваля само с 4-5 посещения на Истанбул и едно в Констанца, Румъния. Всеки месец си купувах брой на вестник ''Работа и живот в чужбина'' и жадно търсех изход.

           И в крайна сметка съдбата ми даде шанс. От 2010 година живея с семейството си в Англия и тази година спокойно мога да приема за нова рожденна. Пътувам с жена ми и осем годишната ни щерка. Интересите са ми свързани с посещения на музеи особено тези с военно-историческа насоченост, ''дълдисване'', примамване и снимане на риби под водата, дегустация на местни ястия и специалитети. Преди пътуване обичам да проуча къде точно отивам, да науча някой лаф на местния език, да прегледам терена на гугъл мапс за да не бъда като в небрано лозе. Пристрастен съм да правя снимки и клипчета които публикувам с Ю Тюб. Ето една моя снимка от миналата седмица ;)

 

post-7788-0-92017000-1487633044_thumb.jpg

 

поздрави

 

 

 

  • Харесвам 25
Връзка към мнение

 .... винаги съм се питал защо за едни хора пътуването зад граница е нещо като въздуха и водата а за други блян и неосъществена мечта.

           

... дегустация на местни ястия и специалитети. Преди пътуване обичам да проуча къде точно отивам, да науча някой лаф на местния език, да прегледам терена на гугъл мапс за да не бъда като в небрано лозе. 

Дори аз сама не мога да се опиша толкова добре :)

Добре дошъл! Пишеш много увлекателно и ще ми е много интересно да прочета за твоите пътешествия :)

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Любимият ми изказ - това е заглавието на една книга от нашето соц. време.

Добре дошъл в болницата.....

Редактирано от ruwenzogy
  • Харесвам 7
Връзка към мнение

Добре дошъл, супер представяне и да се надяваме че паузата е вече зад гърба ти. От сега нататък само нагоре в небето и надолу (под водата при рибоците) :)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Welcome!

Чакаме с интерес да споделиш твои преживявания, снимки, клипчета...каквото имаш - давай :)

Тук е място за вдъхновения, така че си на правилното място. Enjoy!

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Добре дошъл и от мен!

 

Брей "англичаните" станахте повече от пловдивчани. ;)

Сега, ако направите и някоя сбирка на място, направо сте ги изпреварили :lol: .

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Добре дошъл на на новото попълнение, макар и от Англия, но българин! 

Редактирано от Георги
ZORI, пиши ми лично съобщение, ако искаш да дискутираш редакцията
  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Добре дошъл!

 

Все по-голямо става английското присъствие във форума. :)

Ако живеете в една област, може да се организирате за среща.

 

Мхм... Много е вероятно да живеем в една област - зад M25 (London Orbital Motorway), което е 4200 кв. км.  :lol:

Все пак да не съм песемист. Знае ли се, дано някога успеем - като компанията-майка в България - да се съберем :)

Връзка към мнение

Благодаря на всички за топлите думи, живея в Фолкстън, Кент, в покрайнините на града се намира входа/изхода на тунела под Ла Манша, брегът на Франция се вижда с просто око при ясно време, Лондон ми е на 50 мин разстояние с бързия влак, така че не ми е проблем да дойда на среща. Съдбата на много от нас е отредила да имаме Острова за втори дом, въпреки това аз се старая да "вея байряка", най-радостен ме прави факта, че щерка ми казва, че е Българка и говори сносен Български при все че дойде тук на една годинка. Не мисля, че ако бяхме останали в България щях да имам тази възможност да пътувам както сега ;) Всеки има своите причини "да си хване шапката", в края на 2009 не бяхме сигурни как да си платим сметки и наеми за следващия месец. При такова положение и с малко дете е много лесно да акостираш на непознат бряг и да "подпалиш кораба зад гърба си" ;)

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.