Прескочи до съдържание

Езерата на северна Италия...с няколко деца


Denisse

Препоръчани мнения

Здравейте, пътешественици,

 

Първо бих искала да поздравя всички пишещи тук, за това, че разказват интересно, дават съвети и са достатъчно широкоскроени да помагат на всякакви новаци (като мен тук :)) и да запазват добър тон, което е вече толкова рядко срещано в интернет пространството... Страхотно общество сте!

 

Имам нужда от съвет от ходилите около езерата в северна Италия. През септември планираме пътуване в любимата Италия със семейството ми. Няма да ни е за първи път, но пък за първи път ще ходим и до езерета. Преди това ще бъдем в Словения, след това в Cinque Terre за 3 дни и идеята после е да отидем до Комо и Маджоре, а след това обратно към Хърватска и Плитвице. 

Бихте ли ме посъветвали как се случват нещата с пътуването около езерата в Италия. Прочетох тук във форума доста теми и стигнах до извода, че Стеза е страхотно градче, където можем да отседнем за 2-3 нощувки, но ме притеснява пътуването до Комо. Според картите, около 200 км са до Комо, което както не е много, така може да се окаже и че е много, особено ако трафикът е наситен по тези пътища...? Бихме искали да посетим и двете езера, с минимум пътуване, защото малката особеност е, че ще сме с трите си деца, като двете малки тогава ще са съответно на 3 години едното, а другото на 9 месеца. И поради това, минимум пътуване ни е от ключово значение, за да не губят търпение децата още по време на път и разглеждането на местата, когато пристигнем да не се превърне в леко напрегнато прекраване, ако ме разбирате :)

Другата опция е да се спи някъде между двете езера, но къде? Искаме да бъде китно градче, с атмосфера, така че Италия да си личи от всякъде, един вид.

Всякакви препоръки за място на спане или пък за придвижването между двете езера ще са ми от полза!

 

Също, един допълнителен въпрос (от второстепенна важност е :) ).. около Cinque Terre, да кажем, че два от дните ни ще разглеждаме петте градчета там, но остава един ден.. къде бихте препоръчали да го прекараме? Ориентираме се към Лука, но дали това е мястото, което си заслужава най-много в близост?

 

Предварително ви благодаря!

 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Двете езера според мен не са чак толкова близо едно до друго, че да може да се справите само с една база за нощувки. Особено пък с децата, които сигурно ще загубят търпение още преди да сте стигнали от базата до езерото :) За Маджоре нямам опит, но за Комо според мен трябва да се базирате в някое от градчетата по брега, които имат достъп до фериботите и евентуално да видите езерото по този начин. Децата биха ли приели корабчетата по-добре от колата?

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Тогава според мен да решите как да се базирате.

 

Комо - голям град, макар и приятен, но сякаш няма да го има този италиански чар, който търсите. Мога да препоръчам ей този апартамент, гледките са феноменални. Мисля, че ще успеете да се поберете с три деца. https://www.airbnb.com/rooms/799425

 

Белажио - чар колкото искате, но туристи поне двойно повече от колкото искате, а и цените са височки, според мен не е мястото :)

 

Но има сигурно десетки местенца около езерото, които да отговарят на условието. Може да поразцъкаш набързо из Google Street View по обиколния път и така да си харесаш мястото. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

До Маджоре е езерото Орта. Може да се съчетаят. Лятото ще съм там и ще дам отзиви.

 

Накратко, най-основото по езерата са градините. Като обекти. Иначе без корабчета няма да минете. Така че ако си го представяте, че обикаляте с колата покрай езерата и спирате където си искате. Не е точно така. Защо?

 

Вижте Боромеовите острови.  Това е върхът на Маджоре и се пътува с корабче.

 

Така че най-добре логистично да спите в места в близост до спирките на корабите.

 

Относно Чинкуе Тере бих добавил и Порто Венере. Лука също е много добро предложение.

Редактирано от Spqr
Връзка към мнение

Имам нужда от съвет от ходилите около езерата в северна Италия. През септември планираме пътуване в любимата Италия със семейството ми. Няма да ни е за първи път, но пък за първи път ще ходим и до езерета. Преди това ще бъдем в Словения, след това в Cinque Terre за 3 дни и идеята после е да отидем до Комо и Маджоре, а след това обратно към Хърватска и Плитвице.

 

Здравей и добре дошла.

Имаш опит с пътуванията, включително и Италия и може би само някой съвет за конкретния маршрут да опитам да дам.

Миналата година имах подобен пътуване с автомобил (ето темата). От него мога да споделя няколко извода, които предполагам ще ти свършат работа.

- през август/септември си има движение по италианските магистрали, но 200 км. не са нещо притеснително.

- има национални празници в Италия, около които движението по пътищата е сериозно.

- за Чинкуе Терре, ако го планираш с автомобил - местата за паркиране са далеч от същинската част на градчетата и с дечица ще е трудно по този начин. Т.е. корабче и влак са по-подходящи. Имай предвид, че и в самите градчета по това време си е стълпотворение от туристи.

 

Предполагам, по-опитните магеланци пътуващи с деца ще подскажат други особености и интересни хрумки по маршрута ти.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Благодаря ви за отговорите!
Определено ще се настаним някъде около езерата, на брега, където има корабчета за разходки навътре. След това, което ми написахте, май започвам да си мисля за вариант спане в Стреза, разходки по Маджоре два дни, на третия рано с изгрева се тръгва към Беладжио и там оставяме колата и цял ден с корабче по Комо...и посре беж към Хърватска. Предполагам има паркинги, на които да може да се остави колата на сигурно място с бцелия багаж за през деня в Беладжио? Имате ли такива наблюдения?

За чинкуе терре сме предвидили обиколка с влака на селцата. Порто Венере ще го прегледам като опция, брагодаря за съвета!

Връзка към мнение

... на третия рано с изгрева се тръгва към Беладжио и там оставяме колата и цял ден с корабче по Комо...и посре беж към Хърватска. Предполагам има паркинги, на които да може да се остави колата на сигурно място с бцелия багаж за през деня в Беладжио? Имате ли такива наблюдения?

 

 

Може би по-добра идея е да оставите колата в гр. Комо и оттам с корабчета да стигнете до Беладжио и да се върнете. Има два вида обществени корабчета - бавни и бързи. Бавните се разхождат по целия "ръкав" между Комо-Беладжио и са отворени палуби, а бързите са директни и са със затворени палуби.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Ми по спомени, корабчетата към Боромеовите острови си тръгваха от Стреза (чак да се търси апартамент до пристанището).... хубаво градче, аз съм била извън активния сезон там.

Покрай Комо съм минавала при други пътувания.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

 на третия рано с изгрева се тръгва към Беладжио и там оставяме колата и цял ден с корабче по Комо...и посре беж към Хърватска. Предполагам има паркинги, на които да може да се остави колата на сигурно място с бцелия багаж за през деня в Беладжио? Имате ли такива наблюдения?

 

Белажио е сигурно най-лошото място да си оставиш колата за целия ден. Има някакви апокрифни места в самото градче, трудно се стига до тях. Паркираше се по улицата, която водеше към баира, но това беше уличен паркинг и не съм сигурен, че може да се разчита да има места, както и за сигурност като целия багаж е вътре. Май някъде на върха имаше голям паркинг, но не съм сигурен от него как е транспорта...

 

Въобще, смени отправната точка за този ден на обиколка из езерата, имам чувството, че всяко друго градче ще е по-добре. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Твърдо настаняване и на двете езера. Прехвърлянето няма да ви коства толкова, че да се изнервят децата, а от друга страна пътуването само от едно място ще отнема значително повече време ежедневно.

 

На Маджоре - Стреза или Вербания/Паланца. И от двете се стига лесно с корабчетата до островите. Отделете цял ден за тях. 

На Комо твърдо придвижване с корабчета. Огледайте си графика им и внимателно планирайте. За отсядане - Комо или Леко. По-голям избор от места за отсядане, повече опции за паркиране, основни гари на корабите (заедно с Беладжио). На Комо интересни са вила Карлота, Беладжио, Менаджио, Варена, Брунате (гледка от върха + лобно място на Пенчо Славейков) и т.н. 

 

Паркинг в Беладжио за туристи има веднага преди да се тръгне нагоре към градчето. https://www.google.bg/maps/@45.984403,9.2584526,3a,90y,132.9h,66.39t/data=!3m6!1e1!3m4!1sxs-L1B5QFJuwPgc3U7S2qA!2e0!7i13312!8i6656 Не знам да има охраняем. 

Като продължите с Гугъл и по улицата ще видите oще сини паркоместа. Те са за туристи. Плаща се на машина. От тук нататък е ZTL. Внимавайте. 

https://www.google.bg/maps/@45.9852181,9.2602885,3a,75y,130.97h,61.43t/data=!3m6!1e1!3m4!1s_eQ3ATi9BPBG2ZAmJpszaA!2e0!7i13312!8i6656

Редактирано от TeddyBear
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Също, един допълнителен въпрос (от второстепенна важност е :) ).. около Cinque Terre, да кажем, че два от дните ни ще разглеждаме петте градчета там, но остава един ден.. къде бихте препоръчали да го прекараме? Ориентираме се към Лука, но дали това е мястото, което си заслужава най-много в близост?

 

Предварително ви благодаря!

От Чинкуе Тере, пътувайки към Стреза можете да наминете и покрай Портофино.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 7 месеца по-късно ...

Обръщам се към авторката на темата, ако са осъществили пътуването да сподели малко повече за програмата им и маршрута. Догодина май месец планирам пътуване с подобен маршрут и с едно дете.

Още не сме избистрили всичко, но основно държа да видим Чинкое Тере ,Портофино , Лаго Маджоре и Лаго Комо ,а заради детето най-вероятно ще посетим и Гардаленд . Ще пътуваме с кола от София и може би ще нощуваме в Хърватска и на отиване и връщане. Като време за цялото пътуване ще имаме 7-8 дни. Приемам всякакви съвети.

Връзка към мнение
преди 4 часа, gery_2431 каза:

Да добавя и че ще е супер ,ако можем да вместим и някой аутлет по пътя .

То аутлетите сами ще ви спънат по магистралата от Хърватска към Милано и езерата.

Връзка към мнение

ривет :) 

Чудя се как да ти разкажа сбито :) Мислех да напише един пътепис и да го публикувам тук, но все не остава време :) Принципно мина страхотно при нас, изключително доволни сме. Може би голямо значение има това, че все пак пътувахме с трите си деца, най-малкото е бебе и имахме очакване за разни по-сериозни неудобства покрай това, но тъй като такива нямаше, сме повече от въодушевени. Всичко е въпрос на перфектна предварителна организация с предварителнопремислени  алтернативи, в случай, че нещо се обърка :)  В интерес на истината, пътят беше много, няма какво за се зблуждаваме. Ако сега правех маршрута, щях да отделя примерно 14 дни за цялото пътуване, а не 11, за да може да имаме повече спирки и време за стоене на едно място. Първите 2 дни прекарахме в Словения - страхотно място! Планирано беше цял ден в Любляна и половин ден в пещерата Постойна, но нещата се обърнаха. Заваля страшен дъжд и вместо в Любляна, решихме да отидем в пещерата още в първия ден, за да сме на сухо. Това се оказа много добър ход, защото в тази пещера отиде цял ден. Тя е нещо страхотно, има около нея още доста неща за разглеждане - музеи, замък и т.н., които си заслужаваха. На другия ден отидохме за половин ден в любляна само, което е крайно недостатъчно и видяхме само Музея на илюзиите, който е супер забавен, не само за деца, но и за пораснали, които пазят детското в себе си :))) Принципно времето беше лошо и дори и да имахме повече време, нямаше да видим кой знае какво още, но ако ще ходите в топъл сезон, препоръчвам поне 3 дни в Словения, за да може да се види и Любляна, а и да се отиде до езерото Блед, което си оставихме за друго пътуване. В Словения спахме на прекрасно място, в едно селце в близост до Любляна (там сме спали и друг път на път към ски в Австрия, или пък към Италия, та не ни омръзва) - ако нямате места за спане, кажи и ще ти пратя линк да разгледаш. Пътят до там от София ни беше около 10 часа.

После на обяд след музея потеглихме към Италия - Чинкуе Терре. Пътуване около 7 часа. Спахме на 17 км. от Ла Специя - 3 нощувки. Мястото за спане беше доста удачно, беше по средата на предвидените места за посещения. Първи ден изкарахме цял ден в Лука - супер очарователно градче! Втория ден в Чинкуе Терре - там не ходихме във всичките 5 селца, а само в 3, но беше ок, напълно достатъчно. Макар и през септември, беше пълно с народ - туристи, което леко ни потисна, но няма начин... заслужава си.

На трети ден поехме към езерото Маджоре - 3 часа път. Спахме в Стреза - страхотно градче - 3 нощувки!! Изобщо около Маджоре изключително ни хареса - съвсем друга Италия е това, за разлика от  всичко на юг от Милано. Бяхме предвидили 1 ден разходки около Маждоре и още един ден - разходка до езерото Комо. Нищо подобно не се случи. В крачка решихме, че от Маджоре няма да мърдаме изобщо  - един цял ден се разхождахме с корабчетата по езерото и островчетата вътре. Втория ден ходихме до една ботаническа градина и разходки в градчето, ресторантчета и т.н. Има страхотна крайбрежна алея. Ако правех сега плановете, бих останала още поне един цял ден на Маджоре, за да разгледам и други градчета по крайбрежието, бях ги предвидила в деня с островите, но времето не стига, особено ако човек не иска да препуска, а ние бяхме и  с бебешка количка, та препускането не ни беше никакъв приоритет, а по-скоро, колкото се може по-спокойно и лежерно да се разхождаме.

За Комо, според мен си трябват още поне два цели отделни дни и задължително спане около самото езеро Комо. Ако трябваше като нас да спим до Маджоре и да пътуваме до Комо, това щеше да ни отнеме около 2 часа път в посока, което си е пълна загуба на време, така че Комо ще остане за друго пътуване. 

След Маджоре - път до Хърватска - Плитвички езера - пътуване около 8 часа. Невероятно място са тези езера! Не бих ги пропуснала за нищо на света. 2 нощувки там направихме - един пълен ден на езерата е напълно достатъчен, повече от това няма какво да се прави в района. На езерата има различни маршрути, ако решите да ходите -  ще ти разкажа подробности и съвети за избягване на тълпите :) Ние се паднахме там в събота, което не е препоръчително, би било по-добре да е делничен ден ;)

Много магистрални такси в Италия, сериозна сума отиде за това,  бензинът в Италия е доста скъп също. При всички случаи, обаче, при вариант със самолет и рента кар, особено за голямо семейстов като нашето нещата от финансова гледна точка излизат по-добре с кола, а и ние обичаме да пътуваме на дълъг път.

Та в общи линии съвсем на кратко, това е. Ако искаш повече детайли за конкретните места, казвай, ще кажа всичко, което мога, за да ти помогна :)

П.С. 7-8 дни ми се струваткрайно недостатъчни за това пътуване, ще се разбиете от път и по всяка вероятност ще сте толкова изморени от пътуване, че няма да може да се насладите на местата, в  които не пътувате. Може би е по-добре да си изберете само някои от местата за посещение или пък да увеличите дните :) 

  • Харесвам 3
Връзка към мнение
преди 2 часа, Denisse каза:

ривет :) 

Чудя се как да ти разкажа сбито :) Мислех да напише един пътепис и да го публикувам тук, но все не остава време :) Принципно мина страхотно при нас, изключително доволни сме. Може би голямо значение има това, че все пак пътувахме с трите си деца, най-малкото е бебе и имахме очакване за разни по-сериозни неудобства покрай това, но тъй като такива нямаше, сме повече от въодушевени. Всичко е въпрос на перфектна предварителна организация с предварителнопремислени  алтернативи, в случай, че нещо се обърка :)  В интерес на истината, пътят беше много, няма какво за се зблуждаваме. Ако сега правех маршрута, щях да отделя примерно 14 дни за цялото пътуване, а не 11, за да може да имаме повече спирки и време за стоене на едно място. Първите 2 дни прекарахме в Словения - страхотно място! Планирано беше цял ден в Любляна и половин ден в пещерата Постойна, но нещата се обърнаха. Заваля страшен дъжд и вместо в Любляна, решихме да отидем в пещерата още в първия ден, за да сме на сухо. Това се оказа много добър ход, защото в тази пещера отиде цял ден. Тя е нещо страхотно, има около нея още доста неща за разглеждане - музеи, замък и т.н., които си заслужаваха. На другия ден отидохме за половин ден в любляна само, което е крайно недостатъчно и видяхме само Музея на илюзиите, който е супер забавен, не само за деца, но и за пораснали, които пазят детското в себе си :))) Принципно времето беше лошо и дори и да имахме повече време, нямаше да видим кой знае какво още, но ако ще ходите в топъл сезон, препоръчвам поне 3 дни в Словения, за да може да се види и Любляна, а и да се отиде до езерото Блед, което си оставихме за друго пътуване. В Словения спахме на прекрасно място, в едно селце в близост до Любляна (там сме спали и друг път на път към ски в Австрия, или пък към Италия, та не ни омръзва) - ако нямате места за спане, кажи и ще ти пратя линк да разгледаш. Пътят до там от София ни беше около 10 часа.

После на обяд след музея потеглихме към Италия - Чинкуе Терре. Пътуване около 7 часа. Спахме на 17 км. от Ла Специя - 3 нощувки. Мястото за спане беше доста удачно, беше по средата на предвидените места за посещения. Първи ден изкарахме цял ден в Лука - супер очарователно градче! Втория ден в Чинкуе Терре - там не ходихме във всичките 5 селца, а само в 3, но беше ок, напълно достатъчно. Макар и през септември, беше пълно с народ - туристи, което леко ни потисна, но няма начин... заслужава си.

На трети ден поехме към езерото Маджоре - 3 часа път. Спахме в Стреза - страхотно градче - 3 нощувки!! Изобщо около Маджоре изключително ни хареса - съвсем друга Италия е това, за разлика от  всичко на юг от Милано. Бяхме предвидили 1 ден разходки около Маждоре и още един ден - разходка до езерото Комо. Нищо подобно не се случи. В крачка решихме, че от Маджоре няма да мърдаме изобщо  - един цял ден се разхождахме с корабчетата по езерото и островчетата вътре. Втория ден ходихме до една ботаническа градина и разходки в градчето, ресторантчета и т.н. Има страхотна крайбрежна алея. Ако правех сега плановете, бих останала още поне един цял ден на Маджоре, за да разгледам и други градчета по крайбрежието, бях ги предвидила в деня с островите, но времето не стига, особено ако човек не иска да препуска, а ние бяхме и  с бебешка количка, та препускането не ни беше никакъв приоритет, а по-скоро, колкото се може по-спокойно и лежерно да се разхождаме.

За Комо, според мен си трябват още поне два цели отделни дни и задължително спане около самото езеро Комо. Ако трябваше като нас да спим до Маджоре и да пътуваме до Комо, това щеше да ни отнеме около 2 часа път в посока, което си е пълна загуба на време, така че Комо ще остане за друго пътуване. 

След Маджоре - път до Хърватска - Плитвички езера - пътуване около 8 часа. Невероятно място са тези езера! Не бих ги пропуснала за нищо на света. 2 нощувки там направихме - един пълен ден на езерата е напълно достатъчен, повече от това няма какво да се прави в района. На езерата има различни маршрути, ако решите да ходите -  ще ти разкажа подробности и съвети за избягване на тълпите :) Ние се паднахме там в събота, което не е препоръчително, би било по-добре да е делничен ден ;)

Много магистрални такси в Италия, сериозна сума отиде за това,  бензинът в Италия е доста скъп също. При всички случаи, обаче, при вариант със самолет и рента кар, особено за голямо семейстов като нашето нещата от финансова гледна точка излизат по-добре с кола, а и ние обичаме да пътуваме на дълъг път.

Та в общи линии съвсем на кратко, това е. Ако искаш повече детайли за конкретните места, казвай, ще кажа всичко, което мога, за да ти помогна :)

П.С. 7-8 дни ми се струваткрайно недостатъчни за това пътуване, ще се разбиете от път и по всяка вероятност ще сте толкова изморени от пътуване, че няма да може да се насладите на местата, в  които не пътувате. Може би е по-добре да си изберете само някои от местата за посещение или пък да увеличите дните :) 

Благодаря за информацията ! Супер полезно ! Като цяло и аз стигнах до извода, че трябва повечко нощувки и ги увеличих на 8 или 9 и мисля да съкратя от програмата също. В момента като че ли клоня Чинкуе Тере да отпадне. Колебаех се в Любляна колко нощувки , но след твоя разказ твърдо ще са две .Ще съм благодарна на повече информация относно мястото за преспиване до Любляна.

Връзка към мнение
преди 28 минути , gery_2431 каза:

Ще съм благодарна на повече информация относно мястото за преспиване до Любляна.

Ето го мястото, на което спим в Словения https://www.booking.com/hotel/si/gostilna-in-penzion-mesec-zaplana.bg.html В едно много китно селце е, има си паркинг, страхотно готвят и то на съвсем прилични цени, правят и закуска. Детска площадка за игра навън, ако детенцето ви е по-малко :) Близо до Любляна е, на 15тина минути с колата :)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Ох , недей така :) ! Много искам да стигнем до Чинкое Тере , но дори и тази една нощувка май няма да ни свърши работа за там :( . Последно го мисля нощуките в Италия да са в Комо и Сирмионе (по три , евентуално ако се откажем от допълнителната в Любляна 4 в Сормионе) . Лаго Маджорее само един ден . Евентуално да видим Венеция , Верона и околностите.

Чинкое Тере по-скоро ще остане за друг път.

П.п. първоначално плана за тази почивка беше за Амалфийското крайбрежие :)

Редактирано от gery_2431
Връзка към мнение
преди 7 часа, Denisse каза:

Ето го мястото, на което спим в Словения https://www.booking.com/hotel/si/gostilna-in-penzion-mesec-zaplana.bg.html В едно много китно селце е, има си паркинг, страхотно готвят и то на съвсем прилични цени, правят и закуска. Детска площадка за игра навън, ако детенцето ви е по-малко :) Близо до Любляна е, на 15тина минути с колата :)

И аз съм спал на това място! Страхотно е! Много красиво, чисто и на прилични цени!

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
преди 40 минути , gery_2431 каза:

Ох , недей така :) ! Много искам да стигнем до Чинкое Тере , но дори и тази една нощувка май няма да ни свърши работа за там :( . Последно го мисля нощуките в Италия да са в Комо и Сирмионе (по три , евентуално ако се откажем от допълнителната в Любляна 4 в Сормионе) . Лаго Маджорее само един ден . Евентуално да видим Венеция , Верона и околностите.

Чинкое Тере по-скоро ще остане за друг път.

П.п. първоначално плана за тази почивка беше за Амалфийското крайбрежие :)

Честно казано и аз така бих решила, ако все пак разполагам със 7-8 дни. Така поне можете да вървите по "хоризонтала" - Словения-Венеция-Верона-езерата Маджоре-Комо-Гарда ... препоръчвам ви да спите на всяко езеро, а не на едно само и от него да пътувате до другите :)  

А иначе плановете са за това да се нарушават :))) Амалфийското крайбрежие +Капри си е за отделни 7 дни :) 

Редактирано от Denisse
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Мисълта ми беше да не отделяте втора нощувка за Любляна, ако можете да разгледате нещо по-добро. Да може би е по-добре да го оставите за друг път и да го съчетаете с нещо друго. По-принцип 5-те села  спокойно се обикалят за един ден, ние бяхме средата на септември, като ги съчетахме с Лука и Пиза.

А защо се отказахте от Амалфийското крайбрежие и Капри? Много е красиво там също, а Капри ми е на второ място в личната класация за красиви места.

Връзка към мнение
преди 13 часа, Lady Vengeance каза:

Мисълта ми беше да не отделяте втора нощувка за Любляна, ако можете да разгледате нещо по-добро. Да може би е по-добре да го оставите за друг път и да го съчетаете с нещо друго. По-принцип 5-те села  спокойно се обикалят за един ден, ние бяхме средата на септември, като ги съчетахме с Лука и Пиза.

А защо се отказахте от Амалфийското крайбрежие и Капри? Много е красиво там също, а Капри ми е на второ място в личната класация за красиви места.

Комплексно е. По принцип леко се двуумях между двете места. ММ пък заяви,че предпочита да пътуваме с нашата кола пред варианта да вземем рент-а-кар в Италия. От там решихме да вземем с нас и голямото дете ( в момента на 7 години ) и заради нея и не само се спряхме на по-близката част на Италия. Така и езерото Гарда и Гардаленд влезе в плана.

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.