Прескочи до съдържание

Фериботи между Еолийските острови и Сицилия


Iren02

Препоръчани мнения

Казвам се Ирена и като вас обичам пътешествията. Много често правим пътешествия през лятото с мотори. Сега ни предстои отново пътуване до Сицилия, но този път искаме да посетим и Еолийските острови. Прави ми впечатление, че на фериботите които пътуват до там няма превозни средства. Може би са забранени? Не можах да разбира, затова Бих се радвала, ако някой може да ми даде някакви съвети, относно забележителностите им или някакви напътствия. Благодаря ви

  • Харесвам 5
Връзка към мнение

До колкото виждам там действат два вида лодки - фериботи и хидрофойлс. Вторите не могат да качват превозни средства, но първите нямат проблеми. Само че наистина изнамиране на точните компании, с точните разписания изглежда тежка задача. 

 

Ето тук има малко повече систематизирана информация: http://www.thethinkingtraveller.com/thinksicily/travel-to-and-around-sicily/travel-to-the-sicilian-islands/aeolian-islands.aspx

 

Siremar изглежда е фирмата с големите фериботи, ама не им се отваря сайта в момента...

Връзка към мнение

Ирена, ходих до Еолийските острови, но не знам доколко информацията ми ще ти е полезна, тъй като го направих от Калабрия.

Със сигурност обаче достигането до тези острови от Сицилия е по-лесно.

Ние ходихме с туристическо корабче, което обиколи три острова, вкл. Вулкано, Липари и Стромболи. Мисля, че билета ни струваше 15 евро, но не съм сигурна. Липари много ми хареса, въпреки че времето не ми стигна. Ако въобще можете да идете с кола, то тя би ви свършила някаква работа само на този остров, тъй като той е голям. На Стромболи няма да ви трябва, а честно казано на Вулкано не знам какво бихте правили, освен ако не обичате да правите серни кални бани.

Някъде в темите за Италия има описание на моето пътуване, но така или иначе нашето беше дневен тур.

Връзка към мнение

Благодаря ти, Емилия! Идеята ни е да отидем до Липари и ако е възможно с мотор  да го разгледаме - с приспиване. Ще пътуваме от Сицилия. А вие от къде сте наели туристическото корабче? И по колко време имахте за разходка по островите?

Връзка към мнение

Ами, ние помолихме в хотелчето, в което смятахме да отседнем, да ни купят билетите за корабчето. Тръгнахме от пристанището на Тропеа и видях, че някои хора си купуват билетите на място. 

Сега се сещам, че ни съобщиха, че ако някой изпусне корабчето на някоя от спирките, може да си купи билет да се придвижи сам. Не знам обаче подробности и разписание, но явно има възможности за придвижване.

Нямахме много време за размотаване из островчетата, защото направихме и трите островчета за ден. Реално за Вулкано време трябва само ако наемете лодка да ви разходят. Някъде около 1,30 мин са туровете. Ние се поразходихме в района на пристанището, ядохме гранити и чакахме корабчето. На Стромболи май имахме около час, но това време ни стигна да се качим в градчето и да се разходим.

За Липари ни дадоха около 3-4 часа /вече не помня точно/. Не ни стигна времето. Седнахме да хапнем и  то времето си мина. Разгледахме само старата част на градчето. Спомням си, че от корабчето организираха автобуси за туристите да ги водят из острова. Имаше две групи, немска и италианска. Докато се ориентираме се оказа, че има време само при немските туристи и ние се отказахме от тази разходка, та обикаляхме сами. Тези който обикаляха острова нямаха време за обяд. По принцип мисля, че ще е страхотно да преспите на острова.

През лятото се организират и нощни турове за гледане на вулкана. На снимките изглеждаше добре.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 1 месец по-късно ...

Фериботите, които качват превозни средства са бавните, които пътуват 6ч.

https://www.ferryontime.com/en/result?DestinazioneID=5&Direzione=0&TrattaAndataID=285&DataAndata=10-04-2017&TrattaRitornoID=286&DataRitorno=11-04-2017

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.