Прескочи до съдържание

Билети за Ангкор, гидове и тук-тук


Дани Магелани

Препоръчани мнения

Ако сами ще си разглеждате и ви трябва само драйвър препоръчвам Mr.Seng - https://www.tripadvisor.com/Attraction_Review-g297390-d9858484-Reviews-Tuk_Tuk_Driver_Tour-Siem_Reap_Siem_Reap_Province.html. Невероятен пич е, прави каквото ви се иска, крие под седалката си студена вода винаги. Интересува се от храмовете и ако сте пичове ще дойде да ви разказва някви работи, въпреки, че не е официален гид. Лесно се свързва с него, защото има whatsup. Останахме невероятно доволни, изчетох половин интернет и се спрях на него. Има перфектен рейтинг в tripadvisor. Ако някой го използва да му прати много поздрави от Мартин :D Той ще се сети.

Иначе аз да предупредя за Анкор - има едни пичове, които на входовете предлагат книги за "one dolar", но после чертаят с пръстче, че 1 долар е 20 всъщност, имайте едно наум. Също така известен скам е и хора, преоблечени като полицаи, които не е ясно дали са наистина полицаи да спират хората и да им говорят някви неща за храмовете, а после да искат пари. Не видях такива, но четох, че се случва и е малко кофти.

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Явно всеки си има симпатии към своя си тук-тукаджия, или поне повечето от нас :)

Да пробутам и аз нашия - Понли, работи към Rithy Rine Angkor residence. Някъде в другите теми бях пльоснал и снимка с координатите му, ако не я намираш и имаш интерес ще я пусна пак.

Хотелът между другото беше много ок, нямам идея как ще са цените за твоя период ние платихме началото на февруари по 38$/нощ двойна стая. Намира се точно до големият пазар и на една пресечка от главната улица. Предлагат и безплатен двупосочен трансфер от летището.

Цената на туровете ( през рецепция ) - малкия 15$, големия 23$, добавката към големия за Розовия храм беше 5$ ( напълно заслужени според мен ).

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Здраевейте, аз следващата седмица по това време ще съм в Камбоджа. Понеже и аз като Lyusi ще разполагам с много малко време, искам всичко да е организирано оттук за да не губим и минута. Пристигаме в 11ч. в Сием Рип и планът ми е да метнем багажите в хотела и да отидем до езерото. Тъй като хотелът ни предлага безплатен трансфер от летището, мисля да пазаря тук-тукаджията, който ще ни закара до хотела, да ни закара след това и до езерото. Въпросът ми е на езерото как седи въпросът с лодките. Свободно ли се предлагат, или трябва да си с гид, който предварително я е уговорил? Също, приблизително колко време отнема цялата разходка от Сием Рип до езерото, разходката там и обратно?

 

Следващият цял ден ще го отделим на Ангкор и ми се иска шофьорът ни да е и гид, за да научим повече за това магично място. Ще съм благодарна за контакти на гид, от който сте доволни за да се свържа с него оттук. 

Благодаря много!

 

Живот издраве края на март ще ви разкажа пресни впечатления :)

Редактирано от Bendju
Връзка към мнение

Bai Kolio, аз на воя гид му писах, но не вярвах , че ще е свободен. В крайна сметка в 21ч вечерта се разбрахме на сутринта да ни вземе. Беше подранил. Малко тъпо постъпих с първия ни гид, че на сутринта му съобщих, че няма да сме с него, но пък не бяхме доволни . Така или иначе му дадох 20$ за малкия кръг и така си получи компенсация. Мистър Понли ме пита откъде го знам и аз му казах, че от един познат от България, който е бил предната седмица с него. Той веднага се сети - аааа Николай, пък аз се пуля и не мога да включа, че Николай и Бай Кольо е едно и също име , хахах.

 

Дани, аз ти бях обещала да ти кажа за локацията на нашия хотел https://www.booking.com/hotel/kh/tanei-guesthouse.bg.html?aid=368032;label=107;sid=b33f4b6529b866c887fbba1a98b8e657

Близо е до нощния пазар, на 200м някъде, там са сувенири, картини, дрехи, заведения. Пъб стриит също е на пешеходно разстояние.  Има закуска и двупосочен трансфер до летището.

 

Ето тази агенция беше на на нашата улица, цени за справка, а може и да им драснеш да ги питаш:

post-1324-0-55479700-1488879137_thumb.jpg

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

От Ladear boutique hotel ли взе такъв пакет и на каква цена? Искам да имам някаква информация предварително. Аз винаги се набутвам с най-скъпи варианти.

Това ни предложиха миналата година от хотела като варианти в предварителната кореспонденция

 

Option 1: By Tuk Tuk

            _          First day : Small circuit  (By Tuk Tuk/ Driver with English Speaking Tour guide as  50$ only)

(Angkor Wat Temple – Prasat Kravan – Banteay Kdei – Ta Phrom – Ta Keo– Baphoun – Angkor Thom (South Gate, Bayon Temple, Bapuon, Phimeanakas, Sour Proath, Phreah Palilay, Elephant Terrace and Leper King Terrace Temples) and Phnom Bakheng mountain.

-          Second day : Big Circuit (By Tuk Tuk/ Diver with English Speaking Tour guide as  53$ only)

(Preah Khan – Neak Pean – Ta Som – East Mebon – Pre Rup – Sras Srang )

-          Third day  Remote temple as Banteay Srey temple ( Temple that built by woman) and Floating village (By Tuk Tuk/ Diver with English Speaking Tour guide as 72$ only)

 

Option 2: By Car

            _          First day : Small circuit  (By Tuk Tuk/ Driver with English Speaking Tour guide as  65$ only)

(Angkor Wat Temple – Prasat Kravan – Banteay Kdei – Ta Phrom – Ta Keo– Baphoun – Angkor Thom (South Gate, Bayon Temple, Bapuon, Phimeanakas, Sour Proath, Phreah Palilay, Elephant Terrace and Leper King Terrace Temples) and Phnom Bakheng mountain.

-          Second day : Big Circuit (By Tuk Tuk/ Diver with English Speaking Tour guide as  70$ only)

(Preah Khan – Neak Pean – Ta Som – East Mebon – Pre Rup – Sras Srang )

-          Third day  Remote temple as Banteay Srey temple (Temple that built by woman) and Floating village (By Tuk Tuk/ Diver with English Speaking Tour guide as 80$ only)

 

Ние избрахме вариант с тук-тук като имаше лека промяна в маршрута на първия ден и не посетихме планината. Цената беше общо около 40 долара по спомен. Гидовете са от тяхната държавна агенция, с добър английски. Бяха различни двата дни.  В края на първия ден посетихме градския музей в Сием рип. Гидът искаше да ни придружава и там (без да му заплатим допълнително), но ние го освободихме, защото го изтормозихме доста през деня в жегата :) 

Да добавя, че в цената беше включен изгрев първия ден и залез през втория (уникално преживяване - едно от най-добрите в пътуването. Звукът на джунглата на фона на залязващото слънце и феерията от цветове не трябва да се изпуска. Бях скиптично настроена първоначално :blush: )

 

Не се възползвахме от офертата за третия ден и не посетихме езерото. Вместо това опознахме Сием Рип.

Редактирано от kreo
  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Здравейте!

 

Бихте ли пуснали повече координати на препоръчани гидове.

 

Аз пътувам средата на април и бих искал да започвам преговори вече си гида :)

 

Поздрави!

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Люси, това е зверски инфлационна цена. Реалните са много по-ниски. :( Явно някои хотели се престарават.

Вероятно е така, но в случая дори не съм се пазарила, тъй като нямах време да го организирам на място и ми беше важно да не губя от и без това малкото ми време там.

Преди това писах сигурно на поне 10 гида и агенции, препоръчани тук и в Трип адвайзър - отговориха ми само трима- едният, че не е свободен за моите дати, вторият - с обещание да ми пише с подробности "утре" /което така и не дойде/, третият ми обяви цена над 200 долара и при опита ми да се пазаря спря да отговаря.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Здравейте!

 

Бихте ли пуснали повече координати на препоръчани гидове.

 

Аз пътувам средата на април и бих искал да започвам преговори вече си гида :)

 

Поздрави!

Относно гида- нашият беше лицензиран, знаеше много, вкл. и от какъв ъгъл да ни направи хубава снимка, но нещо все ми изглеждаше сериозен и не бих точно го препоръчала, а и няма вариант за електронна

комуникация с него-само по телефон. Ако все пак някой се интересува, ще дам телефона.

 

За сметка на това шофьорчето го препоръчвам с две ръце - спретнат, усмихнат, винаги на разположение. Осигурява вода, даде ми и power banк да си заредя телефона, закара ни безплатно до летището на връщане /е, това, което ни спести му го дадохме като бакшиш, но това си е наше решение/. Профилът му във фейсбук е Heng Virak, ако някой иска, може да се свърже с него директно там /за предпочитане преди пътуването/. Може да му пратиш поздрави от Lyubka /той така и не успя да ни каже имената, но сме приятели във фейсбук, та вече го знае и ще се сети/.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

За да няма объркване може би да се опитам да резюмирам малко. Поправете ме, ако допусна неточност, особено в сумите :)

 

Тук-тук или таксиметрови шофьори: Те ще ви разкарват между храмовете, знаят маршрутите, по-добрите от тях ще носят хладилна чанта с вода, което е почти задължително там. Те НЕ СА гидове, може да имат знания, може да ви кажат много за храмовете, но работата им е само да ви закарат, а и ако не се лъжа нямат право да влизат в храмовете и да ви показват, тяхната консултация е на добра воля, само докато ви возят. В зависимост от маршрута (голям кръг, малък кръг, изгреви, залези и т.н.) са на цена около $15-20 на ден за тук-тук, според мен много по-добър вариант от затворен автомобил.

 

Гидове: Това официално са хора изкарали курсове и по английски и по история, които са минали през лицензионен режим и носят съответните униформи. Ако не се лъжа, цената им е фиксирана и е около 35$ на ден?? По храмовете обикалят доста нелицензирани гидове, които често ще тръгнат да ви говорят без да ги питате и накрая ще искат някаква сума. Добре е да избягвате такива.

 

В общия случай гидът не съвпада с шофьора! (Има ли гидове, които са и шофьори също?) Така че, който търси препоръки е добре изрично да уточни дали за гид, дали за шофьор или за двете :) Който дава препоръки също.

  • Харесвам 7
Връзка към мнение

Ако не се лъжа, цената им е фиксирана и е около 35$ на ден?? 

По-скоро около $40, иначе останалото много точно си го резюмирал. Не знам дали има гидове, които да са и шофьори. Иначе лицензираните гидове са много добре разпознаваеми - всички до един са с еднакви униформи.

 

Относно измамите - на нас в Banteay Srey (има ги естествено и на другите зябележителности) ни се прилепи един навлек, който беше облечен в някаква смешна униформа, наподобяваща полицейска, но не беше такава, в същото време не беше и на гид... Та прилепи ни се, сочи някаква нашивка на ръкава си, на която пише "Police" и със строг глас се обръща към съпруга ми с "Follow me!" на което благоверният само отговори "No, thank you" и го "отсвири".  :lol: Другите чести измами, които пробваха, бяха да ни заговорят малко преди да стигнем до дадена забележителност (примерно двореца в Банкок) и да кажат, че още е затворено, след което да се опитат да те натоварят на техен тук-тук, който щял да те закара на floating market или някоя друга забележителност, която естествено е на другия край на града. Изобщо не им се церемонихме да ги отсвирим и тях.

Редактирано от chandni
  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Та прилепи ни се, сочи някаква нашивка на ръкава си, на която пише "Police" и със строг глас се обръща към съпруга ми с "Follow me!" на което благоверният само отговори "No, thank you" и го "отсвири".  :lol:

 

Което ме подсети как разкарвах продавачите на селфистикове, които бяха залели южните части на Европа преди няколко години. Само като се приближи към мен, придобивах много сериозна физиономия и директно го застрелвах с "I don't need it because I'm a professional". Беше забавно да се наблюдава реакцията... :lol:

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Което ме подсети как разкарвах продавачите на селфистикове, които бяха залели южните части на Европа преди няколко години. Само като се приближи към мен, придобивах много сериозна физиономия и директно го застрелвах с "I don't need it because I'm a professional". Беше забавно да се наблюдава реакцията... :lol:

Мъжът ми "застреля" един такъв в Рим като свали внушителния трипод от рамото си, тикна му го в лицето и му предложи да му го продаде...  :lol:

Редактирано от chandni
  • Харесвам 4
Връзка към мнение
Дани Магелани

Здравейте!

 

Бихте ли пуснали повече координати на препоръчани гидове.

 

Аз пътувам средата на април и бих искал да започвам преговори вече си гида :)

 

Поздрави!

Аз ще съм там от 10 до 15 април. Вие кога ще бъдете?

Връзка към мнение
Дани Магелани

Аз ще бъда в Siem Riep от 12 - 15 април в Prince D'Angkor Hotel&Spa . Нямам никаква идея как да си организираме престоя . Помагайте !

Аз съм от 10 до 15. Ако искаш, може да организираме заедно храмовете, за да намалим разхода на човек. В общи линии съм наясно вече.  На 10 и 11 ще разгледам града. В колко ч. пристигате на 12 и в колко ч. излитате на 15?

Връзка към мнение

В еуфорията по време на пътуването забравих да спомена, че небезизвестния Косьо /българин, който до скоро работеше в Бали и Куала Лумпур и заедно с жена си предоставя различни туристически услуги там/ вече се е преместил да работи в Сием Рийп.

Информацията ми е лично от него- видяхме се случайно в София при общ познат два дни преди да заминем. Не съм ползвала лично услугите му , тъй като вече бях си организирала нещата, но в Бали ползвахме тези на жена му Мая и останахме много доволни.

Ако някой се интересува, мейлът му е levakov@baliinfinity.com, телефонът му в Камбоджа също мога да дам при нужда, но не знам доколко е подходящо да го правя тук.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
Дани Магелани

Много ценна информация, lyusi!

Аз му изпратих мейл за Бали, но нямам отговор. Ще се радвам да го ангажирам за Сием Реп. Друго си е с българин гид, а и съм прочела много хубави неща за професионализма на това семейство!

Връзка към мнение

Ние в  момента сме в Сием рап и ползваме рускоговорящ гид. Решихме , че с руския сме по-добре от английския. Иначе тук-туци  с лопати да ринеш . Друг е въпроса че с човек ,с който можеш да общуваш свободно не е проблем да си поискаш съответния храм или да разпиташ за по-далечни и по-нетуристически храмове.Момичето е страшно скромно и симпатично на 22 години и освен за храмовете ни разказа толкова интересни неща , че ако не бях толкова мързелив щях да драсна няколко реда за Камбоджа и камбоджанците въобще. Днес бяхме в един район на 2.5 часа с кола от Сием Рап с много- много интересни храмове и древен  град . Утре бих могъл да и взема телефона и да го кача за който се интересува.  :)

Редактирано от ivooo
  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Аз ще бъда в Siem Riep от 12 - 15 април в Prince D'Angkor Hotel&Spa . Нямам никаква идея как да си организираме престоя . Помагайте !

 

Дишай :) Нищо сложно няма за организиране. Просто хващаш първия тук-тук за ушите (100% хотелите работят с някои, и дори да ти дадат по-висока цена ще е с нещо от рода на $5-10 най-много), преценяваш дали имате нужда от гид и така. Обиколката из храмовете на хората, които са за 2.5 дни там е на 100% еднаква и тук тука си знае маршрута, няма да спре и да чака вие да го напътствате. 

 

След ол инклузив някъде обиколката на Ангкор е сигурно най-лесното нещо за организиране. 

Връзка към мнение

И аз ще съм в Сием Рип за 2 нощувки между 29.02 и 1.04. Освен обичайната програма за изгрево-залезен Анкор Ват, ми се щеше да посетя някое по-нетуристическо село. Имате ли идея за това или да се мятам на един тук-тук и да поемаме на север. 

Изделия от крокодилска кожа купували ли сте от Камбоджа?

Връзка към мнение

Хващай тук тук и към някое село. Хората са приятелски настроени и ще се радват повече от теб, че им идват гости. За крокодилските изделия внимавай да са със сертификат, че може да имаш големи главоболия на връщане.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Нашата рускоговоряща гидка се казва Висет

Ето и обещания мейл meng-viseth@yahoo.com и тел +855016425263 .На ден без пазарене 45 долара, но на мен ми беше много симпатично момичето та му ги закръглявах . Лично аз смятам , че за страната човек може да научи много повече от местен жител а не от българин .Особено от такова наивно и чисто дете ако умее да си зададе правилните въпроси и да му влезе под кожата. Иначе за храмовете стига да иска човек може да се накове от интернет достатъчно :) .

 

И аз ще съм в Сием Рип за 2 нощувки между 29.02 и 1.04. Освен обичайната програма за изгрево-залезен Анкор Ват, ми се щеше да посетя някое по-нетуристическо село. Имате ли идея за това или да се мятам на един тук-тук и да поемаме на север. 

Изделия от крокодилска кожа купували ли сте от Камбоджа?

   Изгрева и залеза са ужасно комерсиални :(  .Тълпите са страховити особено на Ангор ват :( , но и на 2-3 други храма. Даже на единия има ограничение за броя хора ,но го забравих . Ако искаш емоция за себе си да си я скриеш за лоши дни поразпитай на място за не толкова посещавани места. :)

 Иначе понеже ми се скъса колана , та по принуда ( мразя пазарите и особено силно пазаренето) влязох в такъв магазин за изделия от крокодилска кожа.

Първоначално обявената цена беше 60 долара. Естествено си купих малко по нататък обикновен за 11 долара . Пазаренето почна от 15 и стигна 11 . И двете страни бяхме особено горди . :) .Накрая им дадох на двете продавачки още по един долар та стана 13 но беше истинска наслада да ги гледам как се радват като малки деца. :)

 Доходите съм им към 3 долара на ден , а някои и по-малко та не разбирам хората , които толкова се вживяват в смъкването на цената . Търгуването е част от културата и е добре да се прави ,е или поне да се опитва човек. Но да зарадваш някой поне за мен е много по голямо щастие от това  :) Даже ние ,най-бедната нация в Европа  сме приказно богати тук. 

 Та къде човек като нас може да бъде добър и щедър ако не на такива места. :) . Всъщност обратното направо ме отвращава и това донякъде е и причината да пътуваме сами .

 Оопс май се поувлякох . Извинете за лиричното отклонение :blush:

Редактирано от ivooo
  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.