Прескочи до съдържание

Пътуване към Германия през Август


Младенови

Препоръчани мнения

Здравейте,

 

Планираме екскурзия с автомобил в Германия/през Август/. Ще пътуваме с децата , на 5 и 4 :) . Те са свикнали на дълги разстояния и няма да имаме проблеми с тях.

Имате ли идея, колко време се чака по границите, четохме статии от минали години и се обезпокоихме много.

Говори се за 6 часа на сръбско-унгарска и огромни задръствания преди Белград.Пътуваме от София. Идеи за заобиколни граници и маршрути ? Благодарим много   

Връзка към мнение

Зависи кога през август ще пътувате.

През август има много пътуващи от Германия към Турция в началото на месеца и наистина се образуват големи колони и опашки.

После в края на месеца са в обратната посока от Турция към Германия.

Връзка към мнение

За последната година имам едно пътуване и половина в подобна посока: първо се прибрахме от Белгия по сред зима, след това пътувахме началото на лятото до Белгия през Германия и обратно. Само че, вместо през Унгария, минахме през Австрия и влязохме в Германия през Пасау. Нямаше никакви проблеми нито по границите, нито по край Белград Само че, аз повече по околовръстното на Белград няма да мина. Голяма лудница е, двупосочно шосе, наоколо пазари, битаци, простотиии, паркиращи, тръгващи и спиращи, ТИР-ове .... изобщо лудница. Твърди се, че през града е по-леко.

 

За Германия, предупреждавам: винаги си планирайте поне един час в повече от предвиденото, заради ремонти и трафик около големите градове. Задръстванията са нещо обичайно.

 

Пропуснах факта, че става дума за август. Нямам собствени впечатления от границите по това време. Иначе, в самата Германия през август няма съществена разлика.

Редактирано от Lyubina
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Благодарение на добър магелански съпорт минах през един доста скрит граничен пункт на 10 км преди главният - Хоргош, се завива през Бачки виногради. Така се казва и пункта. Пускат само сърби и хора с европейски лични карти. Работи само през деня. На 23 август в разгара на турската инвазия чакахме 6 коли. Около 20 минути.

Другата опция е през Хърватия и Словения откъдето гастърбайтерите не минават

Редактирано от bay_kolio
  • Харесвам 5
Връзка към мнение

Да си призная, не знаех, че гастарбайтерите избягват да минават през Словения и Хърватска. Това е полезна информация, благодаря!

Връзка към мнение

Да , не минават през Словения и Хърватска, защото таксите за магистралите и тунелите са значително по-високи .

@ доста скрит граничен пункт на 10 км преди главният - Хоргош е супер съвет , Благодаря много.

Мислим да пътуваме към 10ти и да се върнем към 25ти . По-принцип и двамата сме следвали в Германия, но искаме да си припомним някои неща ,носталгия ... ,  а и децата да заведем до Леголанд. Преди години , като се прибрах в България, си бях казал, в Германия няма да се върна никога .... Но , уви хахах

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

 а и децата да заведем до Леголанд. 

Ние ще ги водим в Леголенд на 29.06 и ще те посъветвам да не бързаш да купуваш билети за децата.Ще пробваме едно намаление-доста солидно и ще го споделя  дали работи.Иначе  си купете билетит онлайн за вас/възрастните/ и ще спестите по 15% от сумата,което също не е малко,но за децата не купувайте.

Относно пътя,ние ще се връщаме през Австрия,Словения и Хърватска,нищо че е много по-скъпо,за сметка на това е доста по-кратко като километри и часове,а при положение че сте с децата,това е от огромно значение.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

 

"но искаме да си припомним някои неща ,носталгия ... , "

 

Мдааа, ние затова пътуваме всяка година там в онази посока. Заради "Хорошо спомнить"

След 3 години в Белгия и броене буквално на дните и часовете да се приберем у дома, сега всяка година търсим и си намираме повод да попътуваме към онези ширини (и дължини).

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Не знам точно къде ще пътувате в Германия, но все пак погледнете училищните ваканции в съответната бундесланд. В първите и последните дни положението със задръстванията е страшно. ;)

http://www.schulferien.org/Schulferien_nach_Jahren/2017/schulferien_2017.html

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

За намалението за Леголенд ,ще чакаме да кажете. Да, на връщане и ние мислим да минем през Австрия,Словения и Хърватска. Мислим да отидем до Риека или Крък , да се топнем и в море , че тези езера в Германия не знам дали ще се харесат :) Но , на отиване мисля Калотина и Бачки Виногради и след това е лесно . Благодаря много !


Не знам точно къде ще пътувате в Германия, но все пак погледнете училищните ваканции в съответната бундесланд. В първите и последните дни положението със задръстванията е страшно. ;)

http://www.schulferien.org/Schulferien_nach_Jahren/2017/schulferien_2017.html

Супер , Мерси 

В Baden Wuerttemberg.Няма да е в началото и края

Връзка към мнение

Мислим да се стационираме на Бодензее , около Фридрихсхафен.Не сме правили подробна програма , но смятаме да купим винетка за Швейцария и да посетим Цюрих,Базел и да пообиколим.Един ден зоологическата на Щутгарт и един ден за Леголанд.През останалото време , езерата , плаж ,колела и някои друг wein или bierfest.Ако имате идеи за региона , някой хубав аквапарк,плаж или нещо интересно от близката страна на Франция , пишете :) Събираме идеи за програмата.      

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

През Словения може да се мине без винетка ако не гоните време. Там само очертаната магистрална мрежа изисква винетка. Ние например минахме на връщане през Птуй за един ден, от Австрия и не ползвахме винетка. Пътува се бавно, но интересно.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.