Прескочи до съдържание

Меден месец в Сардиния


Анито

Препоръчани мнения

Здравейте,

казвам се Анна от Бургас и съм нова тук. Попаднах на сайта, докато търсех информация за Сардиния. Тук много ми хареса и се регистрирах. Нямам много опит в пътуванията, но мисля това да се промени. 

Пиша в тази тема, защото ми предстои през Юни меден месец или по скоро седмица  :)  в Сардиния.

Много ми се иска да си организираме сами всичко. В тази връзка имам няколко въпроса

Какъв вид настаняване да изберем? Хотел, пансион, апартамент?

Какви са плюсовете и минусите.

Не държим особено на лукса, най вероятно ще сме в движение през повечето време.

На какво да обърнем внимание?

Другият ми въпрос е транспорта. 

Двоумим се дали да тръгнем с колата или да отидем със самолет и да си наемем там.

Местата, които сме си избрали за настаняване са Кастелсардо, Сан Теодоро или около Ла Мадалена.

Ще се радвам някой по запознат от нас да сподели мнение.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Здравейте,

 

Здрасти и добре дошла.

Миналата година през август ходих до Сардиния и Корсика. С автомобил от България. Ето темата. Меден месец можеш естествено да си самоорганизираш според индивидуалните разбирания за кеф, лукс и интереси. Сардиния предлага от всичко по много :) Аз предпочитам варианта за разглеждане с автомобил, като дали нает на място или от тук е въпрос на личен избор и време за пътуването. Не, че не може и без кола - виж темата на Оги, там има описано и за харесаните от теб места за настаняване. Пътеписът на danimarkova също може да ти е интересен.

 

Хотел, пансион, апартамент? - ами въпрос на предпочитание отново, както и бюджет. Щом ще сте в движение - може би няколко настанявания на различни точки от острова?

 

На какво да обърнем внимание? - на нурагитата, на църквите, на плажовете, на прекрасната природа, на не по-лошата храна, на италианците (няма толкова издокарани европейци), на музиката (класическа, народна или модерна), на яхтите, на аутлетите, на сладоледа и ехеее, да не се престаравам :)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Ще разкажа на кратко за нашето пътуване до Сардиния. Пристигнахме с ферибот в Олбия. От Олбия до  пристанището наехме кола 152 е за 6 дена/4 човека. Разглеждането на Олбия оставихме за последните дни, когато върнем колата и останем 2 дена в този град. Месец октомври беше слънчев и топъл.  От Олбия се отправихме към Алгеро – 2 нощувки в много приятен апартамент Casa Marzia – 130 e -2 нощувки/4човека,  до центъра на окло 5-10мн. пеша. В Алгеро възможностите за разглеждане са много.  От там - Кастелсардо –чудно, малко  градче, за няколко часа го разгледахме. Пещерата на Нептун. Много красиво място , страхотни гледки . Самата пещера според мен е като повечето пещери , но човек е длъжен да има собствено мнение. Разгледахме Сасари- прекрасен град . В деня в който бяхме там имаше фермерски пазар на площада и ….типичната италиянска атмосфера….. опитвахме няколко вида сирене Пекорино-божествено….. отплеснах се.  После Порто Торес- много приятно градче, но явно има повече живот в сезона. От Алгеро продължихме на юг към Кабрас и Ористано. Спахме 1 вечер в Кабрас в Da Elena-100e/4човека – 1 нощ. Там е един фантастичен плаж с малки камъчета , като полускъпоценни. Приказно място. Мога да разказва много за собственичката на къщата, как ни приготви закуска…. Направи ни торта…..  Страхотни малки ресторантчета с вкусна и  евтина храна. Около 10 е  /човек вкл. 1 литър вино. Ористано …мнооого красив град….улички , архитектура…..От Кабрас и Ористано поехме към Каляри. Там в центъра на града бяхме наели апартамент Appartamento Pacianotti 130 e – 2 нощи/4човека. Удобен, чист и с добра локация. До апартамента е огромен покрит пазар за  риба …мнооого риба , сирена …месо…. Купихме си омари, скариди и стриди… вечеря в къщи полята обилно с прекрасно бяло вино. Посетихме и ресторант- вкусно, малко и скъпо 20-25 е/човек : ) От Каляри – посока Олбия. По пътя спряхме в Нуоро. Приятно градче, но не ни впечетли много…то след Каляри….. малко трудно. Олбия – хотел Affittacamere Il Vicoletto 200е/2нощи/4 човека – страхотно хотелче в сърцето на Олбия . Много модерно, луксозно, чисто и любезни домакини. Всъщност, навсякъде бяха изключително любезни и усмихнати, готови да помогнат . Върнахме колата и 2 дена и следват разходки в околността пеша и с рейс. Беше грешка, че  я върнахме толкова рано. До Порто Черво и до Санта Тереза взехме рейс.  От Санта Тереза за 1 ден взехме ферибот до Корсика/Бонифачо- 40е/човек. Много красиво ни се видя на Корсика, но цените там са доста по високи от Сардиния. Не стана кратък разказ, както мислех J

  • Харесвам 5
Връзка към мнение

Много зависи от бюджета.Самолет до Олбия и после с кола под наем беше нашият вариант.По-луксозната и по-скъпата част на Сардиния е там.Около Каляри е по-южуали, по за масовия туризъм.Според мен.

Хотелът ни беше Pozzo Sacro в Олбия и всеки ден пътувахме нанякъде.Ние бяхме в края на април и нямаше тълпи,пътувайки из острова , като видехме плажче, извън канона, веднага се паркирахме, после си продължаваме пътуването.Да не пропуснете и острова на Гарибалди -на мен много ми хареса.:)))

Архипелагът Мадалена е много красив, страхотни вилички , заливчета, плажчета и гледки, та гледки.:)))

Срещу хотела има огромен хранителен магазин, има щанд с топла храна.Там всеки ден си заръчахме какво да ни сготвят от щанда с морски неща за ядене.Имаше невероятни миди Сен Жак,октоподи, риби и пр.

Най - скъпата вечеря ни беше 200 евро, ама за компания от 7 души.:))А панетонетата след Великден бяха точно по 1 евро най - големите, с бадеми и стафиди.:)))

Редактирано от AlexandraKo
  • Харесвам 2
Връзка към мнение
  • 2 седмици по-късно ...

Здравейте,

Благодаря за мненията. В крайна сметка се спряхме на Пулия. Сардиния ще посетим, когато имаме повече време.

Не знам обаче как да променя заглавието на темата  :)

Връзка към мнение

Веднъж гледах цените на Ферибота до Сардиния с кола, но само ферибота ми излезе по скъпо от колкото самолетния билет до Сардиния. Със собствена кола е вероятно да не излезе по евтино от колкото със самолет и наемане на кола на място.

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.