Прескочи до съдържание

дневник Малдивите - така както ги видяхме ние


ivailo_radev

Препоръчани мнения

Страхотен разказ  ;) Много смело от твоя страна да разказваш на непознати толкова естествено и лично. Истински ме разсмя с описанието на немската емоционалност, като се изненадах, че и те ги правят тези тъпотии с кърпите. Евала!

Аз ще очаквам с нетърпение продължението, дори ще помоля за някоя и друга снимка на рифа. Все още не сме решили дали да сме от първия, втория или от третия вид посетители на Малдивите, тъй като напоследък много хора показват снимки само на риби и доста мъртви, сиви корали. Което въпреки цветовете на плажа и водата, не ме изкушава. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Страхотен разказ.Смях се с глас :) С нетърпение чакам продължението :)

Може ли подробно инфо за go pro-то, че ние сме на тази вълна сега(нищо че полета за Малдивите е след 10месеца :P )

Връзка към мнение

Преди да продължа разказа, ще си позволя две лирични отклонения, за да отговоря на въпросите на Lindt и naTpuoT

Lindt (точно хапвам един бонбон Lindor), за съжаление само мога да потвърдя информацията ти. След пораженията от урагана (или цунами е било) от  2007 година май, голяма част от коралите са мъртви и съответно сиви. Бавно и сигурно природата се възстановява, но за да се напълни с живи  корали в пълният им блясък, ще се наложи да минат доста години. Но тук таме се виждат и цветнички. Бях качил клип от пътешествието ни, ще го добавя и тук. Във втората част на клипа се вижда какво им е състоянието горе долу.

https://www.youtube.com/watch?v=jSx3DasSkCQ

naTpuoT, за подводната камера. Аз като информатик, съм малко фанатик на тема техника и особено, когато става дума за фотография. Т.е. исках добро качество, ама не ми се даваха няколко хиляди евро за кейс за огледално-рефлексния ми апарат. Затова се разрових из немските сайтове и се спрях на две камери – SJ5000 и Git2 Pro. SJ-я се оказа, че е добър, но не е ГоПро (пак зависи кой какво иска). Гит2 Про също не е ГоПро, има доста сравнения на качеството и може да се види. При моето клипче е трудно, понеже го компресирах за интернет качване и се загуби качеството. Това, което ме привлече в Гита беше цената и това, което получавам за нея. Взехме го за 130 евро – Про пакета. Разликата между Про и обикновения е в глезотийките, които идват към камерата. А те са, освен безплатен кейс, много стойки за закрепване, но според мен най-важното – гривната-дистанционно. Ей страхотна работа ни вършеше – работи и  под вода и просто си пускаш записа директно от ръката (идеално за селфита). Единственият недостатък е, че често трябва да и се сменят батериите (на гривната). Другото сериозно предимство на Гит-а е, че снима и в РОУ формат. Това какво е, трябва да си прочетете, че не ми се отваря тема за фотография. Общо взето некомпресиран формат, от който може да се извади много информация. Ами това е, за 130 евро си взех перфектната за мен алтернатива на ГоПро. Имам приятели с ГоПро, които ми викат сега: „Абе друго си е ГоПрото“, ама като сме сравнявали клипчета, не могат до момента да ми покажат някакви разлики, нито под вода, нито на суша.

След малко продължавам с разказа за Малдивите, че като се сетя за акулата и пак ми изтръпват пръстите на ръцете.

  • Харесвам 20
Връзка към мнение

Хайде, чакам с нетърпение продължението. Ние бяхме на същия ризорт, но малко след вас - февруари.

Ей тук съм писал и за него:

 

http://magelanci.com/patepisi/article/369-малдивите-февруари-2017/

 

С общи усилия можем да направим Ембуду предпочитания ризорт за магеланци :) , подобно на Маафуши, когато става въпрос за местен остров.

Моите снимки са с SJ5000

 

p.s.

Клипчето е чудесно. Става ми още по-готино щото почти всичко съм го изживал и аз.

Хм-м, само танцуване по плажа не съм правил. ...  Немци, немци ..., ама все пак ги пощадих. :lol:  :lol:  :lol:

Редактирано от ven62
Връзка към мнение

 

Естествено бързо се превърнахме в атракция за немците, които си танцуват на всякаква музика по един и същ начин (така нареченият им сватбен танц), които ни снимаха и накрая получихме огромна доза аплодисменти. Между другото имаше две групи немци – едните, много ни се радваха, понеже сме малко по-емоционални от тях и им беше интересно, как не лежим по цял ден , а постоянно танцуваме, гоним се по острова и се смеем винаги. Вниманието на другата група немци беше насочено също към тези ни качества, с тази разлика, че отношението беше много негативно. Тъй като си говорихме постоянно на български, никой не знаеше, че знаем немски (после разбраха де) и имаше два-три лоши коментара, особено няколко дами, доволни разплули тела върху шезлонгите. Но не успяха да ни развалят настроението.

 

Дааа, немците са странен народ. Живея в Германия почти 15 години и още успяват да ме ядосат с техните планове и програми, и манталитет, и....

Миналата година бяхме на Бали и взехме турове на немски, за да е по-лесно. След 2 часа разходка гидът каза:

-30 години работя като екскурзовод с немци и за първи път срещам немци,които толкова се смеят. :lol:

А ние:

-чакай малко, ние живеем само в Германия, ние не сме немци, единият от България, другият от Италия.

Много се смяхме след това. 

  • Харесвам 12
Връзка към мнение

Мнооого забавно разказваш ! Все едно и ние бяхме там .

За немците си имам особено мнение :) имах чувство ,че имат инплантирани калкулатори в главите си :)))

и не можех да им разбера логиката да ходят на морски рирорт и да са налягали на ...басейна !!!

и естествено сутрешна ранна резервация на шезлонг :)) а нашите спасители ги търгуваха чрез бакшиши шезлонгите :)))

Връзка към мнение

Страхотно разказвате, емоционално, заразително, като за пред най-близки приятели. И от текста, и от споделените снимки струи адски много позитивна енергия.

Аз все още се колебая в плановете си за следващата семейна екзотична дестинация, но може би ще се спра на Малдивите и това ще е заради вас. Желая ви още куп незабравими приключения, здраве и късмет. :)

Връзка към мнение

Поздравления за споделеното...

 

...

Вече споменах за акулата, първият път беше малко стресиращо, но след това свикнахме с тях и беше много приятно, когато плуват около нас. Имахме късмета на 3-4 пъти да виждаме относително големи (като за този си вид) акули и са прекрасни животни. След няколко дни на безумно пляскане във водата, се поуспокоихме и почти не се движехме, когато се гмуркахме. ....

 

Къде бяха тия акули. Ние чак такива големи не срещнахме, камо ли да ми се плъзгат по рамото.

 

... Ама ven62 вече е казал, че те на Малдивите са безумно скъпи (ven62, отиди в Швейцария да видиш какви приятни цени имат), ноооо ... винаги има едно но.....

 

Там ще гледам (... и не само) единствено шоколадите. :lol:

 

Ние като бяхме на Ембуду имаше екскурзия за китови акули и бяха срещнали. Цената беше 170 долара на човек. Ама аз за тези пари съм навит, ако ми я докарат пред бунгалото. ;)

Връзка към мнение
  • 10 месеца по-късно ...

Невероятен разказ!

с мойта половинка импулсивно си купихме самолетни билети за началото на март...решихме, че намирането на хотел ще е пийс ъф кейк, но се оказа точно обратното. Хахааха От това, което прочетох, май това е нашето островче, стига да има места. 

Всякакви препоръки ще са ни от полза!

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.