Прескочи до съдържание

По няколко дни в Токио, Сеул и Хонконг


funny

Препоръчани мнения

Дани Магелани
преди 1 минута , funny каза:

 

 

Макао не съм го предвиждала и преди и сега, защото все си мисля че след 3 ходения в Лас Вегас, няма какво повече да ме впечатли.

 

Ако имате възможност, настанете се за 1 нощ в Галакси. Ако в Хонг Конг 2 пъти вечер правят Симфоония от светлина, в Галакси я правят през 15 мин, дори музиката е същата. Излизаш на басейна с изкуствени вълни или се настаняваш в някое от джакузитата и от заобикалящите го сгради се излива звук, светлина и лазери. Сигурно и при Веецианеца, градчето на мечтите и др. има подобни неща. 

Ако не - разходете се поне в старата част.

Аз не съм била в Лас Вегас, не мога да сравнявам, но от прочетените магелански пътеписи разбирам, че сравнението е в полза на Макао.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
2 hours ago, chandni said:

5 дни за Токио са много... освен ако не смятате да го използвате като база и да отскочите поне до Йокохама и Никко. 

Зависи какво искаш да правиш/видиш. Аз съм била 5-6 пъти в Токио, всеки път за поне седмица и никога не ми стига времето. Искам още и още... 

 

В Бангкок ние бяхме в Анантара (Anantara Siam), тогава беше от веригата на Четири сезона - избрах го основно, защото обичам старите хотели с усещане за Азия от преди 100тина години. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 2 седмици по-късно ...

Моля за последно разяснение.

Кацаме в Токио Ханеда в 23 ч. , до колкото разбирам варианта за придвижване до хотела ни (Гинза до Панасоник музея ) е с бус  от летището за Ginza sta, Akihabara, Askusa от бус терминал 3.

Та въпроса ми е тези комбинирани билети една посока летище + три дни метро , включват ли тези автобуси или не ?

Връзка към мнение
  • 3 седмици по-късно ...
Публикувано: (редактирано)

Приключи и нашето пътуване.

Първо искам да благодаря на всички за съветите и насоките конкретно за мен, както и за времето което сте отделяли през годините за да направите този форум максимално полезен за всички пътуващи.

Специални благодарности на Самурайка и Иса за насоките за Япония . 

 

И така ден 1-ви : Токио (13.05.2017)

Пристигнахме в 22;40 на летище Ханеда, обмяна на пари, закупуване на билети за нощния автобус , време за кафе и цигара и в 1:05 вече пътувахме . Както в последствие се уверихме ( макар и да бяхме чели много по въпроса) Японската точност е пословична :)

Хотела ни беше на много удобно място , на 200-300 м от Гинза ( Sotetsu Fresa Inn Ginza-Nanachome ) .

Първи сблъсък с невероятната любезност и желание да помогнат на японците . Спирката на автобуса от летището е на 500-600 метра от хотела, никакъв проблем, но нямахме предплатен интернет, аз бях забравила да изтегля картата на Япония в навигацията ми и.... се оказахме на кръстовище, умно гледащи за табелки с имената на улиците :) Часът е 2 посред нощ, но веднага пристигнаха две момчета с желание да помогнат. Не само ни ориентираха, но и решиха да ни изпратят за по-сигурно да хотела ( за да не се объркаме пак) , както и да помогнат с двете ръчни куфарчета с които пътувахме :)

Настанихме се, получихме и подаръци от хотела за добре дошли , както и карта на забележителностите на Токио . Малка но много чиста и удобна стая с всичко необходимо в банята. Препоръчвам.

Ден 2 : 

Събуждане в 9 и старт да издирваме кафе ( сериозна зависимост от сутрешно кафе ... и цигара). Както в последствие се оказа на 5-6 мин. от хотела има 2 старбъкс-а, но... кой да ги види :). Засилваме се по Гинза и се оказахме на третия етаж на Нисан център закусвайки палачинки  . До тук ориентацията ни за деня е никаква, планове нямаме, но пък за сметка на това сме с голямо желание да видим всичко .

След това в първата станция на метрото, закупуване на 72 часов билет и ... където ни видят очите. Няма да се впускам в обяснения за забележителностите и местата които обиколихме, защото повечето ги знаят, а и надали писателските ми способности биха стигнали за да ги опиша подобаващо :)

Вечеря в типичен местен ресторант за суши, препоръчан ни от колегата на дъщеря ми, който е студент в Токио на разменни начала за този семестър . Ресторантчето се намира близо до рибния пазар, посещава се предимно от японци и правят най невероятния туна тартар който съм опитвала някога. А за суши... сушито е уникално. Даже и не съм подозирала колко различни видове риба тон може да има и колко вкусна би могла да е.

Ден 3, 4  и 5 :

Вече разделихме Токио на райони и методично обикаляхме всеки един от тях. Тук се вмести и деня за рибния пазар и опитването от голяма част от знайни и незнайни местни специалитети и доволно количество суши . През времето в което не обядвахме или вечеряхме суши наблягахме на невероятното телешко във всичките му разновидности и начини на приготвяне.

Успяхме да изнамерим и майстор шивач на автентични кимона и си купихме едно ( няма да обяснавам как се разбрахме какво искаме, но голямо ръкомахане падна ) :)

 

Като цяло обобщението ми за Япония е : невероятна храна, страхотно мили хора готови да помогнат във всяка ситуация, красив и подреден град.

Притесненията ми преди да тръгнем че всичко ми е объркано и неясно как ще се ориентираме не се сбъднаха. Оказа се че Токио е доста "интуитивен" град - лесен за ориентация, много добра транспортна мрежа.

За японците - може би впечатлението ми с една дума е чистота. От външния им вид, през стила им на обличане, начина на възприемане на света, отношение към хората...

Видяхме много, оставихме си малко и за следващия път ( семейна традиция е да не обиколиш всичко а да оставиш нещо за да се върнеш пак ) .

 

Последен ден (18.05.2017) Полет Токио - Хонг Конг - Сием Реп

Полета излита в 6:30 сутринта, тръгваме за автобусната спирка ( предполагаме че е същата на която сме слязли ) в 3:10 , а автобуса ни е в 3:45.

Да ама не. Спира на едно място и тръгва от друго :) 

Ровене в телефоните , издирване на спирката и ... отново в 3 посред нощ поредното момиче което идва и пита с какво мога да помогна. Ние вече се бяхме разделили с дъщеря ми за да намерим правилното място на тръгване. Докато аз говоря с дамата и тя усърдно търси в телефона си как да ни помогне и на кого да звънне за информация, дъщеря ми намира спирката, идва да ме извика, аз благодаря на момичето и тръгвам след дъщеря ми. 15 минути по-късно дамата ни намира стоящи на спирката, изминала на високите си токчета около 500 метра само да се увери че сме на правилното място, че не сме изпуснали автобуса и да ни пожелае приятен полет. Така ни изпрати Япония .

 

Малко по-късно ще продължа :)

Редактирано от funny
  • Харесвам 8
Връзка към мнение

СИЕМ РЕП

И така излетяхме от Токио като имаме прекачване и престой около 2 часа на летището в Хонг Конг и после директно за Сием Реп. Тъй като багажа значително набъбна след Токио вече сме с чекиран такъв, възползваме се от усугата на HKexpress да ни го чекират за крайна дестинация и готово.

Да ама самолета от Токио излита със закъснение, пристигаме в Хонг Конг 40 минути преди следващия полет, ние го хващаме, но багажа не.

 

И така кацаме в Сием Реп около 1 на обяд, установяваме че багажа го няма , пишем, обясняваме се и излизаме. На летището ни чака представител на хотела с тук-тук, извинява се че колата с климатика е заета , товарим се и след малко сме в хотела.

Хотела е Khmer Mansion Boutique Hotel, препоръчвам с две ръце и още две от дъщеря ми :)

Посрещане с напитки, прихапване, ледени кърпи... всички са страшно мили и услужливи. Разбрали че багажа го няма, се ангажират със звънене до летището и организиране на вземането на следващия ден ( когато се очаква да дойде).

Настанихме се и директно на Пъб стрийт за обяд и някой и друг коктейл. 

Пазаруване на тениски , широки местни шалварести гащи, поли и т.н за крупната сума около 10 долара всичко :) . Все пак аз съм без багаж , но на най-подходящото за случката място поне.

Хотела ни организира кола с климатик и екскурзовод за следващия ден за да обикаляме храмовете. Платихме около 50 долара,което може би е доста скъпо но на фона на цялостното ни добро впечатление от персонал, хотел и обслужване, не се пазарим.

Избираме кратката обиколка на 3-те храма с опция ако имаме сили да разгледаме и още, да отидем до езерото, да се качим на лодка.....

След обилната, много добра закуска , тръгваме в 9. Температурата е около 35 градуса и трите храма са напълно достатъчни за нас в този пек и след тях - обратно в хотела ( вече е станало около 3 следобяд).

Багажа все още го няма, писмо на авиокомпанията, изненадващ светкавичен отговор че багажа не е излетял още, уговорка да ни го доставят направо в Банкок на следващия ден. А и да не забравя - в писмото любезно ме питат дали имам кацане в Хонг Конг за да си получа компенсацията от 100 долара на ръка или да я преведат по картата от която са платени билетите. Избираме да ги вземем на ръка от Хонг Конг.

Време за душ, лек сън и ... вечерна порция Пъб стрийт. 

Тук вече дъщеря ми опита от всички изпечени гадинки - змия, скорпион, бубулечка , жаба..., обикока на ресторантчетата, вечерно питие, предложение за "Хепи" пица :)

На следващия ден отново страхотната закуска, кафе, подаръци от хотела( шалове за всяка от нас)  и кола с климатик за летището.

Излитане за Банкок около 12 на обяд на 20.05.2017.

 

БАНКОК

Един час по-късно вече кацаме в Банкок, обменяме малко пари на летището и такси до хотела.

Хотела е Baiyoke Sky Hotel  - не го препоръчвам-  като обслужване, народ, цигания във фоайето и около хотела. Стаята, гледката и  закуската бяха на ниво, но до тук.

Настаняват ни в огромна стая на 49 етаж. Опитваме се да се разберем с рецепция че до 2-3 часа ще пристигне багажа ни и трябва да го получат и да платят парите които са за доставката ( авиокомпанията ни ги възстанови заедно с компенсацията) и тук идва първи сблъсък с "любезните" местни жители. Не можа, не става , обясни го на колегата ... и така 4 пъти. Успяваме с 2-3 долара бакшиш да се договорим с консиержа за това да го получи и предаде плика с парите за доставката (10$). 

Опит за обяд в хотела ... ма то ресторантите не работели, само кафето на етажа на рецепция. Набутваме се в плодовия бар и срещу 10 долара на човек ядеш колкото плодове можеш за 1 час. Да ама нито обстановката става, нито чистотата на мястото отговаря на представите ни, нито обслужването .... та бързо изскочихме и се запътихме из града. 

Обиколка на молове, пазари, намиране на добро ресторантче, вечеря.

Връщане в хотела, багажа е дошъл, но интернета е изчезнал. Нов опит за разговор с рецепция , нова доза "любезно" отношение, непукизъм и вече доволно вбесени се впускаме в търсене на нов хотел ( на интернета във фоайето) въпреки че сме платили този за 2 нощувки.

Сещам се за препоръката  за Конрад хотелите ( не се сещам от кого), аз имам и рожден ден на следващия ден, и букваме нова нощувка за там за следващата нощ. Междувремено изразходих доволно количество изписано мастило на картата им за отзиви и препоръки.

Сутринта бързо изнасяне , хвърляне на багажа в Конрад и газ към дворецa.

Пек, жега... ад. Разгледахме го де, но сила за повече нямахме. От там се изнесохме на уикенд пазара, бяха ни препоръчали павилион 2 като най-добре направен и малко пазар, разхождане, хапване.

Върнахме се до хотела. Приятно изненадани след опита с първия, хората бяха ни настанили багажа в стаята и там ме очакваха торта, плодове, шампанско за рождения ми ден.

Вечерта - метнахме се на едно такси, което по някое време, ни в клин ни в ръкав, спря на средата на булеварда ( това е около 7-8 вечерта) слезе таксиметровия шофьор, обърна се към едно дърво и без притеснение се изпика :) . Продължихме,  разгледахме нощния пазар и отидохме да празнуваме рожден ден :)

 

......

 

 

 

  • Харесвам 5
Връзка към мнение
Публикувано: (редактирано)

На следващия ден (22.05) полета ни е в 17 часа, и оползотворихме времето до него в нова порция зяпане, размотаване и ядене на пад тай :)

Такси до хотела, изчака ни да си вземем багажа и към летището. Таксито беше потресаваща смес от циганийка - таван облицован със син плат на звездички, възглавнички в ярко розово....шофьора си играеше през цялото време докато караше на електронна игра, но оцеляхме и доволни ( за първи път от началото на пътуването се радвахме че си тръгваме от мястото) пристигнахме на летището :)

 

ХОНКОНГ

 

Пристигнахме на 22-ри късно вечерта ( около 23 часа). Отидохме на гишето на HKexpress , дадоха ни компенсацията за багажа заедно с таксата за доставка до хотела за има няма 5 минути общо.

Следващия ден оползотворихме в обикаляне, срещи с познати на дъщеря ми, опитване на кантонийска храна. Вечерта бяхме на страхотен джаз бар с приятели а после и на нощен клуб. Там имахме неочаквана среща с бразилския (вече бивш) футболист Роналдо, снимки, разговори и така до 3 посред нощ.

Следващия ден беше отделен за скок с бънджи от най-високото бънджи в света в Макао, но времето ни изненада - заваля много силен дъжд ( нетипичен за там) и така чак до 5 вечерта когато се отправихме към летището за последния полет - Хонконг - Доха - София.

 

И така приключи пътуването ни с навъртяни 125 км. ходене ( според апликацията на дъщеря ми) за 11 дни, много км. във въздуха, 4 сменени държави и много много впечатления. 

Със сигурност ще се върнем в Япония за по-дълго за да обиколим и други райони, със сигурност ще се върнем и в Камбожа. Банкок бих го избягвала ако мога за в бъдеше а Хонконг ... там май е ясно че отново ще се върнем :)

Редактирано от funny
  • Харесвам 7
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.