Прескочи до съдържание

Кола под наем в Кастейон


Препоръчани мнения

Има на две-три места писано по малко по въпроса.

 

Вчера взех билети за края на юни до Кастейон, като идеята ми е да се вземе кола под наем и да се слезе надолу по  плажовете на Алмерия, които наподобяват много на тези от Фуертевентура.

 

От писаното останах с впечатление, че единствените, които предлагат кола под наем на това летище са Malco. Проверих през   rentalcars и излиза само  същата фирма Malco, като ценните им са идентични за по-евтините класове.

 

Гледах в сайта на Malco и четох какво е писано във форума за тях като условия. Видях доста различни неща, от това което прочетох тук и  в крайна сметка реших да се обадя в офиса, за да се изясни всичко.

 

Несъответствията бях, че уж колите имат пълна застраховка, но когато се започне резервацията предлагат допълнителна пълна застраховка срещу заплащане от 100+ евро за седмица. Ако не се направи, ти блокират минимум 300евро.

Второто беше, че за дизел искаха допълнително 24 евро.

 

Общо се обаждах 3 пъти и говорих  със служителя, който първо ме пита от къде ще я вземам колата.

Оказа се, че колите от летището имат пълна застраховка включена в цената и нямало нужда от допълнителната. В сайта имало грешка.

Първо ми каза, че ще ми дадат дизел, ако имали, да съм го пишел като изискване, но след това видях, че има отметка за целта с цена 25 евро, та пак го набрах.

Като го попитах за дизела, ми каза, че искали 5евро, не знаел защо в сайта пише 25евро.

След това направо ми каза, че ще ми дадат дизел, да го пиша като забележка, но да не отбелязвам платената  отметка в сайта.

Обясни ми, че направо взимали 100е за гориво, които ги връщали след това, но това не е блокировка.

Направих всичко както каза и наистина получих след 20 мин потвърждение, където пишеше, че колата е дизел и е с пълна застраховка включена в цената.

Обаче се оказа, че колите  са  с лимит на пробега, пише го и в условията им.

За класа на ибиса  за 7 дни лимита е 1100км, което е доста малко. Над тези километри се плаща по 8 цента/км, което не ми се струва добре.

Аз калкулирах да мина 2000км за тези 7 дни и това са още 80евро, които трябва да добавя към 208-те  или ще стане  поне 288 евро.

 

Въпреки това имам потвърдена резервация, но днес разрових и намерих, че и goldcar предлагат коли, като ги карат на място, нямат офис.

 

При тях условията са стандартните със сериозна блокировка. За бензиново поло или подобно искат да блокират  1100 евро, което не ми се нрави и съм в процес на обмисляне от коя фирма да взема.

Иначе самата кола поло или подобна за 7 дни се предлага по 3 тарифи.

1. 180 евро без право на отказ и flex условие, където ти взимат пари за гориво 60мин-100макс евро.

2. 190 евро с право на отказ и отново с flex fuel хитринка.

3. 217 евро с право на отказ и full-full fuel.

Видно е, че последната тарифа излиза най-евтина, че е и с право на отказ.

И към трите тарифи се предлага пълна застраховка от 120евро и няма блокаж на пари.

 

В над 50% от случаите, съм карал без допълнителна застраховка, а в Испания никога не съм си правил и се чудя, кой вариант да избера.

Голдкар без доп застраховка или malco, с допълнителните пари за изминати километри.

Варинта goldcar и доп застраховка е безмислен, понеже ще стане 340 евро, което е равносилно на 3000км пробег с malco, без да броя, че Malco ще дадат дизелов автомобил.

 

 

Връзка към мнение

голдкар + външна застраховка, примерно от worldwideinsure? Според мен съвсем без никакво покритие не си струва, особено имайки предвид сравнително символичната цена на външните застраховки. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Ами тогава изглежда нямаш избор и трябва да избереш Malco. Вече алтернатива е, ако си малко по-креативен и вземеш някаква друга кола за най-натоварените отсечки, така че да не прескачаш лимита. Мисълта ми е, че ако някой ден ще караш 500км и тръгваш и се връщаш на същото място, то може само за този ден да наемеш друга кола...

Връзка към мнение
  • 2 месеца по-късно ...

Накрая след днешните добри цени и кодове, платих за кола с Goldcar с пълна застраховка и без лимит на километрите, като общата сума стана по-ниска от на Malco.

Връзка към мнение
  • 1 месец по-късно ...

След като взехме преди седмица колата, нова на 1500км toyota aygo, ми взеха от дебитната карта още 63 евро, като казаха, че ще ги върнат в деня на връщането, ако резервоара е пълен, който е от малките 35л.

Бях чел за блокиране на нещо от сорта на 48-50 евро и се изненадах на 63-те евро. Аз бях платил по-скъпата тарифа, с възможността за връщане на пълен резервоар, връщане на депозита и пълна застраховка.

Попитах служителя как решават колко пари да вземат и ми каза, че всичко е автоматично според колата и не зависело от него, бензина се бил повишил и т.н..

 

 

Вчера върнах колата, но се оказа, че офиса им не работи или по-точно отваря в 20:00 часа, когато каца полета от София. Има процеп на врата на офиса, където да оставиш ключовете. Това ми се струва абсурдно, особено, ако нямаш пълна застраховка и ти блокират между 1100 и 2000 евро, както е според правилата им.

Полета ни бе в 20:30  и реално няма как да се видиш със служител или това трябва да стане в последните минути преди полета.

Аз бях с пълна застраховка и бях спокоен, но ме глождеше връщането на парите за бензина.

 

При взимането, колата беше с пълен резервоар, но точно след 10км падна с едно квадратче електронния показалец. При коли с електронно показване с чертички или квадратчета, никога не знаеш реално колко бензин има. След това установих, че след зареждане до макс, може да се минат между 100 и 130км докато падне първото квадратче.

Когато я върнах я заредих 20-на км преди летището и я паркирах, но както казах, нямаше на кой да я върна. Случайно към 19 и нещо часа, се появи служителя и го попитах за връщането на депозита. Каза ми, че сега не можело нищо да се направи, но да не се притеснявам, щели да го върнат по-късно.

 

Интересното беше, че тези 63 евро бяха разбити на две, депозит за гориво и  smart return в полицата и накрая добавено ДДС, но според него се връщало всичко, даже ми ги подчерта с химикал.

Оставих му ключовете, а той ми даде мейла си, на който да му пиша, ако има проблеми..

 

Тази сутрин видях, че са ми върнали някакви 48 евро, даже имах автоматичен мейл на английски,  но не пишеше защо са само толкова.

 

Много се нервирах, защото ми е писнало от тънките номерца на тези компании и веднага звъннах на кол центъра им, който поне е стандартен номер.

Обясниха ми, че аз съм имал депозит за гориво и друга такса, този  смарт ретърн, която ми давала право да я върна пълна, празна или частично пълна!

При всички случаи тя не се връщала. Отново си вдигнах нервите и  казах, че аз изрично съм взел тарифа пълно/пълно и съм я оставил колата  пълна, а сега изведнъж се е появила нова опция, за която дори не знам.

 

Човека от кол центъра беше много вежлив и каза, да пусна рекламация през страницата им и да пиша, че не съм искал никаква допълнителна опция. Прочетох си първия мейл от резервацията и там си пишеш, че парите за гориво се връщат, след като се върна пълна, даже копирах част от текста в жалбата.

Отделно писах същото и на служителя, който ми даде мейла си от офиса в Кастейон.

 

Преди малко получих мейл от служителя, че е станала грешка и че всичко е върнато, проверих сметките и останалите  пари 15 евро бяха върнати наистина.

Та с тези рент а кари, явно ще става по-трудно, трябва да се гледа с 4 или 8 очи и да се чете всичко и пак има хабене на нерви..макар да бях платил всички възможни опции и застраховки.

Пак добре, че всичко мина бързо, ама си представям да имам блокирани 1000-1500 евро и да чакам благоволението им да ги върнат.

 

 

  • Харесвам 5
Връзка към мнение

някак е симпатично, че когато възникват подобни "грешки", винаги са в полза на компанията :lol: ако мине... и изобщо не се съмнявам, че доста често хората се объркват какво точно и защо са им взели и не се разправят, така че такива дебелашки номера са стабилен източник на допълнително печалба

  • Харесвам 3
Връзка към мнение
преди 10 часа, antea каза:

някак е симпатично, че когато възникват подобни "грешки", винаги са в полза на компанията :lol: ако мине... и изобщо не се съмнявам, че доста често хората се объркват какво точно и защо са им взели и не се разправят, така че такива дебелашки номера са стабилен източник на допълнително печалба

Да бе, как за толкова години,  дето ползваме рент-а-кар кар в чужбина, един не се обърка и не пропусна да прибере някоя такса.:lol:

И все измислят още и още нещо.Преди две седмици, като буквах за Сицилия , освен СРК, дето е уж супер - пълната застраховка, излезе още нещо,  за +2 евро на ден . Хич не го и разгледах, то и без това, пълната застраховка винаги е повече от наема.

Връзка към мнение
Публикувано: (редактирано)

Обикновено да, но последния път с Голдкар, за който става дума в темата, наема беше повече от пълната застраховка 131 срещу 106, чак да не повярва човек. Вероятно това е така, защото съм взел малка кола.

 

 

Иначе единствения плюс от малката кола е, че трудно може да те глобят, а в Испания е пълно с камери и радари.

Редактирано от Alexander
  • Харесвам 1
Връзка към мнение
преди 4 часа, Alexander каза:

Обикновено да, но последния път с Голдкар, за който става дума в темата, наема беше повече от пълната застраховка 131 срещу 106, чак да не повярва човек.

Точно за тях говоря.Следващия път,като вземаш от тях, ще има  "ново 25".:lol:

Редактирано от AlexandraKo
Връзка към мнение
  • 3 седмици по-късно ...

Въпреки, че ми върнаха всички пари два дни, след като се жалвах, днес изненадващо получих мейл от тях.

 

Били разследвали моя случай и видите ли, когато съм взимал колата, аз съм бил избрал да ми сменят опцията Fuel full, със Smart return! Като последната струва 15 евро и мога да не я връщам колата  пълна, като щели да ми вземат пари само за липсващито гориво, разбира се на двойна цена поне.

 

Понеже аз съм върнал колата пълна,  те на добра воля ми върнали тези пари, но ми напомнят да внимавам за в бъдеще какво избирам, защото това не трябвало да го връщат по правило.

 

Наглостта им е безгранична на тези, ще го имам предвид. 

Как няма да ходя пак там, да си поговоря със служителчето. 

 

Омръзнаха ми евтините трикове и рекети на тези хора..

 

 

 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
преди 3 часа, Alexander каза:

Понеже аз съм върнал колата пълна,  те на добра воля ми върнали тези пари, но ми напомнят да внимавам за в бъдеще какво избирам, защото това не трябвало да го връщат по правило...

Е тези свободни изпълнения наистина звучат нагло! Поне да не бяха го писали!

Връзка към мнение

Точно това ме нервира и мен най-много.

Когато взимах колата, всичко беше подготвено, само трябваше да подпиша листите, единствено ме попитаха стандартния въпрос, не искам ли по-голяма кола.

Изрично питах за депозита и горивото, което бе най-важно за мен когато я взимах и след като я върнах и накрая пак глупости на търкалета.

 

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.