Прескочи до съдържание

Lost & Found ?


Препоръчани мнения

Здравейте, може би ако има други Магеланци, разпиляни поне на половина, колкото мен, ще има някой, който да помогне със съвет относно следния ми проблем :D

 

При последното пътуване забравих очилата си в самолета на easyJet, в джоба на седалката пред мен. Тъй като са ми скъпи и много полезни, реших да си ги потърся, и за моя изненада, след многократно препращане на един имейл, от Lost & found бюрото на летището в Рейкявик, ме информираха, че очилата ми са били намерени и предадени там.

 

Зарадвах се малко прибързано обаче, тъй като се оказа, че за да ми ги изпратят обратно, се налага свободно да им предоставя детайлите на дебитната си карта, за да могат да си покрият разходите около шипмънта. На мен разбира се тази идея не ми се нрави особено, затова ги питах дали нямат случайно някоя сметка, на която да мога да им преведа съответната сума, при което типично във викингски стил, ме отрязаха лаконично.

 

Съвети какво бихте направили на мое място? Случвало ли ви се е подобно нещо, и дали случайно се сещате за някоя услуга, подобна на UPS или DHL, която няма да ми струва повече от самите очила?

 

Толкова усилия положих да ги открия, че някак си не искам да ги оставя да висят неупотребявани? Междувременно съм на преглед утре, за да ми изпишат нови очила, та може би този път няма да се изхвърлям много в марката и цената на стъкла и рамки, поне да не ме е яд ако пак ги затрия. :D

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

А не е ли по-лесно някой магеланец, който ще ходи в Рейкявик да ти ги донесе!Аз с удоволствие бих ти свършила такава услуга, ама не предвиждам скоро пътуване по онези земи.:(

А, друго се сетих - ама защо не си ги носиш на верьовка?Има най -различни - от невидими, като тънка кордичка, до верижки. Като не са ти на очите, ще ти висят на врата и няма да ги забравяш никъде.Както и да го погледнеш, очила за корекция на зрението винаги са си сума.

Редактирано от AlexandraKo
  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Понеже мейла нe е криптирана връзка ти предлагам да им се обадиш по телефона и да им дадеш номера на кредитната си карта ако те устройва таксата за доставка. Рискът на подобно нещо не е по голям от резервация през букинг на хотел.

Редактирано от Topfly
  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Нима нямаш дебитна карта, която не ползваш? Или си извади нова към някоя твоя.... Таксата за година ще е минимална. Обади им се и питай за цената на доставката. Вкарай парите в тази ... неползваемата и им дай номера и. 

Редактирано от Таньо
  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Ползваш ли револют? Там можеш веднага да си създадеш няколко виртуални карти. Захранваш си едната колкото е тази сума и готово.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

В допълнение като цяло няма нищо страшно в продиктуване на номера по телефон, преди интернет точно така се е действало с картите :) А Исландия е държава, в която картовите плащания са навлезли сигурно повече от САЩ, така че според няма страшно. 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
  • 3 месеца по-късно ...

The case of the missing glasses - CLOSED

 

Здравейте, исках само да се похваля, че след близо 4 месеца, очилата ми се върнаха благополучно при мен ^_^

 

Много благодаря на П. Кръстев и на всички тук за идеята, която ми дадохте да потърся Магеланец, когато съм в нужда 8)

 

IMG_4971.JPG

  • Харесвам 14
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.