Прескочи до съдържание

Малко помощ за пътуване Нанси-Лион-Монпелие-Безие-Тулуза


EliDion

Препоръчани мнения

Нашите планове са ясни вече, макар да не е организирано по дни. Нанси - Дижон-Лион-Ним-Монпелие-Безие-Тулуза - София. Според проверената до този момент информация най-евтино и лесно ще е с автобус в повечето случаи на OUIBUS. Пътуването ще насочено към разглеждане на градовете, университетите в тях, които ни интересуват, малко море в Монпелие и така. Ако някой има идея за изпробвани хотели и места за похапване на местна кухня - автентична, моля да сподели. Имам и два въпроса към по-запознатите.
1. Във всички градове ли има колелета под наем? Колко се заплаща за тях? Особено в Лион и Монпелие. Едното защото искаме да пообиколим града, а не само забележителностите, а Монпелие т.к. вероятно няма да букнем хотел на първа линия и да можем да се придвижваме  до морето.
2. Може ли да се стигне от Безие до Тулуза по KANAL DE MIDI? Идеята да минем последното трасе по вода много ми допада, но не можах да намеря информация дали е възможно и дали е проходимо навсякъде или до някъде с корабче, после с автобус, после пак с корабче??? Цена, ако някой знае?
А и още нещо, какво е положението с wifi на обществени места?
Благодаря на отзовалите се.

Връзка към мнение

1.Ще ти напиша само с няколко думи за Канал дю Миди.Предвижването не става бързо/не е скоростен воден път/ и отнема доста време.Цените са безбожно високи и според нощувките варират от 1500$ до 4000$.Не е възможно да си наемете лодка за целият път само за превоз и без нощувки.Трябва да проверите дали не може да се придвижвате от град до град,което отново ще ви отнеме много време и пари.Може да се премине  от Тулуза до Безие с корабче.

2.Колелета в големите градове и по-малките такива посочени от теб,са достъпни за наемане.Въртят ми се едни цени от 1-2 евро но не съм сигурен.Цените трябва да проверите в сайтовете на даденият град/община.

 

После ще ти дам още инфо. ;)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

2. Може ли да се стигне от Безие до Тулуза по KANAL DE MIDI? Идеята да минем последното трасе по вода много ми допада, но не можах да намеря информация дали е възможно и дали е проходимо навсякъде или до някъде с корабче, после с автобус, после пак с корабче??? Цена, ако някой знае?

 

Ето ти един сайт от който можеш да се ориентираш за цените.Предлагат се лодки под наем за седмица и там цените не са толкова стряскащи,но също като автомобилите под наем има застраховки и самоучастие.

http://www.canalous-canaldumidi.com/us/rental-prices_r_24.html

А ето тук има и цени по 850 евро за седмица и не се изискват опит и разрешителни:

http://www.southfrance.com/boatrentalsfrance/canaldumidi/

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Благодаря ти, много. Разгледах сайтовете има интересни предложения за лодка за седмица. Ще разгледам още и ще решим дали ще правим този преход, т.к. парите станах доста и вероятно ще го оставим за следващия път. Имайки предвид, че щерката се е насочила към Франция за по-нататъшното си образование, много е вероятно да правим такива преходи по-нататък във времето. :thankyou: за отделеното време.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

А сега и няколко въпроса за пребиваването. Четох из френските теми, но почти никой не говори за Монпелие и Безие. Даже някъде четох, че препоръчвате да се пропуснат Монпелие и Марсилия. Толкова ли е безинтересно там? И дали си заслужава, ако е така да оставаме 3-4 дни в Монтпелие. Искахме малко на плаж да отидем. Да разгледаме града заради университета. Плажа далече ли е от града, къде е добре да се букне хотел, има ли транспорт?

Другия вариант е да останем в Ним и да обиколим - Авиньон и Арл. Но пък те са по-далеч от морето. Или във всеки град по ден.

Ако пък не букна предварително хотел и тръгнем пък където осъмнем - дали ще има къде да спим - за началото на август става въпрос. Не сме претенциозни стига да е двойна стая с баня и тоалетна (общо взето само ще спим там).

Плана от Ним нататък може да променя. Тръгнах на запад защото най-добра ми се видя връзката за София с Роян от Тулуза?

Давайте предложения моля.

Връзка към мнение

Марсилия е много хубав град, не бих го пропуснал

Ним е добра отправна точка, ако сте без кола има безумно евтини автобуси за 1,90 eвро на посока до Арл, Авиньон, Понт Дю Гард....

Връзка към мнение

Без кола сме, но не е проблем да наемем, ако се налага. Мисля, че ще ни е по-удобно с транспорт или с колелета, заради паркирането.

Ровейки из гугъл мап-а се натъкнах на интересни къмпинги, които ги няма в Буукинг. Някой да ги е посещавал и да има отзиви? Като под Салон дьо прованс? Почвам да си мисля, че е най-добре да букна в основните градове хотел - като в Лион и Тулуза, а другите да ги буквам ден за ден или на място. Остава да обсъдя с тийнейджърката идеята. Тя е с добър френски, така че има кой да говори и да разпитва. Единствено багажа ме притеснява, макар че куфарите ще са като за Реян или един куфар и един сак?

Редактирано от EliDion
Връзка към мнение

Плажът в Монпелие по спомени е на 50ина километра от морето, та не знам дали ще си заслужава да се ходи дневно дотам.

Ако искате плаж и релакс, по-добре се насочете към крайбрежните градчета. Ако искате малко по-"културен" туризъм, по-добре Ним, Авиньон и Арл.

 

П.П. Не видях за кога е пътуването, но имай предвид, че през летните месеци по крайбрежните пътища стават големи задръствания.

Редактирано от Роца
Връзка към мнение

Ами искаме комбинация :) Така, че вероятно ще се насочим към полети от Ним или Марсилия или да мръднем посока Ница, през Тулон и Кан за София или Букурещ. И морето пътьом по къмпинги. Как звучи ? Обърках се май. Дааа и другото да уточня след 30.07 доооо 10-12 08. нещо такова като време.

Редактирано от EliDion
Връзка към мнение

Олеле, това е най-натовареното време.. и най-скъпото. Особено около 31/07 - 01/08 стават рекордни задръствания по пътищата (ако не ме лъже паметта, миналата година бяха над 900 км задръстватия по магистралите на тези дати).

Та, предвидете навалица, или голямо чакане, ако пътувате с кола или автобус, или избирайте заобиколни маршрути.

Връзка към мнение

За съжаление това са ни възможностите тази година. до 29.07 е курса на дъщеря ми и на 30.07 ще тръгнем от Нанси надолу, като планираме 1 ден в Лион, и после Авиньон, Ним и после към Ница или в обратната посока към Тулуза. То моето планиране взе съвсем да излиза от плана като чета. Вече се чудя дали да не се приберем и да отидем през пролетта или есента догодина. Роца, ако имаш някакви предложения за маршрут.... моля сподели.

р.р. те ще ходят до Париж и Сент Мало( там наоколо) затова мислехме после надолу да тръгнем.

Редактирано от EliDion
Връзка към мнение

За Лион за един ден: Фурвиера, Стария град, центъра от пл. Белкур до пл. дес Теро, и Круа Рус. Разходка по кейовете и обяд/вечеря в някой традиционен лионски "бушон". Ако ви остане време отидете и до парка Тет д'Ор. 

 

Има колела под наем, но блокират някаква сума по кредитната карта, която отнема известно време да се възстанови, особено ако наемате повече колела с една карта. И беше 1 евро на час или нещо такова. Не съм сигурен дали не трябваше и френски телефонен номер или може би се бъркам с Ница. 

Връзка към мнение

Искам да те питам защо толкова държите да слезете на юг,при положение,че ще сте отседнали в Нанси?

 

Ние ще правим едномесечна обиколка но ще започнем от Ница и ще свършим в Париж.За вашите седем дни и то в разгара на лятото ми се струва лоша идея.

 

Ето ти един маршрут за седмица, около Нанси. ;)

 

-един ден в Страсбург

-един ден в Колмар

-в Елзас доста от селцата попаднали в класацията  "Най-красивите френски села"

-един ден в Троа

-един ден в Дижон

-можете да отидете до Шалон -ан-Шампан

-едни ден в Реймс

 

и то стана една седмица само в региона около Нанси.

 Прованс си го оставете за друго пътуване,там ти трябва време и задължително извън сезона на отпуските. :)

 

П.П. Може да се приберете към България от Баден-Баден.

Редактирано от krasen_denev
Връзка към мнение

Красен, и на мен вече ми се струва лоша идеята. Дъщеря ми ще е в Нанси един месец и имат екскурзии из областта, както и до Париж и до Сент Мало. Затова искахме да е на друго място и да е град с някой от университетите, където ще кандидатства след 2 години. Како тя казва "искам да се влюбя във Франция, за да забравя Англия". Затова избрахме Лион и Ним. Другата ни опция беше Нант и Бордо. Решихме понеже е лятото да го съвместим с морето, но като чета и аз май се отказвам от идеята за морето и ще минем на друг маршрут или ще отидем до Париж и аз да го видя и да отидем до първия избор за университет на отворени врати. А от там към БГ. Може и наистина да обиколим наоколо където не е била. А ако пък се е запознала с местни младежи може и гид да си имаме. :)

Ще разгледам предложенията ти за околността. Плюс това може и да успеем да си уредим спането в общежитията и като отправна точка да наема кола и да обикаляме няколко дни. Ще трябва да проверя и наемането как става, защото нямам кредитна карта, а само виртуална към дебитната. Ще огледам и автобусите, ако разписанията са добри.

 

П.П. Извинявам се, ако съм станала досадна, но това ми е първото пътуване, което планувам сама и ми е доста объркано.

Редактирано от EliDion
Връзка към мнение

Във Франция има сташно много интересни места. От Париж например може да отидете до Honfleur, Dauville, Bayux - там може да съчетаете малко с море, освен това са изключитело живописни градчета и да стигнете до Монт Сен Мишел. В Нормандия е много красив, бурен и леко див бряг. Може да посетите и къщата на Моне с градината в Живерни. Също така и Provins, не е далеч от Париж, средновековно запазено градче и няма много туристи. Има много възможности.    

Връзка към мнение

По твоята програма сме били в Лион (максимум ден за разглеждане; спане в Ibis Lyon Centre Perrache), Авиньон (задължително трябва да го включите; ние минахме транзит за Монпелие и съжалявам; може да си отделите ден за разглеждане и наслаждаване на папския дворец, стария град и т.н. - не е голям град, но за мен е разкошен); Понд дю гард (2 часа за разглеждане); Ним (2 часа за разглеждане); Монпелие (4-6 часа за разглеждане – няма нещо тип УАУ; спане в Ibis Montpellier Centre Comedie); Арл (2 часа за разглеждане); Марсилия (1 ден за разглеждане, включая Шато Иф с корабче и Нотър Дам дьо ла Гард; спане Ibis Budget Marseille Vieux Port). Това беше част от нашата програма Френска ривиера (отделно мога да ти дам инфо за програма Замъци по Лоара ако решите генерално да смените плана). Ако искаш мога да ти пратя нашата програма по пера, навигационни точки, забележителности и т.н. Само ми драсни на ЛС. И да повторя: Авиньон :ok:

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
преди 37 минути , Oldkozel каза:

Ако искаш мога да ти пратя нашата програма по пера, навигационни точки, забележителности и т.н. Само ми драсни на ЛС.

 

Или директно я пусни тук за всички, ако не е проблем :)

Връзка към мнение

01.05.2015 (VIA MUNICH, 4.05 часа престой)

SOFIA TERMINAL 2                                                       06:10

LYON SAINT EXUPERY TERMINAL 2                           12:30

10.05.2015 (VIA FRANKFURT AM MAIN, 1.10 часа престой)

NICE COTE D’AZUR TERMINAL 1                                06:50

SOFIA TERMINAL 2                                                       12:50

 

Ден 1 (01.05.2015, петък)

Пристигане в 12:30 часа. Настаняване в хотел 14:30 часа. Разглеждане Лион. Нощувка Лион (1 нощ)

 

Транспорт летище-хотел

The Rhônexpress Express Tram - http://www.rhonexpress.fr/

Single Ticket 15.80 EUR. All the Rhônexpress stations have automatic ticket vending machines. They accept payment by card (Visa®, MasterCard®, American Express®). Some (at least one per station) also accept payments in cash (€uro coins and notes).

На спирка Vaulx-en-Velin La Soie се прикачваме на Metro A, посока Perrache

 

Забележителности Лион:

-          Place Bellecour

-          Theatres Romains de Fourviere

-          Basilique Notre-Dame de Fourviere

-          Rue de la Republique

-          Musee des Beaux-Arts

-          Place des Terreaux

-          Opera National de Lyon

-          Saint-Jean-Baptiste Cathedral

 

Hop on hop off/single 19 EUR/daily 60 minute intervals from 10:00 to 18:15 - list of stops
1. Place Bellecour
2. Terreaux
3. Mur peint/Saint Vincent
4. Marché Saint Antoine
5. Saint Jean/Vieux Lyon
6. Confluence
7. Notre Dame de Fourvière
8. Parc des Hauteurs
9. Beaux Arts
10. Cordeliers/République
11. Berges du Rhône
12. Rhône Cruise
Loop duration: 1 hour and 30 minutes

 

Нощувка Лион (1 нощ)

Ibis Lyon Centre Perrache

Адрес: 28 Cours de Verdun Perrache
2. La Presqu'îlle
Lyon, 69002, Франция

Телефон: +33478375655

 

Ден 2 (02.05.2015, събота)

Вземане рентакар от гарата. Лион – Авиньон (230 км, 2.5 часа). Разглеждане Авиньон (2 часа). Авиньон – Понд дю Гард (25 км, 0.5 часa). Разглеждане Понд дю Гард (1 час). Понд дю Гард-Ним (25 км, 0.5 часa). Разглеждане Ним (2 часа). Ним-Монпелие (55 км, 1 час). Нощувка Монпелие (1 нощ)

 

Авиньон

(навигация за паркинга Palais des Papes Avignon – ДА СЕ ВКЛЮЧИ ОПЦИЯТА ЗА МАГИСТРАЛА)

Папският дворец с мост Сен Бенезе (Single 13.50 EUR), катедралата Notre Dame des Doms (в нея се намира и мавзолея на папа Йоан XXII), църква Св. Пиер

 

Понд дю Гард (18 EUR тотал паркинг и билети)

(навигация за паркинга Du Pont du Gard – ДА СЕ ИЗКЛЮЧИ ОПЦИЯТА ЗА МАГИСТРАЛА)

This fee gives you access to the whole site and the cultural spaces (Museum, Ludo, Mémoires de Garrigue, Cinema, Exhibition).

 

Ним

(навигация за паркинга Porte Auguste Nimes)

 

Нощувка Монпелие (1 нощ)

(навигация за хотела Le Triangle Montpellier)

Ibis Montpellier Centre Comedie

Адрес: Allee Jules Milhau
Montpellier, 34000, Франция

Телефон: +33499132999

 

Ден 3 (03.05.2015, неделя)

Разглеждане Монпелие. Монпелие – Арл (80 км, 1 час). Разглеждане Арл. Арл – Марсилия (90 км, 1.5 часа). Нощувка Марсилия (1 нощ)

 

Монпелие

-          Jardin des plantes

-          Cathedrale St. Pierre

-          Place Royale et Promenade du Peyrou

-          The Saint-Clement Aqueduct

-          Arc de triomphe

-          St Anne

-          Hotel de ville

-          Place de la Comedie

-          Basilique Notre-Dame-des-Tables

-          Citadelle

 

Арл

(навигация за паркинг Des Lices Arles)

-          Eglise St-Trophime

-          Amphitheatre (les Arenes)

-          St-Trophime Cloister (Cloitre St-Trophime)

-          Place de la Republique

-          Jardin d'Ete

-          Thermes de Constantin

 

Нощувка Марсилия (1 нощ)

(навигация за хотела Hotel Marseille)

Ibis Budget Marseille Vieux Port

Адрес: 46 Rue Sainte
Marseille, 13001, Франция

Телефон: +33892680582

 

Ден 4 (04.05.2015, понеделник)

Разглеждане Марсилия. Марсилия – Сент Тропе (135 км, 2 часа – може магистрала, за да пестим време). Разглеждане Сен Тропе. Нощувка Сент Тропе (1 нощ).

 

Марсилия

-          Basilique Notre Dame de la Garde (на път за Сен Тропе 1 – навигация Basilique Notre-Dame de la Garde)

-          Fort Saint-Jean – free of charge

-          Abbaye Saint Victor

-          Vallon des Auffes et Monument a L’armee D’Orient (на път за Сен Тропе 2 – навигация Vallon des Auffes)

-          Palais du Pharo

-          Cathedrale de la Major

-          Palais Longchamp (навигация Palais Longchamp)

-          Parc Borely (под въпрос на път за Сен Тропе)

-          La Canebiere (главната улица)

 

Сент Тропе

(навигация за паркинга Parking Saint Tropez)

-          St. Tropez Harbor

-          Chapelle Sainte-Anne (навигация Chapelle Sainte-Anne)

-          Eglise Notre-Dame de l'Assomption

 

Нощувка Сент Тропе (1 нощ)

(навигация за хотела Toison Dor)

Toison D'or

Адрес: Route Des Tamaris
Ramatuelle, 83350, Франция

Телефон: +33494798354

 

Ден 5 (05.05.2015, вторник)

Сен Тропе – Кан (80 км, 2.5 часа, навигацията на живописен път). Разглеждане на Кан. Нощувка Кан (1 нощ).

 

Кан

-          Iles de Lerins (2 острова в залива – около 15 евро двупосочен билет до всеки – да помислим)

-          La Croisette (крайбрежната улица)

-          Le Suquet (старият град)

-          Eglise Notre Dame d'Esperance

-          Rue Meynadier

 

Нощувка Кан (1 нощ)

(навигация за хотела Ibis Budget Cannes Centre Ville)

Ibis Budget Cannes Centre Ville

Адрес: 3 Rue Mozart, Carnot
Cannes, 06400, Франция

Телефон: +33892681297

 

Ден 6 (06.05.2015, сряда)

Кан-Антиб (15 км, 0.5 часа). Разглеждане Антиб (2 часа). Антиб – St Paul de Vence (18 км, 0.5 часа). Разглеждане на St Paul de Vence (1-2 часа). St Paul de Vence - Tourrettes-sur-Loup (10 км, 0.5 часа). Разглеждане Tourrettes-sur-Loup (1-2 часа). Tourrettes-sur-Loup - Eze (50 км, 1.5 часа). Разглеждане Eze (1 час). Eze – Menton (20 км, 1 час). Разглеждане на Ментон. Нощувка Ментон (1 нощ).

 

Антиб

-          неземни красоти бла-бла (навигация Parking Du Graillon Antibes)

-          Garoupe Lighthouse et Chapelle de la Garoupe (навигация Phare Antibes)

-          Port Vauban (навигация Ponteil Parking)

-          Fort Carre

-          Cathedrale Notre Dame de la Platea d'Antibes et Musee Picasso

-          Place General de Gaulle

 

St Paul de Vence

(навигация Saint Paul Des Serres)

 

Tourrettes-sur-Loup

(навигация Place de la Liberation Parking)

 

Eze

(навигация Place General de Gaulle parking)

 

Menton

(навигация за хотела Ibis Budget Menton)

-          Basilica St. Michel et Chapelle des Penitents Blancs

-          Old Chateau Cemetery

 

Нощувка Ментон (1 нощ)

(навигация за хотела Ibis Budget Menton)

Ibis Budget Menton Bord De Mer

Адрес: 57 Porte de France
Menton, 06500, Франция

Телефон: +33492100690

 

Ден 7 (07.05.2015, четвъртък)

Ментон – Сан Ремо (35 км, 1 час). Разглеждане Сан Ремо (2 часа). Сан Ремо – Saint-Jean-Cap-Ferrat (50 км, 2 часа – може магистрала за бързина). Разглеждане на Saint-Jean-Cap-Ferrat (колкото, толкова). Saint-Jean-Cap-Ferrat - Villefranche-sur-Mer (6 км, 15 минути). Разглеждане Villefranche-sur-Mer (колкото, толкова). Villefranche-sur-Mer – Nica (8 км, 0.5 часа). Връщане рентакар до 18/19:00 часа (има опция за 24 часа връщане). Нощувка Ница (1 / 2 нощувки).

 

Сан Ремо

(навигация паркинг Parking San Remo)

-          Russian Orthodox Church (San Basilio)

-          Corso dell'Imperatrice (крайбрежната улица)

-          Santuario Madonna Della Costa

-          La Pigna (старият град)

-          Piazza Bresca

-          Piazza San Siro & Concattedrale di San Siro

-          Parocchia Santa Maria degli Angeli (да се прецени)

-          San Remo Casino

-          Teatro Ariston

 

Saint-Jean-Cap-Ferrat

(навигация за паркинг Du Ctre Ccial du Port Parking)

-          Villa & Jardins Ephrussi de Rothschild (13 евро на човек, фри паркинг, 10-18 часа; http://www.villa-ephrussi.com/en/home)

-          Разходка по крайбрежната хубост около полуострова по желание

 

Villefranche-sur-Mer

(навигация за паркинг Le Wilson Parking)

-          Old Harbor (La Darse)

-          Chapelle de Saint Pierre des Pecheurs

 

Навигация връщане кола Ница Gare-Thiers Rentacar

 

Нощувка Ница (1 / 2 нощувки)

Kyriad Nice Gare

Адрес: 35 Boulevard Raimbaldi
Nice, 06000, Франция

Телефон: +33492173939

 

Ден 8 (08.05.2015, петък)

Разглеждане Монте Карло. Нощувка Ница (2 / 2 нощувки).

 

Автобус 100 (1.5 евро), автобус 100х (4 евро), влак (3.6 евро)

Отиване с влак, връщане с автобус. Да се видят спирките на автобуса за връщане!!!

 

Монте Карло

-          Casino Square

-          Oceanographic Museum of Monaco (14 евро)

-          Japanese Gardens (безплатно)

-          Monte Carlo Harbor

-          Place du Palais

-          Opera de Monte-Carlo (до казиното)

-          Saint Paul's Church Monte Carlo

 

Нощувка Ница (2 / 2 нощувки)

Kyriad Nice Gare

Адрес: 35 Boulevard Raimbaldi
Nice, 06000, Франция

Телефон: +33492173939

 

Ден 9 (09.05.2015, събота)

Разглеждане Ница. Нощувка Ница летище (1 нощ).

 

Ница

-          Castle Hill

-          Old Town (Vieille Ville)

-          Promenade des Anglais

-          Place Massena

-          Place Garibaldi

-          Cathedrale Sainte-Reparate

-          Place Rossetti (има сладкарница с 90 вида сладолед)

-          Palais Lascaris

-          Monument aux Morts

-          Cathedrale Orthodoxe Russe St-Nicolas a Nice

-          Basilique Notre-Dame de Nice

-          Palais de la Prefecture

-          Palais de Justice

-          Eglise Saint-Martin dite Saint-Augustin

-          Chapelle de la Misericorde

-          Place Saint-Francois

-          Chapelle Saint-Sepulcre

-          Monument du Centenaire

-          Phoenix Parc Floral de Nice (намира се на летището до нашия хотел)

 

Автобус 99 (6 евро, от ЖП гарата), автобус 23 (1.5 евро, требе да влачим куфарите около 500м от ЖП гарата). Слизаме на Терминал 1.

 

Нощувка Ница летище (1 нощ)

Ibis Budget Nice Aeroport

Адрес: 455, Promenade des Anglais
Nice, 06200, Франция

Телефон: +33892680649

 

Ден 10 (10.05.2015, неделя)

Полет към София

 

10.05.2015 (VIA FRANKFURT AM MAIN, 1.10 часа престой)

NICE COTE D’AZUR TERMINAL 1                           06:50

SOFIA TERMINAL 2                                                 12:50

 

Уточнение към горепосочената програма по мое лично мнение, без да ангажирам който и да било: не виждам смисъл за вземане на хоп он-оф в Лион, доколкото забележителностите са групирани и лесно достижими и пеша (има изкачване по баира към катедралата, но за здрав човек е ОК); трябваше ми повече време в Авиньон; Сан Ремо беше грешка - от музикалните фестивали в миналото с носталгия си мислех, че ще е нещо супер, но уви :-( Прилагам програмата и в word, където има 2 карти.

Cote d'Azur.doc

  • Харесвам 4
Връзка към мнение
  • 3 месеца по-късно ...

Завърнала се от Нанси - френско градче, с размерите на Русе, както писах по-горе мога само да кажа - Как ще ги стигнем французите? - кога? Спах в квартира от Airbnb - супер беше. Непретенциозно стайче, но много чисто  - хазаите изключително готини. Приеха ни много по-рано от обявеното-дори го събудихме момчето. Вечерта убита от път и ходене и мокра до кости си легнах рано - почукаха, за да се запознаем. Като разбраха, че спя цялата къща утихна все едно няма никой. На другия ден на безумно лошия ми английски си поговорихме, макар той да беше очевидно много болен, а тя имаше доста домашна работа, която заряза за да ми обърне внимание. Изключително впечатление ми направи, че почти всички празни фасади, а и около прозорците на места имаше страхотни графити и дори просяците им - поздравяват те усмихнато, ненатрапчиво и не нахално, колкото да видиш, че са там, четейки книга (единия четеше Толстой) с шапка или някакво канче пред тях. Беше ми неудобно да ги снимам.

  • Харесвам 4
Връзка към мнение
преди 2 часа, EliDion каза:

Завърнала се от Нанси - френско градче, с размерите на Русе, както писах по-горе мога само да кажа - Как ще ги стигнем французите? - кога? Спах в квартира от Airbnb - супер беше. Непретенциозно стайче, но много чисто  - хазаите изключително готини. Приеха ни много по-рано от обявеното-дори го събудихме момчето. Вечерта убита от път и ходене и мокра до кости си легнах рано - почукаха, за да се запознаем. Като разбраха, че спя цялата къща утихна все едно няма никой. На другия ден на безумно лошия ми английски си поговорихме, макар той да беше очевидно много болен, а тя имаше доста домашна работа, която заряза за да ми обърне внимание. Изключително впечатление ми направи, че почти всички празни фасади, а и около прозорците на места имаше страхотни графити и дори просяците им - поздравяват те усмихнато, ненатрапчиво и не нахално, колкото да видиш, че са там, четейки книга (единия четеше Толстой) с шапка или някакво канче пред тях. Беше ми неудобно да ги снимам.

Преместих го засега тук, че в промоциите на Райън съвсем не седеше добре :lol:

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.