Прескочи до съдържание

Пуерто Рико


Oshko

Препоръчани мнения

Идеи за какво може да се види за 2-3 дни на острова. Не сме много по музеите, по-скоро по природата. По принцип за там ме запали филмът 'Атентатори', което сигурно изглежда странно, но доста от дестинации ми имат общо с някой филм :)  Жалко, че празникът от филма е през друг сезон (Ноември).

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

 Жалко, че празникът от филма е през друг сезон (Ноември).

 

Изобщо не съжалявай, че точно този карнавал (Националния празник на ПР или Thanksgiving) е по друго време, и ще го изпуснеш. Доколкото видях датите ти в другата тема, ще си на круиза от 26 февруари до 5 март, а точно тогава в целия Католически свят, който включва и Карибите, е седмицата на Карнавала. Така че няма изобщо да си ощетен откъм местни традиционни и културни събития.

Но предполагам ти това добре си го проучил и го знаеш, и затова си избрал точно тези дати. ;)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Ами да се сетя какво правихме ние, цели 5 дни:) Бяхме там Март 2012 и въпреки, че не е дъждовния сезон, такъв дъжд не ме е прал:) И съм живяла във Флорида 8 години, където дъждовния период е дълъг:) 5 дни в Пуерто Рико може би спря общо за 12 часа. На плажа бяхме с дъждобрани, под чадърите с пиня колада в ръка. Значи, ако обичаш такива коктейлчета, задължително пробвай пиня коладата там. Най-добрата ни я правиха половин час за 5 пиня колади, изчака ми се чакането:) , но си заслужаваше, с истински ананас, ягоди, ммм. San Juan стария град е готина разходка, из крепостта, има хубави гледки, посещение на ресторанта, където са измислили пиня коладата (за нас беше задължително понеже си падаме по кулинарния туризъм), там правеха страхотно frozen mojito. Иначе в дъжда обикаляхме из El Yunque, тяхната джунгла, не ме впечатли много, защото в Коста Рика беше уникално в това отношение. Опитахме се да намерим едни кафе плантации, да разгледаме за какво става въпрос, но след 3 часа по едни завои, стигнахме до една доста "смотана", то не си беше и периода на кафето де.

Правихме един тур нощен до фара, из джунглата, на този залив, в който във водата има някакви микорганизми, които светят (казват му Bioluminiscent Bay) във Fajardo. Това там е голяма индустрия, правят tours с каяк и като гребеш из водата и свети. Обаче ние не резервирахме навреме и не бяхме на каяк, а и нямаше останали турове на английски. Според мен е много готино преживяване и си заслужава. По принцип по-хубавите плажове са на западната и южната страна на острова - Карибската. Знам, че Ринкон е известно място за сърф, Понсе в южната част има музеи и е тип колониален. Щяхме да ходим с ferry-то един ден до Culebra, там плажа Flamenco beach беше rate-нат от CNN или някой друг за Top 10 в света (сигурно е пресилено, но предполагам е красив), но с тоя дъжд не ми се седеше 2 часа на някаква лодка в Атлантика:) Ако се сетя за още нещо ще пиша. За съжаление на нашата групичка ни остана най-вече спомена за дъжда:(

  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Бил съм на пуерто Рико  през януари 2007 г. Само хубаво време хванахме, като игнорирам спорадичните drizzles в рамките до половин час. Все пак тази зеленина трябва да се пои, иначе не става. 

 

Аз също изпуснах Кулебра, но бях на по - големия остров Виекес. Ощо взето тези 2 острова се водят по - недокоснати от цивилизацията. Не съм сигурен, но май са били част от военен полигон в миналото.

 

На Пуерто Рико, освен парка с джунглата, самия дорт El Morro си заслужава заради гледките от него. Уж го водят едно от най - големите фортификационни съоръжения в Новия свят, построен от испанците (заедно с форта в Картахена, Колумбия).

 

Останалото е живот - симпатичен стар град в испански стил с пъстри постройки, плажове, коктейли...

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 2 седмици по-късно ...

Писах го в темата за билетите. Пейст тук за систематичност на архивите...

 

Предполагам вариантите са ти Стария Сан Хуан или Кондадо. Според мен Кондадо е по-добре, по-хубави хотели, приемлив публичен плаж, градинки, магазини, ресторанти, барове. Не знам какъв е бюджета, принципно аз бих избирал максимално близко до лагуната.

 

От Кондадо до Стария СХ си за нула време с не много редовни, но климатизирани рейсчета за под долар. Там има безплатни екскурзоводни влакчо-рейсчета с различни маршрути - колониална архитектура, два готини форта, кокосови орехи с/без ром за възстановяване на водно-солевия баланс и така За един ден старият град е ОК.

 

Честно казано СХ писва лесно и бързо - културно и цивилизовано е, не са ми типичните Кариби. Освен това е на океана, плажове и море е ОК, но може да е бурно и хладно. Въпреки това ромче и севиче на брега на океана си заслужават

 

Ако имаш време с една кола под наем посока Фахардо има дъждовна гора El Yunque, ако не сте ходили предполагам би ви било интересно, има и турове... Другото е да засилите на юг, примерно Понсе, там вече са бреговете на Карибско море, много по-добре откъм плажове са ми казвали, аз не успях да стигна дотам.

 

Тъй като вероятно си семейно няма да ти препоръчвам ол инклусив уикендите до Доминиканската република

 

Весело на острова на boriquas и регедона

Връзка към мнение

Ей за това чудо се присетих, виждал съм го във филма Контакт, най-големия радиотелескоп в света, в Аресибо: http://en.wikipedia.org/wiki/Arecibo_Observatory

 

Arecibo_Observatory_Aerial_View.jpg

 

Било на 80-ина км от Сан Хуан, по доста завойчест, но красив път. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Преди 15-ина години Пуерто Рико ми беше мечта. Бях изчела всичко за този остров и сега съм страшно изненадана колко ми е безразлична тази дестинация.

Изобщо, времето променя хората и ако не хванеш момента, току виж птичката отлетяла.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
  • 6 месеца по-късно ...

Да се отчета накратко, каква я свършихме в Пуерто Рико:

Кондадо

post-64-0-82001000-1396881133_thumb.jpg

 

старата пожарна в Понсе

post-64-0-08481500-1396881134_thumb.jpg

 

Старият град на Сан Хуан

post-64-0-27952000-1396881134_thumb.jpgpost-64-0-15344700-1396881135_thumb.jpg

крепостта San Felipe del Morro

post-64-0-93922400-1396881134_thumb.jpg

 

'Банката', пред която Антонио Бандерас и Силвестър Сталоун се гърмяха в 'Assassins (1995)'

post-64-0-36698400-1396881135_thumb.jpg

  • Харесвам 9
Връзка към мнение
  • 4 месеца по-късно ...

Малко позамряла тема:),но да попитам тези, които са посетили Пуерто Рико - къде е най-добре да се отседне на острова, за да е най-удобно за обиколки на местенцата, които си заслужават с кола под наем?Като че ли от прочетеното ми се струва, че около СХ и Fajardo е най-добре?Ако сте останали доволни и от някой конкретен хотел, моля споделете :)

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.