Прескочи до съдържание

Как се добавя пътуване в календара?


Препоръчани мнения

Ако искате да споделите датите на следващото си пътуване, можете да използвате календарната функционалност в magelanci.com. Датите са достъпни само за регистрирани магеланци. 

 

1. Влезте в приложението "Календар": https://magelanci.com/calendar/

 

2. Кликнете върху "Създай събитие" в календар "Пътешествия" (би трябвало да е избран автоматично).

chrome_2017-08-26_10-59-50.png

 

3. Попълнете начална и крайна дата на пътуването. Препоръчва се да сложите отметката на "Целодневно събитие", за да не се налага да посочвате часове, както и да махнете отметката на "Еднодневно събитие", ако пътуването ви продължава повече от ден.

 

Отметката "Повтаряемо събитие" е необходима, ако има събитие, което се случва периодично всеки ден/седмица/месец. В общия случай нашите пътувания не се повтарят регулярно, така че не е необходимо да я цъквате. 

 

Долу вдясно можете да определите часовата зона на събитието, ако искате да сте изцяло коректни с датите, но не мисля че има смисъл да я променяте от София.  

 

chrome_2017-08-26_11-02-27.png

 

4. Опишете пътуването. В полето заглавие е най-добре да добавите държавите, които ще посетите, това е и полето, което ще се вижда на заглавната страница на форума. В полето "описание" дайте повече информация за самото пътуване. 

 

chrome_2017-08-26_11-16-58.png

 

5. Ако желаете, прикачете снимка за корицата и местоположение. Това ще направи събитието ви да изглежда по-приятно в календара и да се появи автоматично карта, която ще показва мястото на пътуването. Не е нужно да попълвате подробен адрес, местоположението ще се генерира автоматично просто като започнете да пишете в полето. 

 

Не е необходимо да асоциирате събитието с албум, предполагаме, че след като не сте заминали няма как да имате снимки от там :) Последното поленце може да позволи други магеланци да отбележат, че се присъединяват към вашето пътуване. 

 

chrome_2017-08-26_11-19-57.png

 

6. Натиснете бутона "Публикувай" и готово!

chrome_2017-08-26_11-21-38.png

 

7. Когато пътуването настъпи, автоматично ще се покаже, че сте на път на заглавната страница на сайта, както и ще има специална иконка под профила ви във форума:

chrome_2017-08-26_11-22-31.png

chrome_2017-08-26_11-23-00.png

 

 

 

 

 

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.