Прескочи до съдържание

Контрол на известията в magelanci.com


Препоръчани мнения

Известията са ни познати от повечето социални мрежи и са мощен инструмент да бъдем бързо информирани, когато има нещо ново, което ни интересува. Важно е да се запознаем с настройките, така че да бъдем известявани само за нещата, които ни интересуват и да не получаваме, например, по 200 известия на ден от целия форум, които да игнорираме, без да им обърнем внимание. 

 

Настройките на известията са достъпни като кликнете на камбанката в менюто горе вдясно:

chrome_2017-08-26_13-46-40.png

 

В горната част на отворения екран са по-глобалните настройки. Ето накратко какво означава всяка от тях:

 

chrome_2017-08-26_13-47-21.png

 

Абонамент за получаване на новини и информация - това е настройка дали позволявате имейли от администратора на сайта (т.е. мен). За четирите и повече години, от които съществува форумът, не съм използвал тази функционалност да изпращам имейли на всички магеланци и през ум не ми минава да я използвам за реклами. Можете да сте сигурни, че няма да злоупотребявам с нея, а ще я използвам само в наистина краен случай. Все пак решението е ваше.

 

Автоматично следване на публикувано и коментирано съдържание - това е състоянието по подразбиране на цъкалката в края на публикувнето на всяка тема/мнение. Ако опциите са избрани ще е включена по подразбиране:

chrome_2017-08-26_13-51-14.png

 

Ако не са избрани ще е изключена по подразбиране:

chrome_2017-08-26_13-51-34.png

 

Винаги можете да си изберете дали да е включена или изключена за конкретно мнение.

 

Известия при автоматично следване на съдържание - това е настройката, която определя как ще получавате известия. Избирането на най-горната опция "Известия при публикуване на ново съдържание" означава, че известията ви се контролират от настройките, за които ще стане дума по-долу. Останалите възможности са за периодично получаване на имейл - веднъж дневно, веднъж седмично или въобще спиране на известията. 

 

Настройки на известията - допълнителни опции, които позволяват да промените доколко агресивни са новите известия, дали да има изскачащ прозорец при ново лично съобщение, дали да се изпращат само имейли между две посещения на форума от ваша страна или да има звукова сигнализация при ново известие. 

 

Известия на браузъра - това са тези известия, които се появяват в долния десен ъгъл, като табът с Магеланци може дори да не е активен. Обикновено ви пита дали искате да ги включите при първото ви посещение на сайта. 

chrome_2017-08-26_14-00-20.png

 

Общо взето, това са основните настройки. Натиснете "Запази", след като ги подредите по ваш вкус. 

 

В долната част на екрана са индивидуалните настройки за събитията, за които искате да бъдете известявани. Имате възможност да изберете дали да са чрез "Списък с известия", което е камбанката във форума, за която стана дума по-рано, или чрез имейл съобщения. Няма да минавам през всички опции, мисля че са достатъчно описателни. Искам да обърна внимание само на тази категория:

chrome_2017-08-26_13-58-14.png

 

Това са известия, генерирани от мен, за събития, които не се поддържат в ядрото на форума. Например известие при превод на магелански мили за потвърдена резервация в booking.com. Може да ги използвам и кампанийно, например да обявя началото на набиране на снимки за новия ни календар. Със сигурност нямам намерение да прекалявам с тях и едва ли ще са повече от 3-4 месечно. Искрено ви препоръчвам да не ги спирате, защото може да изпуснете нещо важно, но пак, контролът е във вашите ръце. 

 

Ами, това е. Отделете няколко минути да настроите известията, както най ви допада, така че със сигурност сайтът да не ви досажда като в същото време не пропускате важни за вас неща. 

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.