Прескочи до съдържание

Южен Кипър за 3дни

Росина

Препоръчани мнения

В края на септември ще бъдем с дете на 8г. в Кипър. Хотела ни е в Ларнака,съвсем близо до Finikoudes.

Единият ден мислим да отидем до Агия Напа, гледам на googlemap , че има много интересни скали "Love bridge" , може и да си направим разходка с лодка. 

За вторият ден много искам да отидем до плажа на Афродита и скалите (между Лимасол и Пафос), но не мога да разбера с автобус как можем да стигнем до там :(  Дали изобщо има близка спирка на автобус, или са достъпни само с кола :wacko:

Редактирано от Росина
Връзка към коментар
преди 40 минути , Росина каза:

В края на септември ще бъдем с дете на 8г. в Кипър. Хотела ни е в Ларнака,съвсем близо до Finikoudes.

Единият ден мислим да отидем до Агия Напа, гледам на googlemap , че има много интересни скали "Love bridge" , може и да си направим разходка с лодка. 

За вторият ден много искам да отидем до плажа на Афродита и скалите (между Лимасол и Пафос), но не мога да разбера с автобус как можем да стигнем до там :(  Дали изобщо има близка спирка на автобус, или са достъпни само с кола :wacko:

Ако някой от вас е шофьор - не се колебайте и си наемете кола, не е толкова много пари за 3 дни, но ще ви е доста по-удобно от автобус и за Ая Напа и за другата посока. Междувременно ще можете да се отбиете на всяко друго интересно за вас място край пътя.

Ако се спрете на този вариант и детето държи на обикаляне - на изток има много интересни плажове в самата Ая Напа и наоколо, ще дадем жокери :)

Не си забравяйте маските и шнорхелите ;)

Редактирано от 45#2
Връзка към коментар

Не съм ходил, но би трябвало това да са автобусите , като тръгват от Пафос

http://www.cyprusbybus.com/Petra_tou_Romiou_0743.aspx

За един ден според мен ще биете доста път и не знам дали си струва

Защо не отидете втория ден до Протарас и Конос бийч?

Връзка към коментар

Конос бийч ми изглежда много пренаселен, а за кола ми притеснява паркирането ^_^

Тъй като ще празнуваме 10та годишнина от сватбата, много ми се искаше да отидем до залив на Афродита след като прочетох това 

"Залив на Афродита

Това е мястото, на което богинята се е родила, излизайки от морската пяна. Традицията на този залив е влюбените двойки да подредят от малките бели камъчета, с които е покрит плажът, началните букви от своите имена и символа на сърце. По този начин те засвидетелстват любовта си. Заливът се намира на пътя между Лимасол и Пафос.

На това място се намира и т.нар. Скала на Афродита. Тя е висока няколко метра и е разположена на самия бряг. От двете й страни се ширят плажове, които са от едрозърнест пясък и малки обли камъчета. По принцип морската вода е спокойна и прозрачна, но в дните, когато духа силен вятър, вълните се разбиват с все сила в скалата и тогава се образува морска пяна, която напомня за пяната от легендата за раждането на богинята."

Връзка към коментар
преди 15 минути , Росина каза:

Конос бийч ми изглежда много пренаселен, а за кола ми притеснява паркирането ^_^

Тъй като ще празнуваме 10та годишнина от сватбата, много ми се искаше да отидем до залив на Афродита след като прочетох това 

"Залив на Афродита

Това е мястото, на което богинята се е родила, излизайки от морската пяна. Традицията на този залив е влюбените двойки да подредят от малките бели камъчета, с които е покрит плажът, началните букви от своите имена и символа на сърце. По този начин те засвидетелстват любовта си. Заливът се намира на пътя между Лимасол и Пафос.

На това място се намира и т.нар. Скала на Афродита. Тя е висока няколко метра и е разположена на самия бряг. От двете й страни се ширят плажове, които са от едрозърнест пясък и малки обли камъчета. По принцип морската вода е спокойна и прозрачна, но в дните, когато духа силен вятър, вълните се разбиват с все сила в скалата и тогава се образува морска пяна, която напомня за пяната от легендата за раждането на богинята."

Конос бийч е действително популярен, особено както съм го виждал - през 2016та в един уикенд в края на юни, когато кипърците имаха някакви празници и на всичкото отгоре беше 40 градуса и всичко живо беше по плажовете. В края на септември няма да е толкова населено, гаранция. Плажът е много живописен и аз не бих го изпуснал :)

Проблем с паркирането в Кипър не съм имал нито един трите пъти - винаги с кола.

Плажът на Афродита е твърде рекламиран, може би затова не се впечатлих чак толкова, целият е от големи обли камъни.

Като алтернатива на Конос и другите пренаселени плажове в Паралимни (fig tree и sunrise beach) намерихме този плаж - беше спокойно, приятно и с много рибки във водата, но от Ларнака пак си трябва кола:

13501791_1160864447311393_6783537267550530235_n.jpg

Редактирано от 45#2
Връзка към коментар
преди 3 часа, bad kid каза:

Ами аз по-горе сложих линк с автобуси, но те тръгват от Пафос :lol:

Първо до там трябва да стигнете.

Благодаря много :biggrin:

А кое според вас е нещото което задължително трябва да се види в Кипър, така да се каже емблематичното?

Връзка към коментар

Шопинга е последното нещо което мислим да правим в Кипър ;) Предпочитам да се насладим природни красоти (въпреки,че ако не пътувахме само с един чекиран багаж, можеше и мол да влезе в плановете ;) )

А на макензи наистина ли прелитат много ниско самолетите?

Връзка към коментар

Плажовете на Протарас и Ая Напа са страхотни, но тази година средата на юни беше фрашкано вече, предишния път бяхме в края на май и беше много по-приятно, само дето беше още хладка водата, но и сега не беше много топла

не знам как ще е края на септември.

струва си да се отиде и до турски Кипър

Протарас

large.protaras.jpg.273e28b70363cb54799e054198d9b9be.jpg

Фиг трий бей, пак в Протарас

IMG_20170614_103116445-01-01.thumb.jpeg.375e6f3bcefc257301268c1fc5301e9f.jpegIMG_20170614_125233534-01.thumb.jpeg.576252189f8719c3abf78e7dd8626a20.jpeg

Кирения

IMG_20170617_160652516-01.thumb.jpeg.fe37df8b981e98631bc69d1c98bed4ab.jpegIMG_20170617_163150778-01.thumb.jpeg.1d3246c5409c209b87c70c940cf51ad1.jpegр

• Харесвам 4
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...

Завърнахме се от нашата мини разходка до Кипър! Изобщо не очаквах толкова много да ми хареса, морето беше толкова топличко и толкова тюркоазено синьо :lol:

В крайна сметка първият ден останахме в Ларнака, плажувахме на Макензи, минахме през соленото езеро до църквата Св.Лазар. Вторият ден имахме круиз на черната перла от Агия Напа, като преди това отидохме до Love Bridge а след круиза до Ниси(ама изобщо не беше като от картичките...пясъчната ивица до малкото островче я нямаше :( ) И третият ден до Никозия.

Може би защото бях тръгнала с нагласата,че няма да е нищо особено, останах очарована, чак мисля да напиша един пътепис ;)

• Харесвам 5
Връзка към коментар
преди 2 часа, Росина каза:

чак мисля да напиша един пътепис ;)

Изявиш ли веднъж желание, вече няма връщане назад и не можеш да се отървеш :)

Връзка към коментар

Росина, предстои ми пътуване подобно на вашето за 3 непълни дни в началото на ноември. Ние също ще сме с база Ларнака. Как се предвижвахте? Взехте ли кола под наем или с градски транспорт? Това ми е голямата чуденка. 

Връзка към коментар

Само с автобуси и таксита.

Коли под наем има буквално на всеки ъгал. Много искахме да си вземем кола 3тия ден (за да комбинираме Никозия с плажа на Афродита), но нямаше нито един отворен офис в 7:30 сутринта. Купувахме само еднопосочни билети и добре,че го направихме , защото на връщане от Агия Напа автобуса отказа на нас и още 4човека(включително и пеленаче) да ни качи, понеже нямаше повече места. Каза ни, че ще има авобус след 10мин(след проведен разговор по телефон уж с негов колега), но автобус така и не дойде и след 30мин. Добре ,че мина едно такси да ни подбере за Ларнака (за 4ма ни взе 25евро...билетите с автобуса ни бяха-14евро)

Сега се сещам нещо за автобусите: На сайта им cyprusbybus.com пише,че децата под 6г. ползват 50%намаление и понеже нашето е на 8г. с качването в атобуса от летището направо купувах 4 билета.На другата сутрин за Агия Напа, шофьора ми даде  билет на половин цена , след като разбра годините и. И от тогава купувахме  детски билет всеки път.

Определено мога да кажа, че съжалявам затова че не взехме кола под наем-изглеждаше ми доста лесно за паркиране навсякъде.

• Харесвам 1
Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.