Прескочи до съдържание

дневник Повторно посещение за 10 дни


Alexander

Препоръчани мнения

Има много подобни активни теми, но при мен ще бъде второ посещение и няма да ходя по ред на номерата както се казва, за това пускам нова тема.

 

Някои хора вече знаят, че преди 3-4 седмици се сдобих с билети за Япония по време на Сакурата или 26.03-06.04, като този път ще ходя с жената и дъщерята.

Понеже аз съм от хората, които обичат да повтарят и потретват държавите, особено когато са им харесали много, с най-голямо нетърпение чакам да отлетим, като желанието ми не е по-малко от първия път.

 

Понеже много съм разказвал за Япония на приятели и роднини, след като купих билетите и се похвалих, един приятел от Мадрид си взе билети през Пекин, както и братовчедка ми от офертата за Фукуока малко по-късно, та станахме голяма група! Те ще са за първи път там, та понякога може да сме отделно.

 

Направих си една дупка-бонус от 10 часа през деня в Сеул на отиване. С голяма радост установих, че се предлагат  безплатни турове от летището  за 1,2,3 и 5 часа, трябва да се резервират он лайн, защото групите са само по 15 души, като големите разходки по 5 часа са различни като места на посещение или казано не се повтарят.

Малките са едни и същи и са в близост до летището или в самото летище.

 

 

Имам някаква идея за план, но не е окончателна, като дните с нощувките не мисля да ги мърдам или само в много краен случай, но местата за посещения, ако се наложи или измисля нещо друго да.

 

Кацането е в Нарита вечерта, ще спим 3 нощи в Токио и ще започна с местата където не успях да стигна предния път, за сега са кметството, рибния пазар и парка Sinjuku, след това свободна програма,  като ще повторя с кеф  някои познати места.

 

Следващите 4 нощи ги планувам в Осака. Предния път спахме в Киото, за това този път няма да спим там най-вече заради цената, а и предпочитам нещо ново.

Местата, които ще се посетят по дни са, първи ден до Киото, поне Златния павилион и може би още нещо и може би парка в Нара.

Останалите дни са за Осака, Кобе и Химеджи, където не съм бил. Ако остане някакво време, ще се запълни с Киото.

 

Следващите две нощи ще са в Хирошима, където отново ще съм за първи път. Изглежда ми интересен град, като единия ден се планува ходене до острова Itsukushima-Miyajima, не знам защо го пишат  с две различни имена...

 

Последния ден е за връщане към Токио ще бъде придружен с една разходка следобед и надвечер в града. Вечерта ще хванем влака за Нарита и ще спим в хотел на  една спирка от летището, понеже хем паса ще свърши, хем полета е в 9:30 сутринта на следващия ден и реших да си спестя ранното бягане от Токио.

 

Някой да има да предложи нещо за виждане извън стандартните Токио, Нико, Каназава, Камакура, Йокохама, Киото и Нара?

 

За сега е това, има много време и може да изменя нещо. В началото мислех двата дни за Хирошима  да бъдат за вътрешността на Япония, Matsumoto и Nagano, след това мислех за Wakayama под Осака, но тези варианти  отпаднаха поне за сега.

 

 

  • Харесвам 1
  • Браво 1
Връзка към мнение

Трудно е да даваш съвети за Япония на някой, който вече е бил там, а е и доста запознат, освен ако не си @samuraika ;), но все пак си мисля, че две нощувки в Хирошима са малко множко, още повече, че някой вече беше правил в един ден и Хирошима, и Мияджима, но ти си знаеш...

Връзка към мнение

Точно Хирошима ми е най-тъмна и неясна. Ако излезе нещо интересно, бих оставил само една нощувка там.

 

Връзка към мнение

Аз успях да обиколя Хирошима и Мияджима за един ден, но програмата беше сгъстена и паса ти покрива всеки транспорт дори и туристическият автобус в Хирошима. Според мен може да се остане 1 нощувка в Хирошима, а защо не и в Мияджима. 2 мисля че ще са много. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Честно казано, ако нямаш някакви планове за многобройни обекти в и около Хирошима, спокойно можеш да минеш дори и без нощувка. С шинкансена от Осака си в Хирошима за около 2 часа мисля, че беше. Сутринта рано го хващаш, до обяд си разгледал атомния купол, мемориала на Садако Сасаки и музея в Хирошима, след това отиваш и до Мияджима (ако не се лъжа, ставаше дума за ходене с някакви фериботи) и вечерта се прибирате в Осака.

 

Бил си в Япония, знаеш, че там всичко се случва около жп гарите, така че ако в Осака си наемете хотел близо до гара Шин Осака (през която минават шинкансените) или Осака (на 1 спирка/ 5 минути  от Шин Осака и после пак с шинкансена), можете да обикаляте за дневни трипове, още повече, че сте с пас.

Връзка към мнение

Мисля да се кача до върха на Мияджима , та не знам колко е възможно това за 2-3 часа общо, дори с лифта в едната посока.

Не знаех, че пасовете покриват туристическите автобуси в Хирошима!

Ами остава да дадете идея, къде да направя още една нощувка евентуално, накрая ще взема да ида до Фукуока..

 

В Токио съм набелязал нощувки в Икебокуро и Шинджуку, а в Осака до Shin-Imamiya Station osaka.

 

В Хирошима хем няма много избор, хем е скъпо..

 

 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

И аз се качвах, но само до края на лифта и после обратно. Мисля че ако се продължи до самият връх беше час-два в посока и тогава ще ти трябва повече време. 

Да, покриваха ми влака от и до Miyajimaguchi Station, ферибота и туристическият автобус в града. Не съм плащал за никакъв транспорт там.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Аз също бих предложила вътрешността. Били сме в Матсумото и много ми хареса... но това ни беше 4 или 5то посещение в Япония. Следващия път като ходим мислим за Хокайдо. Обожавам Токио, но вътрешността има друго излъчване, което си струва. 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

И на мен ми се струва, че ако направите една "дълбока провинция" би било интересно. Разликата е голама и контраста с Токио и Осака е много интересен. Ако не искате да пътувте много - не далеч от Хирошима предлагам Шикоку или Окаяма и нагоре - към Японско море. Само идея - отвори airbnb и разгледай из рйоните които те интересуват - има много ферми, реставрирани старинни къщи и т.н. интересни места и си избери нещо, което те "грабва".

Аз другата седмица отивам във Фукуи, била съм много пъти, но този път ще ходя до едни езера и плаж. Като търсех места за спане попаднах на един рьокан, който се държи от рибар - беше с традиционна закуска, вечеря с прясна риба и едночасова разходка с корабче из залива. Излизаше към 100$ на човек, но си заслужава, като се има предвид всичко включено, аз се отказах, защото имаме двама неядящи риба в групата, но ми е в списъка за "друг път".

Мисълта ми е, че се намират много интерсни места извън отъпканите пътеки с много оригинални преживявания в допълнение.

Потърси около Хирошима - на час-два път, и си направи нощувката там, плюс още една, за да имате поне един пълен ден за "етно туризъм".

 

Ето няякои идеи на пръв поглед:

https://www.airbnb.com/rooms/1019530?location=Okayama&children=1&infants=0&adults=4&guests=5&s=L-I3RWNt

 

https://www.airbnb.com/rooms/13031620?location=Okayama&children=1&infants=0&adults=4&guests=5&s=L-I3RWNt

 

https://www.airbnb.com/rooms/3000814?location=Okayama&children=1&infants=0&adults=4&guests=5&s=MdBMZSyR

 

https://www.airbnb.com/rooms/3783954?location=Okayama&children=1&infants=0&adults=4&guests=5&s=MdBMZSyR

 

Редактирано от samuraika
  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Ами какво да кажа, Самурайка ме хвърли в тъча отново и сега ще имам доста за гледане и проучване!

При нея няма празено, всичко което ми е казала и предния път съм го оценил като отлично попадение и съвет.

Връзка към мнение

Ще следя темата с интерес, тъй като и ние обичаме да се връщаме на местата, които са не харесали, а за Япония нямя да чакаме дълго. Като ходихме миналата година се бях подготвила за 2 дни в Коя-сан, но не успяхме да стигнем до там. Отделно имам огромно желание за Наошима заради модерното изкуство и вероятно следващия път ще отидем. Спомням си, че кьто се подготвях, samuraika  ми беше дала и много интересни идеи, но не мога да намеря точно къде. Отделно нещо Накасендо пътя ми е влязъл в главата, но ще видим. Ще се вдъхновявам от тук.  

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
преди 11 часа, Alexander каза:

 

В Токио съм набелязал нощувки в Икебокуро и Шинджуку, а в Осака до Shin-Imamiya Station osaka.

 

 

 

 

Ние бяхме в този хотел в близост до гара Ikebukuro. Всичко беше ok. 

Исках да кажа Hotel Metropolitan в Токио,  на 3-4 минути от най-близкия изход на гара Ikebukuro посока хотела. 

 
Редактирано от Георги
Връзка към мнение
  • 4 месеца по-късно ...

Все още нямам напълно ясна програма, но са ясни нощувките, кога и къде.

 

3 нощи в Токио, ще се види това което не е видяно, градината Gyoen и вероятно още някоя,  качване на кметството, рибния пазар, а някои неща ще се повторят.

 

4 нощи в Осака, като един ден ще се ходи до Koyasan,  планувани  Himeji и Kobe.

За Киото и Нара ще има само един ден, понеже съм бил там и ще ида само заради златния павилион и евентуално парка със сърните в Нара.

 

2 нощи в Хирошима, като е плануван острова Itsukushima.

 

1 нощ  до Нарита, понеже хем JR изтича, хем самолета е сутринта.

Връзка към мнение

Сигурен ли си за двете нощи в Хирошима? Защо не помислиш за една нощ на някое по-забито място? Поразгледай из airbnb - има разни нощувки в храмове, старинни къщи, провинциални селца...А нали ще сте и със щерката този път - може едно годене до Гибли музея на връщане към Токио с нощувка някъде из Шизуока примерно...?

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Нощувките са сигурни вече. Мислех и забито място, но много се накъсват и както каза и ти, се губи време в смяна на места..

Хирошима я мислех с 1 нощувка, но при плануваното ходене и бродене до острова ще си замине почти деня, което значи оставяне на куфари по локъри и пр.

Изобщо 1 нощувка където и да е, си е малко кофти, предния път имах два пъти такива в Камакура и Каназава. Този път имам само една, но тя е по принуда, реално само ще стигнем да спим в хотела вечерта в Нарита.

 

Този музей в Токио не го бях чувал, ще го разгледам по-обстойно.

Плановете не са твърди с изключение на нощувките, само имам някои насоки и мога да бъда много гъвкав.

 

От всичко планувано най-тъмно ми е посещението на Koyasan. Само знам, че има частна линия, нещо като теснолинейка, но ще трябва поразгледам как най-лесно да стигна до там от Осака.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

За Коясан всички пътеводители обясняват за частната линия Нанкай от Осака до Хашимото (най-бързо е с експреса, но за него се доплаща). От Хашимото се взима теснолинейката до планината, а после и кабинка до самия връх.

Почти никъде не се споменава, обаче, че има една JR линия, която ходи от Нара до Хашимото и макар и по-дълго време (с 30 мин. повече) пести около 1000-1500 йени в посока ако си с пас. Освен това минава по много красиви провинциални места и селца. Разцъкай по Хайпърдиа от Осака до Хашимото (Уакаяма) с JR - ще ти изкара някакви варианти, но ще минават по обиколни линии.

Връзка към мнение

Бях ги гледал тези варианти и аз, но понеже няма да тръгвам от Нара, а от Осака, не ми стана ясно кой маршрут да избера.

30 мин не ме бъркат изобщо, особено, ако се спестяват толкова пари, все пак сме 3-ма и в двете посоки сумата ще нарасте доста, а и ако е много красиво направо няма какво да умувам.

Ако тръгна от Осака към  Хашимото  виждам, че може да се мине през два маршрута, вътрешен и крайбрежен, червен и син на моята картинка.

През червения трябва да се смени влака на Oji, но го дава като по-бърз маршрут.

 

 

Untitled2.jpg.e94d51ddd2158354f81e882e01c62f28.jpg.

Та кой от двата препоръчваш?

Редактирано от Alexander
Връзка към мнение

Червеният маршрут, този през Оджи. До там си с бързите влакове, а от Оджи продължаваш по една локална линия, която вурви из живописна долина.

юСиният маршрут на твоята картинка е основно по линията за летището - бутаница с хора с големи куфари. Ако искаш от любопитство - може да се върнете по нея. За целта от Хашимото трябва да отидете до Уакаяма и от там - експреса за Осака.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 1 месец по-късно ...

Вече пътуваме към Осака, приключихме с Токио.

С кодовете и апликацията на Дайнърс се хващат много мрежи включително в Шинкансена, от където пиша сега. 

 

Сакурата в Токио е в разгара си.

Рибния пазар е много интересен, но кръчмите наоколо са доста скъпи и са силно туристически като гледам.

 

Сега във влака две малки деца се гонеха по пътеката на пълна скорост, през 2-3 вагона в продължение на 5-10мин, естествено не бяха япончета. Бутаха включително стюардесата и пр.

 

Преди малко най-накрая се появи майка им и ги събра. Канех се да й кажа very good, беша някаква скандинавка според мен, говореше на странен език.

 

Следващата спирка в Осака.

 

 

  • Харесвам 8
Връзка към мнение
Дани Магелани
преди 3 часа, Alexander каза:

Вече пътуваме към Осака, приключихме с Токио.

С кодовете и апликацията на Дайнърс се хващат много мрежи включително в Шинкансена, от където пиша сега. 

 

Сакурата в Токио е в разгара си.

Рибния пазар е много интересен, но кръчмите наоколо са доста скъпи и са силно туристически като гледам.

 

Сега във влака две малки деца се гонеха по пътеката на пълна скорост, през 2-3 вагона в продължение на 5-10мин, естествено не бяха япончета. Бутаха включително стюардесата и пр.

 

Преди малко най-накрая се появи майка им и ги събра. Канех се да й кажа very good, беша някаква скандинавка според мен, говореше на странен език.

 

Следващата спирка в Осака.

 

 

А ползвал ли си кода от резервацията в Букинг за интернет?

Връзка към мнение

@Alexander колко време ще пътувате от Токио до Осака и колко излиза цената на тази отсечка с шинкасена  ? Весело прекарване :)

Редактирано от edbloom
Връзка към мнение
преди 17 минути , edbloom каза:

@Alexander колко време ще пътувате от Токио до Осака и колко излиза цената на тази отсечка с шинкасена  ? Весело прекарване :)

Не съм Александър, но по спомен около 2,5 - 3 часа беше с шинкансена. Цената не я помня, но знам, че с едно ходене от Токио до Осака и обратно се избиваше цената на JR pass, който е около 208€, така че би трябвало да е около 100€ в едната посока.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Пътуването е 2,5-3 часа можеш да го видиш в сайта на хипердия. Не знам колко струва с jr pass съм, но грубо са ти отговорили с колко билета се избива.

Осака не ме впечатли като град, с изключение на замъка, за разлика от всичко друго, но и няма как всичко да впечатлява.

Химеджи е гвоздея на сакурата за мен. 

Утре продължаваме за Хирошима.

 

По време на сакурата има много повече хора от нормалното особено по забележителностите.  Казвам го на всички с почасовите планове, просто няма как да стане. Днес в Хинеджи пускаха на групи и чакахме поне 30мин само за централната част. По спирките също е зле положението особено събота и неделя.

За сега правим между 22-24 до 30км на ден вървене. Само по гарите се навъртат поне  3-4км.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
На 9/15/2017 в 1:40, Alexander каза:

С голяма радост установих, че се предлагат  безплатни турове от летището  за 1,2,3 и 5 часа, трябва да се резервират он лайн, защото групите са само по 15 души, като големите разходки по 5 часа са различни като места на посещение или казано не се повтарят.

линк може ли за тези резервации?

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.