Прескочи до съдържание

Мексико - бързи въпроси

Георги Матеев
rik4o
Съобщението е добавено от rik4o

Това е тема за бързи въпроси, свързани с Мексико. Какво е бърз въпрос? Това е въпрос, който има достатъчно конкретика, така че да му бъде отговорено с до 2-3 отговора, т.е. въпрос, който не предизвиква дискусия. Примери:

- Какви са температурите през май в Мексико Сити?

- Може ли да шофираме в Мексико с българска шофьорска книжка?

Има и друг тип въпроси, които може да изглеждат бързи, но да са въпрос на лично мнение и може да предизвикат дискусия. За тях се пуска отделна тема. Примери:

- Кое да изберем - почивка на плажа или руините на маите?

- Опасно ли е за туристи в Мексико?

Възможно е да решите, че въпросът ви е бърз, да го пуснете тук и да се зароди дискусия - няма лошо, ще бъде отделен в нова тема, да не се чудите :)

Разбира се, ако искате да обсъдите цялото си пътуване в детайли, винаги пускайте нова тема. По този начин най-добре ще си го проследите от първите въпроси до самото пътуване и разказите ви след него. 

Препоръчани мнения

На 22.03.2021 г. в 10:10, Marisha каза:

Ние ползвахме https://avantrentacar.com/ , доволни сме. 

Аз също мога да препоръчам AVANT на базата на две наемания- през миналата и през тази година. Коректни и на отлични цени при сравнение с другите фирми на/около летището в Канкун. Офисът им не е на самото летище, за това осигуяват трансфер от/до терминалите.

Най-ценното е, че в цената имат включена застраховка и си спестявате задължителното (и супер изнервящо) пазарене за застраховки при получаване на колата при доста от другите фирми.

• Харесвам 5
Връзка към коментар
  • 5 седмици по-късно ...
На 19.02.2020 г. в 16:03, Цвета каза:

Има ли начин с автобус да се стигне от Четумал/Бакалар до Флорес/Тикал без преспиване в Белиз?

Зависи дали искате да минавате през Белиз. 

Може да отидете до Palenque, което е в Мексико и от там да пресечете границата с Гуатемала. Флорес е на 40 мин с автобус от границата. 

На 18.02.2020 г. в 23:09, stanislavpp каза:

Някой с инфо дали може да се плати входа за Теотиуакан с карта или приемат само кеш?

По спомен само в кеш, но ако още е важен въпроса - ще се обадя да ги питам, най-лесно е така. 

Като цяло е хубаво да имате винаги в джоба 500-600 песос, на дребно, по 20-50- 100 песос, за дребни разходи. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
На 22.02.2020 г. в 11:45, Marisha каза:

Ще трябва да купувам билети Мексико сити-Канкун. Колко време трябва да оставя за минаване на паспортен контрол и стигане до терминал за вътрешни полети?

Ако емиграционните не ви забавят нещо (за което рядко имат основание, когато сте турист) се минава доста бързо - 10 мин крачене от терминала, 5-10 мин опашка, за вътрешния полет можете да се селф-чекирате и да оставите само багажа - още 20 мин .. не забравяйте, че трябва да минете секюрити поне 40 мин преди полета. 

Бих препоръчал поне 2 часа между кацане и излитане.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
На 12.10.2020 г. в 4:56, feel_the_rush каза:

Някой случайно да е пътувал Гуадалахара - Пуерто Ваярта с кола и да каже как е пътя? Чуда се между 2 вариянта - магистралата и планинския преход. Идеи?

Да го бях видял това навреме... еххх ...  Живях във Ваярта 2 години. Пътувал съм по всички възможни начини и маршрути. Ако нямате бърза работа, препоръчвам планинския път - има няколко завоя повече и тук-там дупки, но си заслужава - има хубави гледки, няколко прекрасни селца по пътя. 

Сложете му 1.5 часа отгоре на този път във сравнение с магистралата, без да броим спирките. 

Ако все още имате нужда от информация - питайте. 

• Харесвам 2
Връзка към коментар
  • 6 месеца по-късно ...

2:40ч и съответно 1:40ч достатъчни ли са, за да прикачиш полет от Европа за Канкун (и обратно) на MEX airport? Пътуването е само с Aeromexico. Нямам представа колко далече са терминалите на вътрешните и междуконтиненталните полети.  

Връзка към коментар
преди 19 минути , vivo каза:

2:40ч и съответно 1:40ч достатъчни ли са, за да прикачиш полет от Европа за Канкун (и обратно) на MEX airport? Пътуването е само с Aeromexico. Нямам представа колко далече са терминалите на вътрешните и междуконтиненталните полети.  

Ако си на един билет, да. Ако си на различни билети, 1.40ч може да ти е малко.

• Благодаря 1
Връзка към коментар
  • 2 седмици по-късно ...

Чудя се как да направя полетите Мадрид-Мексико сити-Канкун-Мадрид. С Иберия гледам, но само Мадрид-Мексико сити и Мексико сити - Мадрид се получава по-скъпо, отколкото Мадрид-Канкун и Канкун - Мадрид с прекачване в Мексико сити. Страннна работа. Най-лесно директно да взема Мадрид-Канкун, но искам да останем и няколко дни в Мексико сити. Или да не оставаме в Мексико сити 🙂 

Връзка към коментар
преди 28 минути , Eva eva каза:

Чудя се как да направя полетите Мадрид-Мексико сити-Канкун-Мадрид. С Иберия гледам, но само Мадрид-Мексико сити и Мексико сити - Мадрид се получава по-скъпо, отколкото Мадрид-Канкун и Канкун - Мадрид с прекачване в Мексико сити. Страннна работа. Най-лесно директно да взема Мадрид-Канкун, но искам да останем и няколко дни в Мексико сити. Или да не оставаме в Мексико сити 🙂 

Има една испанска нискотарифна самолетна компания, Air Europa, не е много популярна в Европа- въпреки името си. Влез им в сайта и виж цените до Мексико. А защо не пътуване Мексико Сити- Канкун с местен автобус? А всъщност, зависи с каква цел отивате там. Ако е за почивка с море и слънце, да, Канкун. Но ако е с културно- туристическа цел- Мексико Сити и около него.

• Благодаря 1
Връзка към коментар

Съвсем близо до Канкун са Valladolid и Mérida, два страхотни колониални града с богата култура. Да не говорим, за уникалните руини на маите, които могат да се посетят в района. За мен, местната кухня, е сред най-добрите в Мексико. Сумарно съм прекарал около 5 месеца в Мексико и съм  обикалял доста, но полуостров Юкатан, ми е най-любимия район, без да ходя на плажен туризъм. Но за мен Канкун е просто входна/изходна точка, а не атракция, но има уникални места на полуострова, градски туризъм във Valladolid и Mérida  и приключения в стил Индиана Джоунс с отдалечени руини в джунглата(Калакмул) и кулинарен туризъм, а ако човек иска, може и на плаж да отиде, макар да не е задължително.

• Харесвам 8
  • Браво 1
Връзка към коментар

Аз също ровя за Мексико в този момент и попдам на темата. Колко дни може да препоръчате като минимум за обиколка на Ютакан? Пътуването е с деца, ако има значение. 

Иначе днес гледах полети на Търкиш от София през Мексико сити до Канкун. Не знам възможно ли е стопът в Мексико сити да е по-дълъг.

Връзка към коментар
Преди 1 час, irinata каза:

Аз също ровя за Мексико в този момент и попдам на темата. Колко дни може да препоръчате като минимум за обиколка на Ютакан? Пътуването е с деца, ако има значение.

Зависи, какво точно искате да посетите, ако се търси някакъв баланс, може да се направи минимум, който да включва, 2 дена за плаж, като това може да стане в Тулум и така да се посетят и уникалните руини там. Повечето хора, искат да посетят и някой от известните градове на маите, за посещение на Чичен Ица, може да се използва като база колониалния град Ваядолид, в който има и сеноте . Край руините на Чичен Ица има и друго сеноте, което може да се посети заедно с руините. До Ваядолид има и други руини, тези на Ек Балам, те са погълнати от джунглата и усещането е като от филм за Индиана Джоунс, доста различно от голите руини на Чичен. Аз лично, задължтелно бих отишъл и до град Мерида, самият град може да се разгледа за 1-2 дни и да се използва като база да се посети Ушмал, друг известен град на маите. Това, за мен лично е абсолютен минимум и аз  бих си отделил десетина дни, ако останат няклко дни, след изпълнението на програмата минимум, може да се посетят атракции по крайбрежието в района на Канкун, като Акумал, това, в последните дни преди полета обратно.

• Харесвам 9
Връзка към коментар
  • 3 седмици по-късно ...
На 10.11.2021 г. в 22:18, nomad каза:

Зависи, какво точно искате да посетите, ако се търси някакъв баланс, може да се направи минимум, който да включва, 2 дена за плаж, като това може да стане в Тулум и така да се посетят и уникалните руини там. Повечето хора, искат да посетят и някой от известните градове на маите, за посещение на Чичен Ица, може да се използва като база колониалния град Ваядолид, в който има и сеноте . Край руините на Чичен Ица има и друго сеноте, което може да се посети заедно с руините. До Ваядолид има и други руини, тези на Ек Балам, те са погълнати от джунглата и усещането е като от филм за Индиана Джоунс, доста различно от голите руини на Чичен. Аз лично, задължтелно бих отишъл и до град Мерида, самият град може да се разгледа за 1-2 дни и да се използва като база да се посети Ушмал, друг известен град на маите. Това, за мен лично е абсолютен минимум и аз  бих си отделил десетина дни, ако останат няклко дни, след изпълнението на програмата минимум, може да се посетят атракции по крайбрежието в района на Канкун, като Акумал, това, в последните дни преди полета обратно.

Благодаря за отговора. Сдобихме се с билети вече, като ще сме на мексиканска теритрия 14 нощувки. В интерес на истината не знам още как да ги поделя, но мислих като начало- Акумал, Ваядолид и Холбокс. Много се колебая дали да пътуваме до Bacalar? Може би ще пропуснем Мерида, децата им оисва от градове и руини и може би ще акцентирам повече върху фауната и морския живот. 

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 4 часа, irinata каза:

Благодаря за отговора. Сдобихме се с билети вече, като ще сме на мексиканска теритрия 14 нощувки. В интерес на истината не знам още как да ги поделя, но мислих като начало- Акумал, Ваядолид и Холбокс. Много се колебая дали да пътуваме до Bacalar? Може би ще пропуснем Мерида, децата им оисва от градове и руини и може би ще акцентирам повече върху фауната и морския живот. 

Bacalar абсолютно не е за пропускане , абсолютно си заслужава шофирането 2,5ч в посока от Тулум , ще ви остане прекрасен спомен за цял живот . Баядолид са му достатъчни няколко часа , за обяд и разходка. 

Връзка към коментар
преди 2 часа, bledo каза:

@irinata с коя компания ще летите. Оглеждам се за билети до Мексико Сити ама нещо високи ми се струват цените. Може ли малко напътствия ...

Много изгодни ги взех с TUI от Манчестър, до там с Easy jet. Излязоха ни по 430Евро на човек. Края на януари. Има още промоции. 

tui.co.uk

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 9 часа, bledo каза:

@irinata с коя компания ще летите. Оглеждам се за билети до Мексико Сити ама нещо високи ми се струват цените. Може ли малко напътствия ...

Тези дни покрай многото промоции мярнах нещо с TAP Portugal от Барселона и Мадрид до Канкун (от където може да се вземе вътрешен полет до Мексико сити) за ок. 260€ - проверете и там за вашите дати, току-виж излязло нещо!

Връзка към коментар
преди 13 часа, irinata каза:

Много изгодни ги взех с TUI от Манчестър, до там с Easy jet. Излязоха ни по 430Евро на човек. Края на януари. Има още промоции. 

tui.co.uk

@irinata, @Янко Велков   Благодаря Ви.

Наистина предложението от Манчестър е добро, но е само до Cancun.

Моята цел е тихоокеанското крайбрежие на Мексико. Района на Acapulco и Zihuatanejo.

Вътрешния полет от Cancun не е добра опция ....

• Харесвам 1
Връзка към коментар
преди 23 минути , bledo каза:

@irinata, @Янко Велков   Благодаря Ви.

Наистина предложението от Манчестър е добро, но е само до Cancun.

Моята цел е тихоокеанското крайбрежие на Мексико. Района на Acapulco и Zihuatanejo.

Вътрешния полет от Cancun не е добра опция ....

TUI имат полет и до Puerto Vallarta.

Връзка към коментар
преди 14 минути , Childish каза:

TUI имат полет и до Puerto Vallarta.

Да ... видях тази опция, но цената на този полет много по-висока :   309,00 British Pounds до Cancun vs 449,00 British Pounds до Puerto Vallarta

Връзка към коментар

Извинявам, се че не е по темата. Обаче се присетих, че не си резервирах места в самолета. Според вас задължително ли е при презокеански полет и фамилия с 2 деца на 5г. ? 

Връзка към коментар
  • 1 месец по-късно ...
На 17.11.2018 г. в 4:25, stanislavpp каза:

Бодвам тук  - http://www.cancunmap.com/cancun-vacation-planner.html

този направо безценен сайт за района на Ривиера Мая , има отговори на всички въпроси при планирането на пътуване в този регион .

Сайта нещо обаче не работи.

• Харесвам 1
Връзка към коментар
  • 4 седмици по-късно ...

Някой пътувал ли е скоро с Aero Mexico?  Харесала съм си едни билети за след месец, но нали са във фалит и се чудя доколко мога да разчитам, че ще тръгна и най - вече - да се върна.

Връзка към коментар

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.