Прескочи до съдържание

Югоизточна Азия - бързи въпроси

Георги
Георги
Съобщението е добавено от Георги

Това е тема за бързи въпроси, свързани с Югоизточна Азия. Какво е бърз въпрос? Това е въпрос, който има достатъчно конкретика, така че да му бъде отговорено с до 2-3 отговора, т.е. въпрос, който не предизвиква дискусия. Примери:

- До къде отиват BTS влаковете в Банкок?

- Кога е фестивала Loy Krathong?

Има и друг тип въпроси, които може да изглеждат бързи, но да са въпрос на лично мнение и може да предизвикат дискусия. За тях се пуска отделна тема. Примери:

- Краби или Пукет?

- Колко дни са нужни за Ангкор?

Възможно е да решите, че въпросът ви е бърз, да го пуснете тук и да се зароди дискусия - няма лошо, ще бъде отделен в нова тема, да не се чудите 🙂

Разбира се, ако искате да обсъдите цялото си пътуване в детайли, винаги пускайте нова тема. По този начин най-добре ще си го проследите от първите въпроси до самото пътуване и разказите ви след него. 

Препоръчани мнения

Публикувано:
На 11.12.2023 г. в 21:31, Blagovesta78 каза:

Здравейте, в средата на януари сме планирали няколко дни в Сием Реап.Доколкото разбрах разглеждането на Ангкор става като си наемеш шофьор (гид) и той те кара от храм на храм.Бихте ли препоръчали някой от който сте останали доволни?Друго освен Ангкор интересно за разглеждане?

Здравейте, миналата година ползвахме това момче и бяхме много доволни. Буквално 2 дни ни превозва къде ли не. Препоръчвам ви го с две ръце https://www.tripadvisor.co.uk/Attraction_Review-g297390-d25579571-Reviews-Phanha_guia_y_chofer_de_Angkor-Siem_Reap_Siem_Reap_Province.html

• Благодаря 1
Публикувано:

Здравейте в момента съм в Пукет, след посрещането на Н.Г останах сама, по план трябваше да изкарам 15 дни плажуване.

Поради визовите промени трябва да напусна на 03.01 или в близките няколко дни.

Реших като най-бюджетен вариант да видя Куала Лумпур за три-четири дни и да се върна, но четейки форума  и  други установих  че има доста прилични плажове в близост до КЛ и се чудя дали да направя 3-4дни градски обиколки и 5-6 дни плаж  след като да се прибера за България.

Предложения как да подобря планът са добре дошли🤓

Мисля да си купя билет за

6-7.01 за КЛ, може би малко рискувам с тайландци🤔

Публикувано:
На 27.10.2023 г. в 15:29, ZORI каза:

Здравейте! Предстои ми и на мен пътуване в тази посока Пукет- Тайланд, но ще влезем от Малайзия.  Пишете за багажа, колко последно са кг. За визата разбирам,че е по евтино е чрез посолството, вие каква вадихте и колко струва.  Приемам всякакви съвети и планове за Пукет имаме една седмица,  но сме без програма за сега  Може и по късно да ми отговорите, аз имам време, ще пътуваме януари. Благодаря Ви!

Мога да ви посъветвам когато ходите на еднодневни екскурзии примерно до симилановите острови, ако някой от вас не се интересува от шнорхелинк още в началото на трипа да кажете на екскурзовода.

Така ще  може да ви остави на крайната спирка (всички острови са на 5-10мин един от друг) и ще прекарате един прекрасен ден на прекрасен плаж, вместо да тичате по графика на гмуркачите.

Честно казано, ако го знаех в началото на трипа щях да си прекарам много по-добре.

Програмата е доста разпокъсана 50 минути на първия остров плаж, после 40мин. на лодката ако не се гмуркате, после още 40 минути на друг остров,

един час обяд и един час "релакс"  в който се чудиш кое по-напред да направиш да се печеш ли, да влезеш в най-синьото море което си виждал или да храносмилаш и хайде по лодките. 

• Харесвам 2
Публикувано:
преди 27 минути , lessa каза:

Мога да ви посъветвам когато ходите на еднодневни екскурзии примерно до симилановите острови, ако някой от вас не се интересува от шнорхелинк още в началото на трипа да кажете на екскурзовода.

Така ще  може да ви остави на крайната спирка (всички острови са на 5-10мин един от друг) и ще прекарате един прекрасен ден на прекрасен плаж, вместо да тичате по графика на гмуркачите.

Честно казано, ако го знаех в началото на трипа щях да си прекарам много по-добре.

Програмата е доста разпокъсана 50 минути на първия остров плаж, после 40мин. на лодката ако не се гмуркате, после още 40 минути на друг остров,

един час обяд и един час "релакс"  в който се чудиш кое по-напред да направиш да се печеш ли, да влезеш в най-синьото море което си виждал или да храносмилаш и хайде по лодките. 

то всичките трипове саа така....и джеймс бонд и пи пи и рая..само на рая и корал е малко повече времето на единия за плаж

Публикувано:
На 3.11.2023 г. в 9:43, DaBo каза:

@antranik3101

П.С. Ще сте в КЛ по новогодишния период и украсите по моловете ще са уникални. Както и парка зад Сурия мол. Ще има и много добри намаления. 😉

Ооопааа до кога са намаленията, току-що си взех билет за 07.01 малко по нощите.

Предполагам че граб ще ми свърши работа за придвижване до хотела.

Ще се радвам да се видим ако разполагате със свободно време 🤓

Публикувано:
преди 1 час, Grishkata каза:

то всичките трипове саа така....и джеймс бонд и пи пи и рая..само на рая и корал е малко повече времето на единия за плаж

Да, точно затова на кораловите ми хареса най-много и по същата причина се отказах от Джеймс Бонд и пи пи

Публикувано:
преди 20 часа, lessa каза:

Ооопааа до кога са намаленията, току-що си взех билет за 07.01 малко по нощите.

Предполагам че граб ще ми свърши работа за придвижване до хотела.

Ще се радвам да се видим ако разполагате със свободно време 🤓

Честно, не знам докога са намаленията. То едните свършват, започват следващите.

Граб от летището ще свърши чудна работа. Но сега съм на круиз и се връщам в КЛ следващата седмица.

Публикувано:

Здравейте, страхотен форум с много полезна информация.

Предстои ми пътуване до Банкок за 1 седмица в края на януари. Планът ми е 2-3 дни в Банкок и през останалото време да отидем с жена ми някъде на хубав плаж.

Чудя се дали има смисъл да ходим до Пукет или Краби или да заложим на Патая с посещение на близките и не толкова близките острови. Някой ходил ли е по островите там и може ли да препоръча някой.

Публикувано:
На 3.01.2024 г. в 12:26, lessa каза:

Егати, много са ги съкратили. Преди 7-8 години на Симилан на първия остров престоя беше около 3 часа с обяд, после на тоя със скалите около 2 и накрая малко шнорхелинг.. 

• Шок 1
Публикувано:
преди 13 часа, bts каза:

Здравейте, страхотен форум с много полезна информация.

Предстои ми пътуване до Банкок за 1 седмица в края на януари. Планът ми е 2-3 дни в Банкок и през останалото време да отидем с жена ми някъде на хубав плаж.

Чудя се дали има смисъл да ходим до Пукет или Краби или да заложим на Патая с посещение на близките и не толкова близките острови. Някой ходил ли е по островите там и може ли да препоръча някой.

В Патая се ходи без жена. 😂 

Сега сериозно, отивайте надолу, плажът на Патая е ужасен. Ако ви е чак такава драма още един полет - koh larn е приличният плаж до Патая . С много уговорки плажът на Jomtien, ама нищо общо с плажовете на Пукет и Краби 

• Харесвам 1
Публикувано:
преди 9 часа, VVP каза:

Егати, много са ги съкратили. Преди 7-8 години на Симилан на първия остров престоя беше около 3 часа с обяд, после на тоя със скалите около 2 и накрая малко шнорхелинг.. 

За съжаление промяна не е положителена

Публикувано:
преди 22 часа, DaBo каза:

Граб от летището ще свърши чудна работа. Но сега съм на круиз и се връщам в КЛ следващата седмица.

То и аз кацам в неделя вечер, както се случи 🤓 ще стискам палци

• Харесвам 2
Публикувано:
На 4.01.2024 г. в 14:07, DaBo каза:

Граб ще свърши ли работа до плажа Morib(или да се ориентирам към друг транспорт), този ми се вижда най-близо, но бих го сменила, ако има по-добро предложение.

С оглед на това къде е плажа мисля направо от него да се  ориентирам към летището, естествено след няколко дни плажуване.

Публикувано:

Колебая се между няколко хотела в КЛ с оглед на късното пристигане към 23:30 и времето което ще отнеме от летището до хотела ми трябва 24 часа рецепция, на някой от хотелите не е много ясно обозначено.

Axon Luxury Suites KL

Traders

Tropicana The Residence By Klcc

Royce KLCC Kuala Lumpur City Centre

П.П. Съжалявам, малко съм индианец не успях да открия как да приложа линковете към хотелите.

Публикувано:
преди 2 часа, lessa каза:

Граб ще свърши ли работа до плажа Morib(или да се ориентирам към друг транспорт), този ми се вижда най-близо, но бих го сменила, ако има по-добро предложение.

С оглед на това къде е плажа мисля направо от него да се  ориентирам към летището, естествено след няколко дни плажуване.

В този регион най-добър е плажът в Порт Диксън, ама не очаквай нещо и от двата. Има и отливи, и самото море не е от най-чистите. Много са близо до голямото индустриално пристанище Порт Кланг, което обслужва КЛ и цяла Малайзия.

От КЛ до тези дестинация може би ще е трудно да се хване граб.

Трейдърс хотел мисля, че имат 24 часова рецепция. За другите не знам. 

• Благодаря 1
Публикувано:
преди 3 часа, DaBo каза:

В този регион най-добър е плажът в Порт Диксън, ама не очаквай нещо и от двата. Има и отливи, и самото море не е от най-чистите. Много са близо до голямото индустриално пристанище Порт Кланг, което обслужва КЛ и цяла Малайзия.

От КЛ до тези дестинация може би ще е трудно да се хване граб.

Трейдърс хотел мисля, че имат 24 часова рецепция. За другите не знам. 

Мерси, явно ще плажувам на някой басейн на незнаен етаж.

Щом на Пукет успях да се изрина от водата, представям си там какво ще е 😣😣😣

Публикувано:
22 hours ago, T.E.Lawrence said:

В Патая се ходи без жена. 😂 

Сега сериозно, отивайте надолу, плажът на Патая е ужасен. Ако ви е чак такава драма още един полет - koh larn е приличният плаж до Патая . С много уговорки плажът на Jomtien, ама нищо общо с плажовете на Пукет и Краби 

Ще те послушам и ще скочим до koh lanta. Ще се радвам, ако някой препоръча среден клас хотел там до 100 евро на нощувка. 

Евгени Димитров
Публикувано:
преди 15 часа, lessa каза:

Колебая се между няколко хотела в КЛ с оглед на късното пристигане към 23:30 и времето което ще отнеме от летището до хотела ми трябва 24 часа рецепция, на някой от хотелите не е много ясно обозначено.

Axon Luxury Suites KL

Traders

Tropicana The Residence By Klcc

Royce KLCC Kuala Lumpur City Centre

П.П. Съжалявам, малко съм индианец не успях да открия как да приложа линковете към хотелите.

С бързият влак от летището до града отивате за 33 мин - 55 рингита, ако се вземе двупосочен, има отстъпка. После от централната гара си викате един Grab и сте на хотела. Сложете го около час предвижване. Ако запазвате през букинг, вижте на самите хотели има “често задавани въпроси”, прегледайте ги или сам им задайте такъв, дали имат 24 часа рецепция. И един бонус, идете някоя вечер на Скай бара в W Hotel, като се качите горе, ако ви питат дали имате резервация, кажете че идвате да си вземете коктейл от бара само и си оставате там. Точно до Петронас е хотела и има невероятна гледка към тях. 

IMG_9004.jpeg

• Харесвам 5
Публикувано:

Пак съм аз, минавам да питам при кацането в КЛ разглеждат ли документите както в Тайланд.

В смисъл билет за връщане резервация в точното място в което ще се настаниш application-а за влизане ясно че трябва да има.

Питам защото още не съм решила дали ще се прибирам от КЛ и съответно не съм си променила билета с който принципно трябваше да летя от Пукет 🤔🧐🤔

Евгени Димитров
Публикувано:
преди 6 минути , lessa каза:

Пак съм аз, минавам да питам при кацането в КЛ разглеждат ли документите както в Тайланд.

В смисъл билет за връщане резервация в точното място в което ще се настаниш application-а за влизане ясно че трябва да има.

Питам защото още не съм решила дали ще се прибирам от КЛ и съответно не съм си променила билета с който принципно трябваше да летя от Пукет 🤔🧐🤔

Мен лично нищо не ме питаха, само печат и дотам. 

Публикувано:
43 minutes ago, lessa said:

В апликацията , която се попълва онлайн за издаване на виза се попълва необходимата информация , която им трябва.Ние от летището до хотела си взехме такси(бус) 180 рингита , но бяхме 6 човека с доста багаж.Бяхме отседнали в Shangri-la.

Публикувано:
преди 2 часа, antranik3101 каза:

В апликацията , която се попълва онлайн за издаване на виза се попълва необходимата информация , която им трябва.Ние от летището до хотела си взехме такси(бус) 180 рингита , но бяхме 6 човека с доста багаж.Бяхме отседнали в Shangri-la.

Попълних си чинно application-а при което получих автоматичен генериран код на мейла и загубих ориентация🫣

Не разбирам къде трябва да го използвам този код

Публикувано:
6 hours ago, lessa said:

Попълних си чинно application-а при което получих автоматичен генериран код на мейла и загубих ориентация🫣

Не разбирам къде трябва да го използвам този код

Ами нас на гишетата нещо не ни искаха,предполагам че в системата им ги има.За всеки случай ги имах на телефона ако се наложи

• Благодаря 1
Публикувано:

Имам канселиран полет на Vietnam airlines. Купен е директно от тях. Намирам си резервацията в сайта им, там пише че е канселирана, но не намирам никъде опция, за промяна на полета или за искане на рефънд или каквото и да било друго. Има ли някой опит с канселиран полет от тях? Изпратили са ми писмо на пощата с телефони и фейсбук, но аз разчитах че ще мога през сйата им сменя с друг подходящ полет.

Публикувано:

Нямам опит с тях , но обикновено при анулация няма опция за смяна на полет 👍. Възстановяването на сумата ще е автоматично .

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

• Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.