Прескочи до съдържание

Кола под наем - Дъблин


Препоръчани мнения

 Търся помощ при наемането на кола за седмица в Дъблин. Изчетох доста теми, но се пообърках дори повече и имам няколко въпроси:

1.Видях,че на някои брокери Супер Кавърите не покриват стъкла и гуми ,а на други не намирам пълните условия?

 

2.Примерно фул протекшън на ренталкарс изглежда покрива всичко или все пак е по-добре да се закупи подобен от външен застраховател?

 

3.Имам КК, която покрива всички нива на предлаганите застраховки, но има лимит 3300€. И ако все пак се използва  застраховката на КК, блокираната сума  "hold" ли е или е депозит?  Ако е депозит ,заради foreign transaction fee 3%, ще хвръкнат още  100€ при сума от 3000€ , а ако е само холд , не би трябвало да има такса...

 

 Съвети?  

 

Редактирано от stanislavpp
  • Замислям се 1
Връзка към мнение

Оказва се, че ако искам наема да е без CDW , тоест за да ползвам пълната застраховка на КК , всички доставчици ще блокират 5000€, с изключение на Dooley rentacar , които ще блокират 3000€ , но за тях четох доста негативни отзиви именно от клона на Дъблинското летище.

 

През експидия намирам цени от 60-70€ и още 70€ за допълнителна тяхна застраховка, която уж е с 0 самоучастие. Или по-добре само да рентна през тях и допълнителна застраховка през https://www.icarhireinsurance.com

 

Някой да препоръча проверена компания в Ирландия?

 

Economy car hire виждам, че са с ново име и никъде не успях да намеря цената на тяхната пълна застраховка( top-up ) включваща гуми,стъкла и т.н.

 

Връзка към мнение

Ако си с пълна застраховка нищо не ти блокират, блокират само, ако не вземеш пълната застраховка. По моему можеш да си караш без никаква застраховка, както направихме ние. Има риск, но е доста по-малък отколкото да платиш цената на застраховката. Ние буквахме през райн аир и ни се падна Europcar. Нямахме никакви проблеми, освен да ги убедим, че пълна застраховка не ни трябва. А, и за седмица за форд фокус, което в последствие се указа пежо 406, ни взеха 90 евро и ни блокираха околко 1000 евро.

Редактирано от Боян Димитров
  • Харесвам 2
Връзка към мнение
преди 17 минути , Гост каза:

@stanislavpp, дай ми точните си дати - и часове - за наемането. 

П.П. Rentalcars са външен застраховател. 

9.30ч. на 17.10 Дъблин до 08.30ч на 24.10 Дъблин

13.00ч на 24.10 Бирмингам до 16.00ч на 26.10 Бирмингам  ( мисля да наема за 2 дни за разходка до Стратфорд Ъпон Ейвън и Оксфорд ). Всички полети са на Раян: София - Дъблин - Бирмингам - София.

 

Редактирано от stanislavpp
Връзка към мнение
преди 9 минути , Боян Димитров каза:

Ако си с пълна застраховка нищо не ти блокират, блокират само, ако не вземеш пълната застраховка. По моему можеш да си караш без никаква застраховка, както направихме ние. Има риск, но е доста по-малък отколкото да платиш цената на застраховката. Ние буквахме през райн аир и ни се падна Europcar. Нямахме никакви проблеми, освен да ги убедим, че пълна застраховка не ни трябва.

Имах предвид, че пълната застраховка на КК важи само, ако е отказан дори базовият CDW  и тогава,  те блокират 5000€.  Ако оставя застраховката на КК настрана, и купя от доставчика пълна застраховка ,тогава не блокират нищо. С базов CDW ,самоучастието е до 1600€ , със SCDW e по-малка, но и тя не е пълна,защото не покрива стъкла,фарове, мигачи..

Връзка към мнение
преди 4 минути , stanislavpp каза:

9.30ч. на 17.10 Дъблин до 08.30ч на 24.10 Дъблин

13.00ч на 24.10 Бирмингам до 16.00ч на 26.10 Бирмингам ( мисля да наема за 2 дни за разходка до Стратфорд Ъпон Ейвън и Оксфорд за два дни).

 

 Виж тези опции:

 

http://www.economycarrentals.com/CarSelection3.aspx?a=2675FA&b=269D3C&d=1332&c=1332&e=3134&f=3134&g=474250&h=455552&j=40&k=8&l=3&m=0&n=1&o=0&p=08&q=0&r=38&t=905&s=0&u=3&v=jrIMkUXnzBKBA3iIYxWZf7SGdsgmklzVap%2f4mkxXwiOEiWGQjBWRFRELp%2f2UeFFM9MfVUgjPzHVIVhv%2fhgPlVd2sWfi5NqwqyNtP3Dr2wTiGvKB4OArAmnVXd0UZG1bspUtvtEkCOfKFrW2Fofk3nH0xKOwCAdDW&l02=38;905;1332&l50=28

 

Economycarental са много добър последник. Най-ниската цена на наем ти се предлага за 55,26 GBP - от летището. Тя си има пълна застраховка, но е с excess 1500 EUR (нещо нормално). При този наем имаш два избора:

 

- да сключиш пълна застраховка с посредника Economycarental -> цената ти става 147,00 GBP.

- да сключиш застраховка само за excess-a - коментирали сме го някъде, трябва да изрова линка за Българя, беше от сорта на 40 GBP

 

И в двата случая застраховката се явява външна и ще ти блокират 1500 EUR, но си защитен, обаче при проблем първо ще платиш и после ще клеймваш разходите.

 

Има и трети избор - да сключиш пълна застраховка от самия доставчик, но не съм убедена доколко е разумно да се разчита на това - просто не знаеш кой е самия доставчик. 

 

Ако тези варианти не ти носят спокойствие, ще потърся и наем с пълна застраховка сега.

 

 

Връзка към мнение

Благодаря, аз  от тях тръгнах (ползвах ги преди година в Кипър и нямам забележки), но тяхната пълна застраховка всъщност не е пълна (не покрива гуми,стъкла и т.н.) и не зная дали е оправдано в сравнение с някоя външна пълна застраховка ( от типа на icarhireinsurance , експидия и т.н.)  или да рискувам с Dooley - да платя по-скъп първоначален наем, да откажа всякакви CDW/SCDW  и да ползвам пълната застраховка на Чейс картата...

Редактирано от stanislavpp
Връзка към мнение

@stanislavpp, втори вариант - с Holiday auto.

 

https://www.holidayautos.com/en/book?_$ja=tsid:70707|cgn:uk&clientId=456265&utm_source=TravelSupermarket&utm_medium=Meta&utm_campaign=&pickupMonth=9&pickupYear=2017&pickupDate=17&pickupHour=10&pickupMinute=00&pickupLocationId=11&returnMonth=9&returnYear=2017&returnDate=24&returnHour=08&returnMinute=00&returnLocationId=11&age=33&refID=805428772&currency=GBP&airPort=1&residency=United Kingdom&residencyId=GB&carGroup=3&merchantRef=180824937901&PPC=1&NOLOG=1#/vehicles

 

Виж Opel Astra на Trifly - £ 63.27. Dooley нямат добра fuel policy, не бих ги предпочела независимо от малко по-ниската цена.

После отвори условията: 

Условия: deposit amount of EUR 2000, т.е. 

Collision damage waiver (CDW): Includes 13.5% tax.; Excess 2,000 EUR

Complete cover package: 19 EUR per day. Includes 13.5% tax.; Excess 0 EUR

Тоест, 7*19 -> + 133 EUR и ще си напълно застрахован. Тази сума се плаща на гишето, не на посредника, за да имаш 0 excess. 

 

Тук също е вариант - да сключиш застраховка само за excess-a - коментирали сме го някъде, трябва да изрова линка за България, беше от сорта на 40 GBP

Breakdown assistance - също се заплаща допълнително. (това е включено при economycarrental). 

 

Хайде смели сега информажията и питай пак :) 

преди 4 минути , stanislavpp каза:

Благодаря, аз  от тях тръгнах (ползвах ги преди година в Кипър и нямам забележки), но тяхната пълна застраховка всъщност не е пълна (не покрива гуми,стъкла и т.н.) и не зная дали е оправдано в сравнение с някоя външна пълна застраховка ( от типа на icarhireinsurance , експидия и т.н.)  или да рискувам с Dooley - да платя по-скъп първоначален наем, да откажа всякакви CDW/SCDW  и да ползвам пълната застраховка на Чейс картата...

Точно така - затова не сключваш никакви застраховки, но задължително плащаш допълнителна excess застраховка, която ти покрива всичко - около 40 GBP на година. 

 

Dooley нямат добра fuel policy - full -> empty, от която винаги си на загуба. 

Връзка към мнение

Благодаря отново!

 

Един бърз въпрос към запознатите - изобщо има ли разлика между супeр complete кавърите на брокерите  и такива закупени примерно от  https://www.icarhireinsurance.com/или https://www.worldwideinsure.com/ ?

Редактирано от stanislavpp
Връзка към мнение
В момента, stanislavpp каза:

Благодаря отново!

 

Един бърз въпрос към запознатите - изобщо има ли разлика между супър кавърите на брокерите  и такива закупени примерно от  https://www.icarhireinsurance.com/или https://www.worldwideinsure.com/ ?

Не. Разликата е само в това, което е включено. За доставчика на услугата те всички са външни застрахователи.

Връзка към мнение

Enterprise ми отговориха , че блокират само 250€ при използването на пълна застраховка от eligible КК .  Те са убедително с рейтинг 1 на Дъблинското летище , лошата е че са по-скъпи 2-3 пъти от Авис и техните производни Бъджет,Трифти и т.н.  На прима виста , ако се избере евтина оферта и се добави външна пълна застраховка ,цената ще е по-ниска със само 50$ , и ще избера спокойствието на Enterprise . А и в случай на настъпила щета, вероятно комуникацията между мен,  базирана в САЩ рентакар компания и САЩ КК  ще е по-лесна... Оставя да намеря и тяхна оферта  под 200€ за седмица( 17.10-24.10).

Връзка към мнение

Ако ти трябва референтна точка, бях взел кола от Avis с пълна застраховка, леко я бях ожулил и добросъвестно си признах, но нямаше никакви драми и след 5 минути си тръгнах. Естествено, бях много ербап, защото колата беше служебна и нямаха никакви данни по мои карти, но всичко мина много лесно и културно. 

 

Не очаквай обаче комуникацията с Enterprise да е по-лесна заради щатския произход на картата ти. Всички фирми масово оперират франчайзи и качеството не е особено консистентно между локациите. Това е двоен проблем при ползването на брокерите, които пък стига фирмата да им даде отстъпка, предлагат всичко на кило. Т.е. това че с даден брокер си бил доволен в Англия, не значи че същия е ок в Кипър, всичко в крайна сметка опира до фирмата, от която наемаш на практика. Но поне в Ирландия огромна част от наемите са от американци, така че поне няма да мигат на парцали като им кажеш, че искаш да откажеш техните застраховки и всичко да е на картата. 

 

Въобще, четейки темата, малко минаваш в препланиране. То и аз обичам, особено за колите под наем, всичко да ми е изчистено :)

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.