Прескочи до съдържание

Любими марки тениски от мерино?


Eager_Traveler_Paul

Препоръчани мнения

Привет, банда!

 

Новичък съм и много ми харесва ентусиазмът и че е жив форума, вихрят се разговори разнообразни. Поразгледах по темите, не видях някой да е говорил за мерино вълна, та да попитам и да си направим една интересна дискусия (моля ви се, простете ми, ако някой все пак е отварял такава тема, момче с очила съм, такова...) . :biggrin:

 

От известно време се каня да си взема нещо (може би тениска), изработено от мерино и ми е интересно някой има ли любим/изпробван продукт и съответно марка? Като пътувам обичам да го правя с по-малко багаж, главно лейърчета и катерачески бързосъхнещи дрехи или някакви спортни, лекички. Не се мачкат, пера ги и след няколко часа са сухи и готови. Няма нищо по-отвратително от натъпкани до горе раници и вмирисани фанелки, които да си носи човек до вкъщи обезкуражен. Напоследък много си мисля дали да не хвана да си дам половината ненужни дрехи и да накупя няколко удобни и качествени, да пренаредя гардероба - те и за ежедневно ползване са ненадминати. Ей такива мисли като кондори ми кръжат в главата, особено пък докато съм на работа, лелее...

 

Моите любими продукти, които са ми свършили безкрайна работа по пътувания, са едно долнище Sherpa, с което се гордея и много ми помага при вятър и мизерии в планината; една риза лятна на Eddie Bauer, дето като я смачкам става с големината на юмрук. Kупих си я 50% off от един празен мол в Невада, даже е леко спортно-елегантна. Ако отидете на съвещание с нея няма да ви се намуси шефа. Имам и един Mammut base layer, намерих си го от магазин втора ръка, май Мания беше... 

 

Та мисля да инвестирам в мерино вълничка, че не се вмирисва, проветрява и е перфектна за път. Гледам словаците от Zajo са пуснали промоция за фанелките - по 60 лв. ги дават.

https://www.zajo.net/bg/бельо-мъжки/bjorn-merino-tshirt-ss-gray.p5658-13.html

 

Някой носил ли е Zajo мерино? Или пък си харесвате някоя друга марка? Има ли нещо на пазара, което да е г/д в човешки ценови диапазон? Честно казано съм готов и малко отгоре да дам, стига да знам, че ще е качествено. Все пак понякога не може да се прави компромис с добрата материя :) Ох, то и раница ми трябва нова...абе ако ми препоръчате нещо изгодно направо да взема да си направя пакет и да се самоизненадам.  :lol:

 


Disclaimer: фирмите, дето съм ги споменал по-горе не ми дават пари за реклама. А щеше да е супер, а? 

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Мериносовата вълна наистина е някаква вълшебна материя. Доста хора имат непоносимост към вълна, при мен е слабо изразена - т.е. мога да нося вълнени неща, но не и на голо. С мериносовата вълна нямам никакви такива проблеми и не се усеща никакво раздразнение на кожата. Конкретен опит имам с едни зимни чорапи, които ползвах за колоездене, направо е магия как след 2 часа каране след това чорапите все едно не са носени. 

 

Недостатък е цената, но специално за сериозните планинари мисля, че вълната е почти задължителна. Изкуствените материи много бързо почват да ухаят, а памука попива и започва да тежи и да мокри допълнително. 

  • Харесвам 2
Връзка към мнение

Погледни icebreaker, новозеландска мерионосова вълна свръх премиум качество, много от продуктите им са с доживотна гаранция.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Честно казано, за тениски или т.нар. base layer не виждам предимство на вълната пред полиестера. Единствено, че вълната се вмирисва по-малко. Полиестера е по-лек, по-износоустойчив, поема много по-малко влага(пот), съхне в пъти по-бързо и е 5-6 пъти по-евтин. Да не говорим, че вълнените тениски трябва да се перат само на ръка или ако се перат на машина без центрофуга, защото се свиват и стават неизползваеми, а по време на няколкоседмично пътешествие, това може да създаде проблеми.

Редактирано от nomad
  • Харесвам 2
Връзка към мнение

И аз живо се интересувам, ще следя темата. 

А за по-сериозно планинарство  практикувам на голо тънка вълнена блуза и върху нея следващите нива. 

Връзка към мнение
  • 10 месеца по-късно ...

В Декатлон има доста евтини блузи от мерино вълна. Естествено не ми допадат цветовете, така че ще събудя малко темата с идеята да получа предложение в периода с намаления за други производители .

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.