Прескочи до съдържание

Организиране на папки в Google Photos


Препоръчани мнения

Преди време разбрах, че Google Photos предоставят неограничено място за качване на снимки (при лимит от 16 мегапиксела, ако не ме лъже паметта, което ми е достатъчно за снимките ми за спомен). 

 

Реших да го използвам като втори архив на фотосите си, но се натъкнах на проблем, че не мога да пресъздам дървовидната структура на папките от харда ми. А тя е Година ==> Месец ==> Място. В Google Photos организацията е по албуми, които не могат да съдържат под-албуми.

 

Моля за съвет или идея как може да се заобиколи това неудобство! Или пък да се използва някоя друга облачна услуга с неограничено място.

 

Редактирано от vorbis
Връзка към мнение

Благодаря за съвета! Ще стана доооста на брой албуми. Но явно това ще бъде част от "цената", която ще трябва да платя, за да ползвам този безплатен неограничен облак.

 

Иначе хубавото е, че като отида на екскурзия някъде, вечерта мога да се прибера вкъщи или в хотела и снимките и клиповете от деня да се ъплоуднат в облака, така че ако междувременно се случи него непредвидено с телефона, снимките/клипчетата поне ще бъдат спасени. 

Връзка към мнение

Опитай да си направиш дървовидната структура на папаките в Gogole Drive и link-ни албумите. Не съм сигурен ,че ще работи, но е много вероятно да стане. Тук е описано как може снимките от Google Photos да се виждат в Google Drive:

https://support.cloudhq.net/how-to-enable-google-photos-folder-in-your-google-drive/

Връзка към мнение
преди 18 часа, Rumiana каза:

Уфф, голямо дрЪво е туй Google Photos - и аз се боря с него като прасе с тиква, но засега е 1:0 за Google Photos... :(

Всичко е въпрос на навик, както и на знание, какво точно искаш да направиш и качиш. Аз го ползвам от поне 6-7 години,тогава се казваше Picassa, толкова съм свикнала, че нямам никакви грижи. 

Връзка към мнение
преди 23 минути , bori каза:

Всичко е въпрос на навик, както и на знание, какво точно искаш да направиш и качиш. Аз го ползвам от поне 6-7 години,тогава се казваше Picassa, толкова съм свикнала, че нямам никакви грижи. 

Еее, Пикасата беше цвете, беше интуитивна, организацията на снимките беше много по-добра, и аз я ползвах много години, но според мен Google Photos е крачка назад... Както и да е - може би аз не съм ги изучила още както трябва... -_-

Връзка към мнение
На 9/27/2017 в 19:11, vorbis каза:

дървовидната структура на папките от харда

Свали си приложението на Пикаса за качване на снимки. То все още поддържа качване по папки, създавайки отделни албуми за всяка, като след ъплоуда трябва да отидеш в настройките на Гугъл Снимки и да активираш компресирането на каченото. Не можеш да имаш вложени албуми един в друг, но поне някаква структура ще получиш.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Реално възможностите на Google Photos за търсене в колекцията със снимки елиминират нуждата от папка ‘година’, подпапка ‘месец’ и т.н..

Стига ви да потърсите за April 2015, например и ще се покажат всички снимки от април 2015.

 

Аз си кръщавам албумите по име на мястото, което съм посетил най-често. В този смисъл най-големият недостатък за мен е броят на снимки, който може да съдържа един албум - 2000 мисля, че бяха.

 

Свикнал съм много с Google Photos и се радвам на възможностите му за търсене по предмет, забележителност и локация. Също се радвам, че я има безплатната опция макар и с известен компромис, но за мен е приемлив.

 

Например, скоро ми трябваше да намеря едни снимки, на които съм на слон (не много весело за мен преживяване) и просто потърсих за ‘слон’. Забавно и полезно. :-)

Редактирано от yordanov
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.