Прескочи до съдържание

Няколко дни в Мадрид с приятели и дете


Jenbel

Препоръчани мнения

Здравейте! Ще бъда в Мадрид от 6 до 16 октомври с приятели.  В друга тема прочетох, че на 12 октомври е Националният празник на Испания и в този ден в Мадрид има военен парад и музеите са безплатни. Последното предполага огромни опашки, така че по музеи няма да ходим в този ден. Военният парад звучи интригуващо, но сигурно също събира много хора на едно място. Кажете какво друго интересно и по-различно можем да се възползваме в този ден в Мадрид?

 

Освен това искам да питам за атракции за деца, моето е на 9 г. Видях сайта на Зоопарка и Аквариума, цените ми се виждат завишени, но ако е хубаво, бихме отишли. Не мога да преценя, не съм посещавала голям Аквариум.

 

И още, ако случайно сте чували за Soy Luna, едноименния детски филм, който се върти по Disney Channel. Дъщеря ми е голям фен на Луна и всичко свързано с нея и се чудим дали в Мадрид можем да намерим някакъв фен клуб или нещо подобно, свързано с героинята или актрисата, която изпълнява ролята. Видях, че през януари 2018 г. ще има концерти от турнето Soy Luna Live Tour, но на нас ни трябва нещо сега.

 

Връзка към мнение

Здравей Jenbel,

 

Зоопаркът си заслужава определено и вътре има делфинариум и аквариум, които влизат в цената на зоопарка. Май има и отделен аквариум, но там не съм ходил така че не съм много наясно.


Препоръчвам ви да се качите на лифта наречен телеферико от Парке Уесте, близо до Пласа Еспаня. Отиване-връщане струва 5,90 евро и мисля, че особено дъщеря ти ще се накефи.
http://teleferico.com

 

Близо до Пласа Еспаня е и Музеят Сералбо, бивша резиденция на Маркиз Серальбо, мини-дворец, който си струва да се види и отнема не повече от час. Дори дъщеря ми, която е на две годинки и половина се справя там и не мрънка.

 http://www.mecd.gob.es/mcerralbo/home.html

 

Ако си набележите някой музей рано сутринта и в 9 сте там, ще влезете без проблеми. На самия военен парад можете да присъствате без проблеми, хората застават от двете страни на Пасео дел Прадо има достатъчно място за всички.

 

По принцип 12 октомври е чудесен ден просто да се помотаете из града и да се насладите на атмосферата. 

Редактирано от Crazy Horse
  • Харесвам 5
Връзка към мнение

Благодаря ти, че си изчерпателен! Лифта и мини-двореца ще се харесат на дъщеря ми.

12 октомври е почивен ден предполагам, и е четвъртък - местните имат ли навик да си събират почивните дни, в случая се получава серия от 4 почивни дни, ако се вземе и петъка.

Връзка към мнение

Аха, видях го на картата, че е близо до зоопарка. Тип Дисниленд ли е? Разкажи повече, ако сте го посещавали. Има ли атракции за възрастни или е само за деца?

Връзка към мнение

Паркът е близо до лифта всъщност, в парка Каса де Кампо. Той е по-скоро за деца, но и за възрастни става, ако сте в настроение.
Испанците имат навика да си събират почивните дни, определено, на това му казват пуенте или мост. :biggrin:

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

В Мадрид има два парка, първият е цитирания горе, който е стария и е в чертите на града.

Втория е по-нов, извън града е и е по-голям.

Има влак и автобус, които стигат до него.

 

https://www.parquewarner.com/en

 

В зависимост от предпочитанията и възрастта, може да изберете кой парк е по-подходящ за вас.

 

За  много от по-хард атракциите има минимална височина от 1,40м и в двата парка.

 

В първия парк е наблегнато повече на увеселителните съоръжения, докато втория е по-тематичен и не е толкова екстремен, там водят по-малки деца обикновено.  

 

 

Аквариума в зоопарака в  Мадрид е малък, сравнен с на други места.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
На 10/3/2017 в 20:12, Jenbel каза:

Аха, видях го на картата, че е близо до зоопарка. Тип Дисниленд ли е? Разкажи повече, ако сте го посещавали. Има ли атракции за възрастни или е само за деца?

Чак сега видях, че си ми писала. Извинявай за късният отговор !

Не съм ходила в този парк, препоръчаха ми го. Казаха ми, че е с много екстремни атракциони, не толкова бебешки, каквите си имаме тук в София и които до болка са омръзнали на дъщеря ми. Другото, което ме нави да отидем, е факта, че е в града и се стига до него с метрото, а не като по другите тематични паркове - с рейс или кола на километри от града. Тъй като отиваме само за 3 дена, от които само 1 пълен, за нас този парк е оптималният вариант за забавления. Вече съм купила билетите онлайн, очаквам да не ни пуснат на всичко, тъй като моята дъщеря е на 5 и е 120 см., но това навсякъде е така, дори в Дисниленд повечето интересни атракциони са за над 140 см. (затова изчакваме с ходенето там).

Заминаваме на 8.11, на 9.11 сме цял ден в парка и после ще пиша как е било и дали си е струвало.

Връзка към мнение

Благодаря, че се включи отново. Ние сме в Мадрид от 5 дни и ще останем още 5. Много ми харесва града, страхотен е! Дъщеря ми е голяма, на 9 и половина години и се забавлява с дневните ни разходки засега. Мисля, че няма да ни остане време за атракционния парк, има много за разглеждане както в Мадрид, така и извън него. Ходихме в Сеговия, Толедо, Консуегра и Аранхуес, видяхме вятърните мелници на Дон Кихот, навсякъде е чудесна,автентична Испания ( с или без Каталуния ;-)).  Мадрид е много голям, европейски и много зелен град, разстоянията са големи, всичко е голямо, мащабно, създадено с имперски замах, за да впечатлява. Днес видяхме Plaza Mayor и Palacio Real, но трябва да повторя, веднъж не стига. Ще гледам с детето да се повозим на лифта Телеферико, което ми препоръчаха тук.

Редактирано от Jenbel
  • Харесвам 4
Връзка към мнение

Ако ви омръзне и решите, че искате да видите нещо ново, препоръчвам Саламнка. Има много автобуси и може да се отиде сутринта и да се върнете надвечер.

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Jenbel, ако още сте в Мадрид, на детето може да му хареса и музеят на восъчните фигури /Museo de sera/ http://www.museoceramadrid.com/museo.php, работно време - понеделник - петък: 10-14.30/16.30-20.30, събота и неделя и празници 10-20.30.

Ние го пропуснахме при предишното ми ходене с дъщеря ми /уцелихме почивката/, но в края на октомври сме с приятелки в Мадрид, ще има и дете, та може и да му дойде ред.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Alexander, благодаря! Ще имаме още разходки извън Мадрид със сигурност. Обсъждаме да отидем до Саламанка с влак, има бърз в удобни часове сутрин и привечер, пътуването е 1 ч. 36 мин.

Сега си пием кафето в компанията на прелитащи хеликоптери и военна духова музика, идваща от близкия булевард Castellana, където в 10 ч. ще започне военния парад послучай днешния Национален празник на Испания - честит празник на всички, обичащи Испания! 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
преди 1 час, Звелина каза:

Пак да попитам, някой с препоръки за рент-а-кар за два дни?

Аз резервирах за декември от goldcar.

преди 22 минути , Jenbel каза:

Alexander, благодаря! Ще имаме още разходки извън Мадрид със сигурност. Обсъждаме да отидем до Саламанка с влак, има бърз в удобни часове сутрин и привечер, пътуването е 1 ч. 36 мин.

Сега си пием кафето в компанията на прелитащи хеликоптери и военна духова музика, идваща от близкия булевард Castellana, където в 10 ч. ще започне военния парад послучай днешния Национален празник на Испания - честит празник на всички, обичащи Испания! 

С влак е по-скъпо, но по-бързо, както си решите. Саламанка е много красив град и ми се струва, че често е подценяван.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Вчера ходихме с детето да се возим на лифта Телеферико в парка Каса де Кампо: http://teleferico.com

Горе е приятно, има игри за децата, има хубави гледки, има места за почивка и пикник. Ние много чакахме на опашки и на отиване, и на връщане, по 50-60 мин., а самото возене е точно 11 мин., въжената линия е къса. Лифтът беше доста натоварен, може би защото беше почивен ден за испанците, а може би защото не са пресметнали добре капацитета му спрямо натовареността. Полезна подробност е, че има priority access на отиване, ако билетите са купени онлайн, тоест можете да избегнете опашката на касата за билети и да се наредите директно на опашката за кабинките :lol:. С две думи, много опашки, много чакане, а организацията, разбира се, е по испански, не по немски :lol:

 

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.