Прескочи до съдържание

Панама, Коста Рика и Мексико през март


Препоръчани мнения

Здравейте,

предстои ми пътуване до Панама, Коста Рика и Мексико през март. В Коста Рика престоят ни ще е най-кратък - 4 дни. Много се чудя дали да наемем хотел в Сан Хосе и да ползваме организираните екскурзии или хотелът да е малко извън града и да вземем кола под наем (намерих две хотелчета на 19км, които са сред природата и изглеждат изключително красиви).

 

Това, което съм набелязала до сега е Аренал, топлите извори и да разгледаме самия Сан Хосе. Още не съм решила какво друго да сместя в кратния ни престой.

 

Ако някой има опит и знае дали можем сами да разгледаме за 4 дни с кола, как са пътищата, можем ли да стигнем самостоятелно до вулканите и т.н, ще съм много благодарна да сподели.

Връзка към мнение

Според мен е по-добре да нощувате в Сан Хосе.Там може да разгледате музея на златото и музея на нефрита.Проверете предварително работното време на музеите.До вулканите можете да отидете и сами ,с кола под наем.Пътищата им са в отлично състояние,макар да са малко тесни за нашите представи.Непрекъснато строят нови пътища или поправят старите и при влизане в Сан Хосе обикновено има задръствания,но не в мащаби като в други мегаполиси.На мнение съм,че не си заслужава да доплащате за допълнителните екскурзии-всичко може сами да разгледате.Аз си бях извадила предварително информация.Нямат някаква история,събития,за които ви е нужно да чуете беседа от екскурзовод.Там се наслаждавате на природата и доброто отношение на хората.Опитайте от супата савиче/дано да е правилно името й/.Това е студена супа от морски дарове,киснали 1 денонощие в лимов сок.Много е вкусна и разхлаждаща.За вулканите ще ви трябват и връхни дрехи-малко е хладно, а понякога и дъждовно.В Панама дано да имате късмет да видите минаването на корабите през Панамския канал-това е едно уникално съоръжение.Мисля ,че вече са пуснали в експлоатация и новия канал.Пожелавам ви приятно прекарване и се наслаждавайте на хубавите гледки!

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Много благодаря за съветите zaharieva175. Сега ще ми бъде доста по-спокойно с наемането на автомобил :). Може би ще комбинирам ден и половина в Сан Хосе и две нощувки извън града и ще вземем колата втория ден, гидовете ще ги пропуснем. Супата съм я опитвала - много е хубава и със сигурност ще я потърсим. Мисля, че е севиче, но и аз не съм съвсем сигурна.

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.