Прескочи до съдържание

Wedding Salsa


Magelina

Препоръчани мнения

След дълго умуване, планиране и подготовка , наближи момента за  срещата ни с  Куба. Конкретния повод е, че наши приятели решиха да  се оженят във Варадеро. Дойде и края на  колебанията ни:  "точно сега ли, ..имаме много работа,  ...не е подходящия момент, ...винаги можем да отидем и друг път,  ами то след урагана Ирма", но .....в крайна сметка - сега, ще споделим емоциите им на плажа.

 

За нас това ще бъде двоен празник, защото докато някои семейства  започват броенето сега, други (като нас със съпруга ми) ще отбележим 20г. брак и 24г. живот заедно :).

 

Да видим Куба, е наша мечта откакто, през далечната 1999 гледахме филма на Вим Вендерс за Буена Виста. Подклаждахме огъня с тяхната музиката и поддържахме горенето с концертите им в София.  Куба в нашия  Bucket list,  е като старата аристократка, която не желае да се раздели с поовехтелите си одежди, красивите си бижута и още и се танцува.... И сега сме на прага това, тази така неочаквана среща да се осъществи. За нас това ще бъде наистина голямо пътуване, защото е първото ни толкова далечно пътешествие изпълнено с много предизвикателства, от това да оптимизирам/е багажа, да летим 10часа, да изглеждам/е шарманто в "дрескод бяло"....
 

Ще пътуваме с директни полети на Уиз до Лондон и след това с Върджин  до Хавана. Лондон нещата са ясни, пристигаме на Лутън, оттам имаме трансфер до Гатуик,  нощуваме в хотел в района на летището и на следващия ден сутринта в 11:30 отпътуваме към Хавана. 

 

И тук вече идват неизвестните - след пристигането ни на летището в Хавана трябва да намерим трансфер за Варадеро, но спирам да планирам, защото с помоща на съфорумци, вече имаме идеи и варианти и най-вече увереност, че не е толкова страшно да нямаш планове в Куба :)

 

Изчетох всички пътеписи на опитните пътешественици тук и вече съм подготвена и  тръгвам .....БЕЗ очаквания. Вълнувам се от това, как ще ме изненада срещата със старата госпожа......:) 

 

Малко настроение с Quizás Quizás ....

 

 

  • Харесвам 9
  • Браво 1
Връзка към мнение

Чудесно, хареса ми "БЕЗ очаквания"! Колкото до salsa-та си позволявам да вмъкна, че това е чалгата на регионалната музика. Автентичните кубински стилове са son (с разновидности), mambo, chachachá, rumba и прочие чисто кубинско-регионални разновидности. Надявам се, че и в днешно време ще намерите такива музиканти нейде из територията, за да ви е пълно удоволствието.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
преди 3 часа, JazzMaster каза:

Чудесно, хареса ми "БЕЗ очаквания"! Колкото до salsa-та си позволявам да вмъкна, че това е чалгата на регионалната музика. Автентичните кубински стилове са son (с разновидности), mambo, chachachá, rumba и прочие чисто кубинско-регионални разновидности. Надявам се, че и в днешно време ще намерите такива музиканти нейде из територията, за да ви е пълно удоволствието.

Относно "салса"-та  това е опит за игра на думи с името на една песен на Едмундо Рос, която ми се стори подходяща:

 

Way down in the land of the Rio Grande 
When people get married they always have a dance 
The music is grand with a samba band 
The people are carried away with such romance

Връзка към мнение

Много си е хубава салсата и много кубинска. Не знам колко им е чалга, но я танцуват като богове. Не пропускайте!

За директен трансфер от летището на Хавана до Вардеро не мога да съм от помощ, тъй като не ми се е налагало, но от  Хавана  /от самия град/ има автобуси за Варадеро http://www.viazul.com/ruta/20/Habana-Varadero - 10 долара в посока. В този вариант трябва да се придвижиш от летището до града и оттам да вземеш автобуса. Ако предвиждате нощувки в Хавана преди пътуването до Варадеро, това вероятно ще е най-икономичният вариант.

Виж и това https://www.hoppa.com/en/search-results - има и директен трансфер летище Хавана - Варадеро, но е значително по-скъпо. Със сигурност може да се изровят и други варианти.

  • Харесвам 1
Връзка към мнение
  • 4 седмици по-късно ...

Ами това е...Вече две седмици сме в България, но часовника ми е ....Куба. Тръгнах "без очаквания", но не вярвах, че ще успея да остана наистина "без очаквания" Страхотно преживяване! За краткото време, което имахме получихме от всичко...местата на втория етаж в самолета хаха за подробности виж ТУК….Пътуването от Варадеро до Хавана с ретро автомобили, нереално ... несравнимо пътуване към едно друго време...за усещането "маняна", което за нас европейците, които сме там за кратко може да ти вгорчи живота, още от летището докато чакаш на дългите опашки, или в хотела, но няма да говоря за нищо друго освен за (незная каква е точната дума, за приятна, вълнуваща, несравнима с нищо, вдъхновяваща ...- затова ще оставя многоточие да си изберете подходящата)  "............"емоция. 

Старата дама -  Хавана, в която мислиш, че времето е спряло. ...Пърхащи завеси от прозорците  като клепачите на уморени очи, които всеки момент ще се унесат в сладка дрямка ....На много места вече има ремонти и строителство, може би наистина скоро Хавана няма да е същата, но сега остая в теб една необяснима тъга, която се засилва след туристическата обиколка във фабрика за пури, където екскурзовода се опитва да те убеди, че това са всъщност едни артисти, едва ли не акционери получаващи своите акции под формата на 5 пури дневно и не, не мога да се поставя на тяхно място.....

Мисля, трябва да спра, защото разказа ми е  върви доста объркано – ще продължа скоро .

 

Тук можете да видите "малко" снимки

 

 

 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.