Прескочи до съдържание

"Съучастник" за сафари в Уганда


Препоръчани мнения

Търся "съучастник / съучастничка" за споделяне на сафари в Уганда, някъде в края на Януари, началото на Февруари 2018 г.
 

Ден 01. Пристигане на летището в Ентебе, преспиване на брега на езерото Виктория.

Ден 02. Ранно тръгване за национален парк Kidepo Valley. По пътя спиране в един резерват за носорози, където се прави трек пеша (това при общо желания може да се прескочи и да се спестят 45 долара). Преспиване по пътя в хотел в малко градче.

Ден 03. Ранно тръгване и продължение на пътя към Kidepo Valley. Пристигане ранен следобяд. Сафари с джип из парка.

 

Дни 04, 05, 06 - национален парк Kidepo Valley. Това е много отдалечен и много див парк с много малко посетители в северна Уганда, на самата граница с Южен Судан. Това е Африка преди 80-100 години. Изключително красива савана, заобиколена от планини. Наситеноста с животни не е толкова голяма, както в Серенгети или Масай Мара, но има Big 5, както и много други видове животни и птици. Правят се сафарита с джип (придружени освен от гида и от рейнджър от парка), сафари пеша (предружени от въоражен рейнджър). Възможни са и нощни сафарита с джип (наблюдават се животни, като се осветяват с прожектори).

Около парка живеят много интересни племена, които могат да се видят в абсолютно автентична обстановка - Karamajong people, които доскоро са водили кървави битки за добитък със заобикалящите ги племена (сега е безопасно да се посещават), както и Ik people, които до скоро даже са ходели голи (за тях се иска сериозно планинско катерене).

Ден 07. Тръгване към национален парк  Murchison Falls, преспиване по пътя/

Дни 08, 09, 10, 11. Национален парк Murchison Falls - най-големият по площ в Уганда. Сафарита с джип, както с лодка нагоре и надолу по течението на Нил. Водопада е най-впечатляващия в Източна Африка. Сериозна възможност за виждане на рядката Shoebill Stork птица, която има тотално праисторически вид. Възможност за трек на шимпанзета.

Ден 12. Тръгване за столицата Кампала. Пристигане по обяд. Обикаляне на града. Нощувка в хотел.

Ден 13. Разходка из Кампала. Трансфер до летището в Ентебе за обратен полет.

Транспорт през цялото време с джип Land Cruiser, с отварящ се покрив и отварящи се странични стъкла и на двата реда седалки зад шофьора.

След преговори с доста местни агенции, съм намерил цена от около 2,000 долара на човек за всичко (без бакшиши) и обиколките из столицата и храната първия и последния ден. Това при двама пътуващи и делящи стая. Някои агенции искаха по 3,700 долара на човек за същото.

Самолетните билети до Ентебе са отделно, гледал съм по около 550-650 евро. Скоро не съм гледал.

Оптималното е да отидат двама човека (всеки сам на ред в джипа), но би могло 3-ма или 4-ма. Една магеланка е изявила желание, един мой приятел, който не е от сайта също, друга магеланка - много евентуално, ама като и гледам програмата за зимата - едва ли. За такава програма обаче не се намират лесно желаещи, много е вероятно всички да се откажат, поради което пускам съобщение и тук. Ако аз самият се откажа, а има навити, ще можете да ползвате разработения маршрут и контакта ми в Уганда.

Ако някой е заинтересован да пише тук или лично съобщение. Преспиването в Kidepo Valley не е луксозно - къщички, принадлежащи на управата на парка, но вътре си има тоалетна и душ. За Murchison Falls e предвидена удобна лоджа, която ако се замени с по-ниско ниво лагер пак с къщички, цената може да падне и още.

Трекове за планински горили не съм предвидил, ако някой е заинтересован, би могъл да си прибави такъв преди началото или след края на тази програма.

Избрал съм Уганда, понеже е много по-малко туристическа и няколко идеи по-автентична като цяло от Кения или Танзания, а Kidepo Valley парка е един от най-дивите на целия континент.

Редактирано от FlyTraveler
  • Харесвам 7
  • Браво 7
Връзка към мнение
Здравко Ангел

Много хубаво правиш, че пускаш и тук - изглежда много примамливо. Ние този път няма как да се включим, защото сме се записали на едни курсове в Мароко от 29 януари, обаче занапред може да ни имаш предвид от края на януари докъм 10-ти март - тогава ни е годишната ваканция и сме налични за всякакви африкански пътувания и сафари.

  • Харесвам 2
Връзка към мнение
преди 15 минути , Здравко Ангел каза:

Много хубаво правиш, че пускаш и тук - изглежда много примамливо. Ние този път няма как да се включим, защото сме се записали на едни курсове в Мароко от 29 януари, обаче занапред може да ни имаш предвид от края на януари докъм 10-ти март - тогава ни е годишната ваканция и сме налични за всякакви африкански пътувания и сафари.

Ами това е точно за края на Януари, даже може да се направи началото на Февруари без проблем. А, сега разбрах... Имаш предвид, че тази година не можете, ясно.

Редактирано от FlyTraveler
  • Харесвам 2
Връзка към мнение
Здравко Ангел
В момента, FlyTraveler каза:

Ами това е точно за края на Януари, даже може да се направи началото на Февруари без проблем.

Да, ама от 29-ти януари сме на курс в Мароко, тази зима сме решили да се образоваме и вече всичко е фиксирано.

  • Харесвам 3
Връзка към мнение

Оглеждайте се и се ослушвайте, пресни първи случаи на подобен на ебола вирус в Уганда, в близост до кенийската граница:

 

http://www.who.int/mediacentre/news/releases/2017/virus-uganda-kenya/en/

  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.