Прескочи до съдържание

Кола под наем в Мароко - помагайте


Препоръчани мнения

Здравейте, интересувам се от кола под наем в мароко и по точно от Маракеш . Коя фирма , как стоят нещата с депозита, плащането . Всякаква информация би ми била полезна . Благодаря предварително !

Връзка към мнение

 Привет, ние букнахме от carrental и попаднахме на много свестни момчета. После наехме пак от тях във Фес. Обаче тогава още не бях наясно с колите под наем и като знам, че депозитът беше 400 евро, сигурно не сме били с пълна застраховка. Въпреки това нямахме никакви проблеми. По едно време светна една лампа, пратих им снимка по WhatsUp, казах ми да не се притеснявам (сигурно сме сложили не много ок бензин) и това беше. За второто наемане вв Фес ни направиха отстъпка , докараха я до риада, взеха си я от летището - пак нямахме проблем...

Мога да ви пратя WhatsUp номера на момчето, с което контактувах.

Иначе - шофоьрската книжка важи, пътищата са много добри, движението в градовете е лудница, спазвайте ограниченията, за да не ви изненадат неприятно от някой храст...

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Благодаря много за информацията. Ако наистина имате възможност , бихте ли ми дали номера на фирмата, защото тези , които аз намирам са с по 1200€-1500€ депозит и отделно застраховка около 8€ на ден . 

Връзка към мнение
преди 10 часа, megikat каза:

Здравейте , предстои ми пътуване до Мароко този месец и бих искала да попитам по-опитните  с колите под наем как точно стоят нещата? Коя фирма сте ползвал8 за наемането на кола? Какъв депозит се плаща? От къде е по- добре да се наеме- направо там на летището или още от тук ? Как са пътищата по брега? Планът е да се тръгне от Маракеш и да стигнем до Легзира, като се направи една нощувка някъде по пътя. Ще съм ви много благодарна да споделите вашия опит ,съвети, препоръки, информация и  мнения :)

Надявам се си видяла, че има подфорум за Мароко.

 

https://magelanci.com/forums/forum/98-мароко/

 

Имам бледи спомени, че колите под наем са коментирани там по темите, но ако не са, просто ни дай някаква начална сламка, за която да се захванем (т.е. оферти, които си намерила) и ще видим да ги разчепкаме :)

 

 

Връзка към мнение

Здравей Ивайла, можеш ли да ми кажеш дали ви искаха кредитна карта на името на шофьора или може и с дебитна. Или по точно как платихте депозита?

И кога ви го върнаха? Някъде четох , че отнема две седмици да го освободят- при вас как беше ?

Връзка към мнение

Привет, 

да, досега винаги сме наемали кола с кредитната карта на шофьора. Депозитът го платихме през сайта на Economyrentals....  Ако сте писали на момчето, питайте го него какда платите депозита. За тура в пустинята плащахме чрез Paypal...

Връзка към мнение

И ние ходихме до Легзира, пътят е хубав, няма да имате никакви проблеми, само пак да кажа - спазвайте знаци и ограничения.Както и слагайте коланите...

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Мнението ми е малко теоретично (не съм наемал кола в Мароко, но на много други места).

Ако ползвате големи фирми, задължително работят с кредитна карта на името на шофьора. Иначе търсете малки местни фирми (което може да е проблем, ако искате да вземете колата в един град и да я върнете в друг), и трябва да ги питате дали може без кредитна карта. Малките местни фирми са и по-евтини от големите вериги.

Освен това, ако ползвате кредитна карта този депозит не е истински депозит, а блокиране на пари, т.е. не ви взимат пари, които да трябва да връщат, просто ви намалява разполагаемата сума по картата. Ако ползвате дебитна карта или кеш, може би ще трябва да платите, а после да ви ги върнат, със съответните такси и разлика в курсовете (според картата и случая). По принцип ако имате време може да помислите за си извадите кредитна карта.

Връзка към мнение

Да, явно с кредитна карта е най- добре. И ще трябва да осигурим такава. А според вас кое е по - добре - по голяма фирма или по- малка. И как стоят нещата с допълнителните застраховки. Да има или не ? Вие как процедирате ?

А о5носно депозита колко е нормално да задържат. Защото това , което намирам е около 1200€-1500€, което ми изглежда малко множко?

Ивайла, вие имахте ли някъде нощувка по пътя си към Легзира? Ако да , може ли да споделите опита си ? 

Връзка към мнение

Ами не мога да кажа за фирмите, големите си имат репутация и стандарти уж, но пак може доста да се изнервите, ако случите на неподходящи хора

Застраховка винаги взимайте, защото колкото и да внимавате, не всички на пътя внимават, особено в тия държави... Сега, дали да е застраховка от компанията за наема или външна не ми се разпростира в момента, но в подфорума за коли под наем има дискутирано

Виж и тази тема 

 

 

Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.