Прескочи до съдържание

София-Ница


AlmoustFearless

Препоръчани мнения

Здравейте, магеланци! Следя форума от доста време, но досега никога не съм писала в него. Причината, поради която пиша в момента е, че изпитвам затруднения с намирането на евтини билети от София до Ница. Става въпрос за началото на септември 2018 година и ще съм ви много благодарна ако някой успее да ми помогне! 

Хубав ден на всички!

Връзка към мнение

Много е рано за добри цени на Уиз еър през септември. Те летят директно до Ница от София/ Букурещ, изчакайте някое тяхно реално намаление от  -20% -30% , предполагам добра цена за този период с допълнителното намаление от членство би била 60-80лв на човек за двупосочен билет. Обикновено изгодните цени на лоукост компаниите се появяват 1-2 месеца преди полет . Имайте предвид ,че ако пътувате първата седмица на септември цената едва ли ще падне под 100-120лв за двупосочен, докато средата и края на месеца е друга “бира”.

Връзка към мнение

Според мен, за топ сезон с два полета седмично едва ли ще паднат цените до посочените от колегата. А ако ще резервирате и хотел, всичко читаво ще бъде резервирано до февруари - март.Нощувките по Лазурния бряг в топ сезон не са евтини. Май, юни, втората половина на септември, октомври... цени 100лв ретърн най-вероятно ще има. 

През Милано едва ли ще падне цената, ако се сложи и една нощувка. Иначе промо билета на влака Милано - Марсилия беше 15 евро.

 

 

 

 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Благодаря на всички  за бързите отговори! Вариантът през Милано го обмислях и аз, но ми се искаше нещо по-директно... така губим  2 дена в път, но върпеки всичко смятам, че е най-удачен. Обмислям да запазя най-късно до април, поради факта че ексурзията е за подарък, а и не искам да рискувам да не намерим нощувки. Ако имате други предложения, моля споделете :) 

Ако се спрем на варианта с Милано кое би било по-удачно- да отседнем в Кан или в Ница? 

Благодаря Ви!

Връзка към мнение

Аз съм го правил този вариант с полети до Милано и после влак - във времето, когато Easyjet летяха от София до Милано. Пътуването с влак не е особено приятно - ТренИталия е 1:1 с БДЖ, може би е малко по-чисто вътре във влака. Влакът пътува 4-5 часа по спомени... Опцията да се качите на хубав влак във Вентимиля е нож с 2 остриета - италианските влакове са с точността на БДЖ... Изпусната връзка ще ви коства още висене във Вентимиля. Трябва да проверите и цената на билетите за влак, но най-евтиното (преди много години) беше към 40 евро на човек, на посока...

Връзка към мнение
преди 2 часа, AlmoustFearless каза:

 

Ако се спрем на варианта с Милано кое би било по-удачно- да отседнем в Кан или в Ница? 

 

Ница. Добра отправна точка за обиколка из региона. Има обществени автобуси / евтини / и влакове /по-скъпи/ до интересните места в региона - Кан, Антиб, Ез, Вилфранш, Монако, Грац...

За цените - преди 6 години пътувах първата седмица на септември през Букурещ за 100-130 евро с Блуеър, като купихме билетите през февруари. Но нещата се промениха, вече има конкуренция. Уиз като пуснаха линията взех билети по 60лв. двупосочно за месец май, но сега са по-високи. 1-2 месеца преди датата или при стартиране на нова линия цените са най-поносими.

Връзка към мнение

@AlmoustFearless Wizz air пуснаха директни полети от София до Ница, но за сега цените са нереални високи. Струва си да изчакаш до 30-40 дена преди пътуването и тогава да си купиш билетите.

Връзка към мнение

Както някой беше писал в друга тема, в момента за октомври 2018 Уиз имат двупосочни от София до Ница за 50лв (с Уиз дискаунт клуб). Ако можете да отложите с един месец, ще ви излезе изгодно.

Редактирано от yordanov
Връзка към мнение
На 15.11.2017 г. в 19:33, AlmoustFearless каза:

А вариант през Пиза с Ryanair  струва ли Ви се удачен? 

Не, това удължава пътуването още повече, а и ще се наложат 2 прекачвания с влак после. От Милано поне има директен влак до Ница. Но като се сложи и цената на влака (20 евро) и загубеното време..

 

Така или иначе е по-важно хотели да се букнат. Като локация Ница е по средата на тази част на Лазурния бряг и си на 30-40 минути с влак макс и до Кан, и до Монте Карло, Антиб, Ез. А още по-евтино е някъде наоколо - Био, Ванс, Антиб, Вилньов, Ез. Щом сте 5 човека има вили.

А придвижването е удобно - ако сте около влаковата линия Кан - Вентимиля влакове има през 15-20 минути почти до полунощ.

Автобусите също са им доста развити и удобни - в цялата зона наоколо (Департамент 06) цената е 1.50 евро (Ticket Azur) като важи и за много от междуградските линии (но не всички) - https://www.departement06.fr/vous-deplacer-en-bus/lignes-et-horaires-3029.html тук са разписанията, само на френски е но става за придобиване на представа 

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Края на август/началото на септември е един от двата най-пикови периоди за годината и класическото чакане на 30 дни преди полета може да изиграе много лоша шега. Със сигурност не бих препоръчвал купуване от сега, но постоянно следене на цените и ако изпадне нещо прилично (например 100 евро двупосочен без куфар) бих препоръчал да се купува. 

Връзка към мнение
Гост
Тази тема е заключена за нови мнения.
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.