Прескочи до съдържание

Трансфер Бергамо - Малпенса Т1


Препоръчани мнения

През февруари имаме полет от Малпенса Т1, а предишната вечер ще спим в Бергамо. В общи линии са ми известни опциите за трансфер - около час от Бергамо до Милано Чентрале или Порта Гарибалди за около 5€ на човек и от там или с Малпенса Експрес за 13€ / човек, или с Terravision за по 8€ на човек. Има и още един вариант - Malpensa Shuttle за 18€ на човек директно, с продължителност около 2 часа.

 

Въпросът е колко е голямо летището в Малпенса и колко време преди полета трябва да си предвидим и кога най-късно можем да тръгнем от Бергамо, за да минем спокойно проверките, без да си "режем" от и без това краткото време в Бергамо? Ако има и по-оптимален вариант за трансфер в ценово отношение, ще се радвам да прочета и за него :)

Редактирано от chandni
  • Харесвам 1
Връзка към мнение
Здравко Ангел

Направихме го преди 6 дни,  от летището в Бергамо до Малпенса с маршрутката за 16 евро - защото си взехме отиване и връщане,  иначе е 18 евро. За по-малко от два часа си на Т1 на Малпенса. На самото летище ни отне към 30 минути,  но се бяхме чекирали онлайн и бяхме само с ръчен багаж.  Иначе си предвиди още 30 минути, опашката за чекиране не беше малка.

 

Редактирано от Mary
Дублиран текст
  • Харесвам 1
  • Благодаря 1
Връзка към мнение

Благодаря, @Здравко Ангел. Ние също пътуваме само с ръчен багаж и се чекираме онлайн. Да разбирам, че при това положение пристигане до 17:30 на летището за полет в 19:05 е ОК, така ли?

  • Харесвам 1
Връзка към мнение

Летището е много голямо, час и половина ви е ок , ако не предвиждате магазини или хапване и кафе някъде. Има голямо струпване на хора при проверките на ръчния багаж и там се губи доста време-минимум 30-40мин. Аз като съм летяла оттам за София, съответно гейта е на майната си и само ходенето до него е поне 20 минути...въобще голямо приключение ми е това летище, но и едно от най-любимите, точно заради размерите му :) . Голяма значение има от кой гейт ви е полета-това всъщност губи време след влизането. Последния път си спомням, че навъртях 2км само вътре, след проверката на ръчния багаж( без никакви магазини, само седнахме да едно кафе да чакаме да обявят полета, който се оказа на В , а ние , естествено бяхме седнали на кафе в А).

  • Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към мнение

И аз да кажа.На мен ми взеха 20 евро (от Бергамо до Малпенса) директно от автобуса, беше неделя.

За около два часа бях там (2часа и 10мин.,то зависи от трафика).

@bobole4e е права,че летището е огромно и се дели на две части (A и B).Аз минах към A така да се пошматкам малко в магазините,а и полетът беше от А.

Аз бях там два часа  и половина по-рано и доста поседях.Така,че час и 30 мин. или час и 45мин. е добре,но Вие си знаете. 

@Здравко Ангел са пристигнали по-рано.:)

В самото летище си беше доста ходене по стълби нагоре надолу.^_^

 

Редактирано от Иван Попов
  • Харесвам 2
  • Благодаря 1
Връзка към мнение
Дани Магелани
На 12/8/2017 в 18:27, chandni каза:

Благодаря, @bobole4e. Значи ще гледаме най-късно в 17 да сме там.

И аз бих посъветвала да имаш повече време. Имах сериозно изпитание за нервите веднъж и, ако мога, се стремя да не го ползвам.

  • Благодаря 1
Връзка към мнение

Искаш да споделиш мнението си? Създай профил или влез да коментираш

Трябва да си член за да оставиш коментар.

Създай профил

Регистрирай се при нас. Лесно е!

Регистрирай се

Влез

Имаш профил? Влез от тук.

Влез сега
  • Четящи темата   0 магеланци

    Няма регистрирани потребители, разглеждащи тази страница.

×
×
  • Създай...

Важна информация

Поставихме бисквитки на устройството ти, за да улесним употребата на сайта. Можеш да прегледаш нашата политика за бисквитките.